Seuraa 
Viestejä45973

Muistui Matti E Simonahon ja muiden nykyajan fennomaanien viestejä lukiessa mieleen Pekka Seppäsen kolumni "Suomi on tuoretuote" Talouselämä-lehdessä. Erinomaisesti sanottu ja kirjoitettu:

http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1074334

"Homogeeninen ja yhtenäinen Suomi on päinvastoin tuore ja suorastaan keinotekoinen tuote.

Suomi erillisenä kansakuntana on fennomaanien idea runsaan 150 vuoden takaa. Suomi on siis suunnilleen yhtä vanha keksintö kuin muovi.

Harkitusta projektista kertoo se, että sanat kansa, kansakunta ja kansalainen ovat suomen kielessä kaikki samaa sanaperhettä, toisin kuin vanhemmissa sivistyskielissä.

Suomesta tehtiin valtio ikään kuin takautuvasti.

Suomen lukuisista murteista tehtiin väkisin yksi suomen yleiskieli, kiintiöajattelulla, harkituin kompromissein. Laulukirjoihin sorvattiin kansanlauluja, jotka piti opettaa kansalle, joka ei ollut koskaan niistä kuullutkaan.

Suurin ansio kansakunnan eheyttämisestä kuuluu kuitenkin Stalinille ja Otto Ville Kuusiselle. Terijoen hallitus yhdisti suomalaisia enemmän kuin mikään muu hallitus sitä ennen tai sen jälkeen.

Lyhyet perinteet eivät ole koskaan näyttäneet hyvältä pr-materiaalissa. Silloin kun kansakunnan historia oli vielä lyhyempi kuin nykyään, historiaa piti kyhätä.

Elias Lönnrotin kokoama ja suurelta osin sepittämä Kalevala kohensi kansallistuntoa ja valoi uskoa suomalaisten mahtavaan menneisyyteen. Nykyään Kalevala pönkittää kansallistuntoa lähinnä ulkomaisten fantasiatarinoiden esikuvana. "

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat