Seuraa 
Viestejä45973

Mitä ikinä teetkin, ÄLÄ jää odottamaan ambulanssia

____________________________________________________________
Pahat palovammat - ambulanssin tulo kesti 1,5 tuntia

Isäpuoli raahasi lapset liekeistä ja paloi itse pahasti.

Hirsirunkoinen omakotitalo tuhoutui palossa täysin. (JUHA SINISALO)

Perheen äiti ei selvinnyt ulos palavasta talosta. (POLIISI)Kaksi pientä poikaa rajusta palosta Eurajoella sankarimaisesti pelastanut isäpuoli joutui odottamaan omaa apuaan kohtuuttoman kauan.

40-vuotias mies auttoi lauantaiaamuna puolisonsa 7- ja 8-vuotiaat pojat vahingoittumattomina ulos palavasta kotitalosta, mutta sai itse pahoja palovammoja. 29-vuotias äiti menehtyi, sillä poikien isäpuoli ei päässyt enää takaisin liekkien ahmaisemaan taloon.

Ambulanssi saapui paikalle vasta puolentoista tunnin kuluttua naapurin tekemästä hälytyksestä.

Ambulanssin piti lähteä liikkeelle Rauman paloasemalta, mutta heikon miehityksen vuoksi näin ei käynyt. Sairaankuljetus jouduttiin tilaamaan Porista.

- Kyllä me olemme tiedostaneet Rauman paloaseman haavoittuvuuden ja miehityksen vähyyden. Asiasta on myös keskusteltu kaupungin kanssa. On kohtuulliseen ymmärrettävää, että ihan kaikkeen ei voida varautua, mutta nyt miehityksessä oli selkeitä puutteita, totesi Satakunnan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Pekka Tähtinen.

- En halua väheksyä ambulanssin viivettä, se on varmasti lisännyt uhrin tuskaa. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei tilanne ole aivan yksisilmäinen. Jo kauan ennen ambulanssin saapumista paikalla oli Eurajoen ensivasteyksikkö, joka hoiti uhria naapurissa, Tähtinen selvitti.

Perheen lapset ovat parhaillaan isovanhempiensa luona. Kasvoihin, selkään ja käsiin palovammoja saanut isäpuoli vietiin hoidettavaksi Satakunnan keskussairaalaan.

TUUKKA MATILAINEN
tuukka.matilainen@iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007021 ... 5_uu.shtml

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat