Seuraa 
Viestejä45973

IL selvitti julkkisehdokkaiden pätevyyden:

Pelle vai päättäjä?
27.1.2007 15:54
Iltalehti selvitti julkkisehdokkaiden pätevyyden kansan silmissä.

Maria Guzenina, Päivi Lipponen ja Tommy Tabermann arvioitiin pätevimmiksi.
Näin tutkittiin

Kysely tehtiin 17.1.-22.1. välisenä aikana ja siihen vastasi 3 055 henkilöä.

Tutkimuspaneelin jäsenille lähetettiin henkilökohtainen sähköpostikutsu ja he vastasivat verkossa. Panelistit on rekrytoitu Iltalehden verkkopalvelujen käyttäjistä. Vastausprosentti oli 48.

Tutkimuksen kohteena olivat täysi-ikäiset suomalaiset ja tulokset on painotettu iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen Suomen väestöä vastaavaksi.

Virhemarginaali on noin +/- 2 prosenttia. Tutkimuksen teki Iltalehden toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.
Julkkis saa eduskuntavaaleissa etumatkaa, sillä hänen kasvonsa ovat kansalle tutut ilman mainoksiakin. Mutta äänestäjät ovat arvaamattomia ja armottomia. Toiset julkkikset saavat lentävän lähdön poliittiselle uralleen, toiset hyytyvät lähtöruutuun.

Miss Suomi Tanja Saarelalle (kesk) eduskunnan ovet avautuivat heti 28-vuotiaana. Näihin vaaleihin hän käy jo politiikan raskassarjalaisena. Hallituksessa istuu myös entinen urheilujulkkis Antti Kalliomäki (sd).

Vaaleissa pettyneiden julkkisten lista on pitkä. Esimerkiksi tv-toimittaja Timo T. A. Mikkonen, meteorologi Juha Föhr, laulaja Tapani Kansa tai rokkari Remu Aaltonen eivät valtiopäivämiehiksi kelvanneet.

Maalisvaaleissa julkkisehdokkaita löytyy kymmenittäin. Etukäteen ei tietenkään kukaan tiedä, miten heidän käy.

Iltalehti keräsi listan tunnetuimmista nimistä ja tutki, miten pätevinä kansa heitä pitää. Jätimme listalta ulos kansanedustajan kokemusta jo aiemmin hankkineet.

Rouvat Lipponen ja Vanhanen vertailussa

Tässä tutkimuksessa parhaiten pärjäsivät SDP:n julkkikset. Listan nimistä pätevimmäksi nousi Päivi Lipponen (sd). Toisena tulee Maria Guzenina ja kolmanneksi kirii Uutisvuodosta tuttu Tommy Tabermann.

Ex-pääministeri Paavo Lipposen vaimo pesee selvästi nykyisen pääministerin Matti Vanhasen ex-vaimon Merja Vanhasen (kesk). Molemmat pyrkivät eduskuntaan Helsingistä.

Heikoimmin pärjäävät perussuomalaisten julkkikset. Laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä ja kehonrakentaja Kike Elomaa eivät kansaa vakuuta.

Pikavauhtia julkkikseksi noussut Maajussi-Jussi Rossi (kd) jää yhtä kauaksi valtiomiessarjasta kuin räppäri Pikku G eli Henri Vähäkainu (kesk).

Keskustan urheilijaehdokkaista pätevimpinä pidetään curling-kapteeni Markku Uusipaavalniemeä ja ex-hiihtäjä Juha Mietoa. Urheilijaketjun heikoimmalta lenkiltä näyttää ex-hiihtäjä Jari Isometsä.

http://www.iltalehti.fi/vaalit/200702125657305_vl.shtml

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat