Seuraa 
Viestejä29006

Haluaisin nähdä kärpäsen kuolevan nälkään tai vanhuuteensa, jotta voisin itse todeta miksi ne raadot ikkunan välissä lepäävät lähes poikkeuksetta selällään.

  • ylös 2
  • alas 7

Sivut

Kommentit (55)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44905
CE-hyväksytty
Haluaisin nähdä kärpäsen kuolevan nälkään tai vanhuuteensa, jotta voisin itse todeta miksi ne raadot ikkunan välissä lepäävät lähes poikkeuksetta selällään.

Jos olet luonteeltasi epäeettinen, pistä kärpänen purkkiin ja jää katsomaan. Ei se montaa päivää kuivassa ilmassa juomatta elä. Jos jaksat loppuun asti katsoa, eiköhän oma kärsimyksesi riitä korvaamaan kärpäsen kuoleman.

Luonto hakeutuu energiaminimiin. Selinmakuu taitaa olla matalin tila jossa kärpäsen painopiste voi olla. Jalkojen varassa se on korkeammalla.

Yleensä ne kärpäset käsittääkseni kiipii siellä ikkunan takana, loppuun asti yrittävät selvitä. Tältä pohjin "epäakateeminen arvaukseni" on, että tällöin ne kärpäset melkein aina ovat kiipimässä ennen kuin viimeisen kerran putoavat(kuolemaansa). Ja kun pudottaa kappaleen, jossa on jalan tapaisia juttuja, niin suuntaavat ne putoamista. '

Harrastukseni, veitsenheitto, on ainakin sellainen jossa olen huomannut että veitsen perän tupsuttaminen muuttaa aerodynaamisia ominaisuuksia ja terä menee silloin helpommin ensin - siksi tupsut ovatkin "kusetusta", joilla huonot heittäjät imartelevat itseään ja tyylitajuttomuuttaan!

PS: Minulla ei kyllä riittäisi sydäntä kärpäsen hitaaseen tappamiseen, vaikka lätkin niitä kyllä hengiltä ilman mitään sen kummempia tunnontuskia. Ehkä hieman erikoista tämä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei oo varaa ostaa mitään hyönteiskirjaa eikä kirjasto enää lainaa mulle mitään eikä oo kotona nettiyhteyttä.

Elättelin kerran kärpästä syksystä talveen syöttämällä sille sokerivettä,
mehua ym. Se eleli vapaana ympäri huoneistoa ja tuli aina keittiöön
syömään. Oli hauska seurata sen ikääntymistä; pikkuhiljaa se harmaantui
ja siivet alkoivat halkeilemaan eikä se loppujenlopuksi kyennyt enää
lentämäänkään. Siinä vaiheessa se muutti ikkunalaudalle, missä sitä
syöttelin edelleen. Kuinka ollakaan, eräänä päivänä huomasin hämähäkin
ilmestyneen vaanimaan kärpästä. (aistikohan hämppi helpon saaliin)
Yhtenä aamuna sitten kärpänen ja hämähäkki olivat kadonneet.
Olisikohan joutunut saaliiksi?

Kärpänen oli elättinäni n. joulusta maaliskuun alkuun.

  • ylös 23
  • alas 1

Itse olen joskus bongannu mökillä ikkunalaudalta kuolemaa tekevän kärpäsen. Vaikuttaa siltä, että ötököillä menee ennen kuolemista "tietokone" sekaisin, motoriikka nähkääs.
Tämä kärpänen yritti välillä kävellä muutaman askeleen normaalilla hyönteistyylillä -mutta jalat kouristelivat ja vääntelehtivät välillä miten sattui. Otus kierähti tämän tästä selälleen ja alkoi väännellä raajojaan mitä oudoimmalla tavalla... yhteen sykkyräksi ja sinne tänne vinks vonks.
Tuntuu siltä, että juur ennen kuolemaa hyönteisten aivot ja hermot pettää ja hermosignaalit menee miten sattuu. Se ei pysy pystyssä kun koivet eivät tottele synkronisoidusti... Välillä päristeli siivillään ja lähti kerran lentoonki, tömähti seinään ja takas lattialle vääntelehtimään. Vilkasin taas muutaman tunnin kuluttua, oli jo kuollut.
Ja olettehan huomanneet, että kuolleilla ötököillä on järjestään jalat yhdessä kouristuneessa vyyhdessä -siinä asennossa ei vaan pysy pystyssä. Sanoisin että motoriikka se pettää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44905
taiteilijatyyppi
Tuntuu siltä, että juur ennen kuolemaa hyönteisten aivot ja hermot pettää ja hermosignaalit menee miten sattuu.Huoneissa näkee aika usein lentokyvyttömiä huonekärpäsiä. Ilmeisesti niillä lentokyky heikkene vanhemmiten ja kärpänen joutuu jalkautumaan. Luonnossa varmaan noutaja tulee jo paljon ennen sitä.

Joskus olen törmännyt myös viimeisiään veteleviin kärpäsiin, jotka mennä suristelevat siivillään lattiaa pitkin selällään. Monet hyönteiset tekevät tuota myös myrkytettyinä.

Ja olettehan huomanneet, että kuolleilla ötököillä on järjestään jalat yhdessä kouristuneessa vyyhdessä -siinä asennossa ei vaan pysy pystyssä. Sanoisin että motoriikka se pettää.

On tullut huomattua. Tuo lienee kärpäsen tai pikkuperhosen viimeinen kosto keräilijälle. Neulaaminen on hankalaa ja jalkoja saa sitten pinsettien kanssa oikoa hiki hatussa.

CE-hyväksytty
Kuminauhoilla niitä on kiva ammuskella.

aika tarkkaa saa olla.

itse ammuin kerran lattiassa kieppuvan vaaksiaisen kuminauhalla.

siipiä ja jalkoja irtosi.

kesällä otin paarman kinni ja työnsin kuivan havuneulasen sen niskaan.
yksi paarma vährmmän.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Miksei ole kärpästyttöjä vastustamassa moisia julmia aikeita? Missä menee raja, mitä eliöitä saa surutta tappaa ilman syytä? Onko se eliön koko? Tuntoaistin kehittyneisys? Aivotoiminta? Ikä? Taloudellinen potentiaali, tai tämän puute? Alalaji (nisäkäs, hyönteinen, kala...)? Vai oma arvaukseni: söpöys?

Eläintensuojelu nykymuodossaan on maailman tekopyhyyden huipentuma.

  • ylös 19
  • alas 1

Jostain syystä mulle tuli nälkä kun luin tätä keskustelua, vaikka ei tee mieleni syödä kärpäsiä. Ei sitten ollenkaan.

Kersana laitoin tollaseen 30 cm viivoittimeen muutaman sopivan mittaisen kuminauhan silleen "hilkulle". Sillä sitten tähtäilin ja peukalolla nostin kuminauhan toisesta päästä irti ja lätsähti kärpäseen aika mojovasti.

Kerran kesällä näin kuumalla seinällä kärpäsparin parittelemassa...niitä en hennonnut lätsäyttää...

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804

Tampesterissa on melko kummia harrastuksia
Vai käydäänkö tässä taas jotain hyvin syväluotaavaa sisäistä keskustelua tyyliin minä ja pääni sisäiset?

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Neutroni
CE-hyväksytty
Haluaisin nähdä kärpäsen kuolevan nälkään tai vanhuuteensa, jotta voisin itse todeta miksi ne raadot ikkunan välissä lepäävät lähes poikkeuksetta selällään.Jos olet luonteeltasi epäeettinen, pistä kärpänen purkkiin ja jää katsomaan. Ei se montaa päivää kuivassa ilmassa juomatta elä. Jos jaksat loppuun asti katsoa, eiköhän oma kärsimyksesi riitä korvaamaan kärpäsen kuoleman.

Luonto hakeutuu energiaminimiin. Selinmakuu taitaa olla matalin tila jossa kärpäsen painopiste voi olla. Jalkojen varassa se on korkeammalla.

Joskus lapsena kostin paarmoille kesäiset häiriöt, ja keräilin puoliksi litsaamiani paarmoja filmipurkkiin ja jätin sinne kitumaan. Vielä parin viikon päästä, kun tyhjensin purkin, osa oli elossa.

Tokkopa, hyvä D. Moroz.
Etkös nä tiedä, että varsinkin murkkuikäisten poikien suurta huvia taitaa olla hyönteisten kiusaaminen (nypitäänpäs jalat irti, hih kun kiemurtelee kivasti) ja muut sellaiset. Itse dissaan -edes hyönteisen- tappamista tuolla viisiin, eipä se järkevältä tai mukavalta tunnu. Kärpänen, paarma tai sääski on haittaeläin, mutta kertaläimäys on reilumpi peli sillekin.
Naiset ei osallistu useinkaan ötökkäkeskusteluihin, ne pelkää niitä.
Tunsin kerrankin erään tapauksen, joka sulkeutui asunnon vessaan jos ikkunasta pöristeli ampiainen sisälle
Tarvittiin MIES karkottamaan/nitistämään se. Miksi te muuten pelkäätte pikkueläimiä? Noin yleisesti ottaen, mihin se "iik"-reaktio liittyy? Feminiinisyyden korostamista, veikkaisin itse... kyllä siinä pitää vähän teatteria olla mukana.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804

Ketkä ne

No, oon mä kerran kiljunu kurkku suorana yhen kimalaisen takia. Ja keskellä yötä. Luin just Hohtoo, kun huomasin jotain liikettä silmäkulmasta - kimalainen (tai mikä lie hiivatin iso karvanen sukulaisensa) käveli mua kohti sängyllä. Pomppasin pystyyn ja juoksin vessaan (tunnetaaks me?). No, tokenin ja kun olin palaamassa huoneeseen takaisin, niin se paholaiskimalainen käveli taas kohti, tällä kertaa eteiskäytävää pitkin. Lykkäsin mainosläpyskän eteen ja kun otus oli kyydissä, niin nakkasin pihalle.

Noin yleisesti en mitään ötököitä pelkää, ellei ne tosiaan yllättäen käy iholle. Jostain syystä ne vaan käy.

Ja toki Vaahteramäen Eemelin inkarnaation äitinä tiedän noistä poikain metkuista paljonkin. Oli vaan jännä sattuma, että tamperelaiset pojanviikarit kertoilivat avoimesti sadistisista toiminnoistaan.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

N.E.R.O
CE-hyväksytty
Kuminauhoilla niitä on kiva ammuskella.aika tarkkaa saa olla.

itse ammuin kerran lattiassa kieppuvan vaaksiaisen kuminauhalla.

siipiä ja jalkoja irtosi.


Pienenä rakensin legoista tähtilaiva Enterprisen, jossa oli kuminauhoista voimansa saavat torpedonlaukaisimet. Ne lennättivät muutaman sentin mittaisen ammuksen 10-15 metrin päähän. Muutaman kerran osuin niillä seinässä tai ikkunassa olleeseen kärpäseen tai muuhun ötökkään.

Olbe
Miksei ole kärpästyttöjä vastustamassa moisia julmia aikeita?

Pitääkin alkaa uudelleen tilaamaan Eläinmaailma-lehteä ja lähettää yleisönosastolle omatekemiä piirroksia kaiken maailman söpöistä koppakuoriaisista, madoista ja lutusista luteista. Kettuja ja kissoja siellä on aina ollut.

Ded Moroz kirjoitti
"Ja toki Vaahteramäen Eemelin inkarnaation äitinä tiedän noistä poikain metkuista paljonkin"
-Ohoh Vai että äiti jo, ja semmoisen ei-enää ihan niin- pienen lapsen...
Luulinpahan aiemmin, että D.M. ois joku 19-25v nuornainen... Noh, onpahan ainakin nuorekkaan oloinen sitten jutuiltaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat