Seuraa 
Viestejä45973

Hesarissa oli hauska ja mielenkiintoinen pikkujuttu HAL:ista. Robottipukuja vanhuksille. Japanilaiset ne ymmärtää tuon hitechin päälle. voisivat kehittää robottipuvusta sellaisen version jota ameriikkalaiset vanhukset voisivat käyttää: siihen robottipukuun voisi lisätä erittäin voimakkaan sähköshokkilaitteen ja valtavan puristusvoiman. Eivät hyppisi pikkuroistot silmille kun scifipappa kävelee kulmilla.

http://www.hs.fi/maailmanihmisia/artikk ... 5225140184

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Jenkkivanhuksille puku täytyisi uudelleenmitoittaa<-- maailman lihavin kansa.

Mutta ideana kiehtova. crack-narkit ihmeissään, kun mummo ottaa kurkusta kiinni ja nostaa seinälle. Vielä lisäksi hieman robo-puhetta 120 dB...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varmaan se virtapuoli tulee sitten "joskus".

60 kg nosto metrin korkeuteen vaatii energiaa E = mgh = 588 J

Jos tämä kyseinen 60 kiloinen ikäihminen nousee portaita ylös kolmanteen kerrokseen, sanotaan nyt vaikkapa 6 metriin maanpinnalta niin energiaa on kulunut 3,5 kJ.

Yhdessä sormiparistossa on energiaa (nimellisesti) 1.2 V * 2,5 Ah = 10,8 kJ Käytännössä tehontarpeen ollessa suuri, paristo ja elektroniikka lämpenee ja valtaosaa energiasta ei saada ulos.

Yhteen portaiden nousuun menee karkeasti arvioituna yksi sormiparisto. Täyttä 11 kilojoulea ei saada ulos kuin teoriassa.

Pelkkä käveleminenkin vaatii että kaadutaan ensin eteenpäin, sitten punnerretan massa muutaman senttiä ylöspäin takaisin pystyasentoon ja sitten taas kaadutaan. Siinä tulee päivän mittaan monta metriä "nousua"

Kun alkaa miettimään että mitä kaikkea sitä ihminen päivän aikana tekee, niin näitä paristoja tarvisi ottaa mukaan kassillinen. Siinä toisaalta tulee ilmi, kuinka ihmeellinen kone ihminen itseasiassa on, kun kykenee elämään ja öllöttämään noin 100 - 200 Watin teholla vuodesta toiseen. Toisaalta mikäpä siinä, kun yhdessä karkkipussillisessakin on 1600 kJ energiaa. Sillä nousee monet portaat. Valtaosa menee kuitenkin kehon lämmittämiseen ja tuumailuun (n. 90 W levossa * 24 h = 7776 kJ)

Mitä nuo japanilaiset ovat rakentaneet niitä ihmismäisiä robotteja, niin eipä niille riitä noin pienet tehot. Puoli tuntia jaksavat puuhata ja sitten on kanttuvei kun akku loppui kesken. Niillekkin pitäisi saada vatsalaukku ja HK:n sinistä suoleen, että jaksaisivat.

Joo, ei maha mitään mutta tuosta asusta tulee pakostakin mieleen Star Warsin storm trooperit. Tavallaan hyvin ahdistava ajatus että jollakin imperiumilla olisi kenttätasolla haavoittumattomat sotilaat muunkin ylivertaisen armeijan lisäksi. Tai ehkäpä ihmiskunta vain tarvitsee voittamattoman pedon itseään kaitsemaan? Voisin kyllä kuvitella että noihin asuihin satsaaminen on sen verran kallis juttu, että jenkkipäättäjät mieluummin antavat köyhien rivisolttujen vain kuolla. Toisaalta noiden asujen avulla ei tulisi kuolonuhreja omille joukoille, joka taas mahdollistaisi sodalle vankkumattomamman tuen. Toisaalta kuinkas suojata länsimaiden asukkaat jatkuvalta terrorin uhalta jos storm trooperit hallitsisivat jatkossakin esim. Irakia ja Palestiinaa? Holokaustistako se ratkaisu löytyisi?

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Veikko

Mitä nuo japanilaiset ovat rakentaneet niitä ihmismäisiä robotteja, niin eipä niille riitä noin pienet tehot. Puoli tuntia jaksavat puuhata ja sitten on kanttuvei kun akku loppui kesken. Niillekkin pitäisi saada vatsalaukku ja HK:n sinistä suoleen, että jaksaisivat.
Jonkinlainen polttokenno siis.

PeterH
Vähän urheilullisempi (ja pelokkaampi) vaari voi pukeutua vaikka tähän.

18 kiloa on aika paljon kannettavaa jos pitää olla mukana vielä rynkky, ammuksia, ruokaa ja muuta olennaista. Tuon asusteen kanssa todella tarvittaisiin lisäapua, mikäli käyttäjä meinaa tallustella vähänkään pitempää matkaa.

Tosin Jenkkien armeijan periaatehan on se, että ajetaan jeepillä vihollisen ovelle ja aletaan tappelemaan.

Painavat panssaripuvut tuovat mieleen keskiajan ritarit. Toisaalta koska USA on osoittanut muunkinasteista kaipausta keskiajan suuntaan (kuten kidutuksista voi päätellä), eipä kai tuollaisten asujen käyttöönotto olisi yllättävää. Hevoset onkin jo korvattu hevosvoimilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat