Seuraa 
Viestejä45973

Miten voidaan laskea kuinka paljon vetyä ja happea erottuu anodilla ja katodilla veden elektrolyysissä? Eikös kaasun määrä riipu myös veden sähkön johto kyvystä, eli onko käytetty esim rikkihappoa parantamaan sähkönjohtokykyä, mitkä ovat elektrodit, kuinka suuri virta ja sen aiheuttama varaus.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Se riippuu ainoastaan siitä, että montako elektronia se virtalähde on saanut liikkeelle.. Eli Q = I*t = nz (muistaakseni), missä z tarkoittaa, että montako elektronia yhtä atomia kohden tarvitaan (esim. hapella 2, vedyllä 1)

Käytännössä tulee vähän epätarkkuutta siitä, että tapahtuu vähän muitakin reaktioita.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä41805
nuclear
Miten voidaan laskea kuinka paljon vetyä ja happea erottuu anodilla ja katodilla veden elektrolyysissä?Vetyä yksi atomi per elektroni ja happea puoli atomia per elektroni. Tästä on helppo laskea, että vedyn tuotto elektrolyysillä riittää (mielekkäillä harrastajalaitteilla) vain pieniin pullopoksautuksiin.

Eikös kaasun määrä riipu myös veden sähkön johto kyvystä, eli onko käytetty esim rikkihappoa parantamaan sähkönjohtokykyä, mitkä ovat elektrodit, kuinka suuri virta ja sen aiheuttama varaus.

Eipä juuri, ellei sitten sellaisia aineita ole jotka tuottavat muodostuneita kaasuja kuluttavia sivureaktioita. Nuo vaikuttavat vain siihen kuinka nopeasti kaasuja muodostuu tai kuinka pienellä jännitteellä riittävä virta saadaan liemestä läpi. Nesten läpi virrannut sähkövaraus määrää syntyneiden kaasujen määrät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat