Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tohtori Tolosen E-EPA ja muiden valmistajien esteröidyt EPA:t ja DHA:t ovat kuin muoti-ilmiö nyt. Itse vedän E-EPAa, tosin Lysiä tällä kertaa koska siinä on myös DHA:ta jonka vaikutusta ei ole sen enempää kyseenalaistettu kuin EPA:nkaan.

Alkaa kohta olla Omega-3 lisää joka purtelossa mitä kaupan hyllyltä löytyy. Tietysti tämä alkoi kevytlevitteistä.

Nyt buumi saa lisää potkua:
http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/uu ... ml?id=9677

Sivut

Kommentit (1011)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14235
Liittynyt23.6.2005

Elämä on...

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Modernin petokalakannan elohopeapitoisuus on saanut monet vähentämään kalansyömistä. Siinä hommassa saattaa kuitenkin lapsi lentää pesuveden mukana. Mielenkiintoista dataa on kertynyt Seychelleiltä. Näillä saarilla ruokavalion perustana on Intian Valtamerestä pyydetty kala, jonka elohopea-ym. raskasmetallipitoisuus on koholla kuten meikäläisissäkin kiduksellisissa. Niinpä Seychelliläisistä on mitattu länsimaiset raja-arvot kirkkaasti ylittäviä raskasmetallipitoisuuksia. Kuitenkaan tutkimuksissa ei ole löydetty mitään viitteitä tästä paikallisväestölle koituneista terveyshaitoista. Näyttääkin siltä, että kalaruoan sisältämät elohopeamäärät eivät ole riittäviä aiheuttamaan terveysongelmia ihmisissä. Kalan eliminoiminen ruokavaliosta saattaa sen sijaan aiheuttaa monenlaisiakin terveysongelmia, ei vähiten sen korvaavien ruoka-aineiden epäterveellisyyden takia.

Tämän aamun The Times kertoo uudesta E-EPAlla tehdystä tutkimuksesta. Tämä kalaöljy paransi kolmessa kuukaudessa "dramaattisesti" ylipainoisten koululaisten keskittymiskykyä, lukemistaitoa, muistia ja henkistä vireyttä. Muutokset ilmenivät sekä koulussa että kotona.

Lontoon Imperial Collegen psykiatrian professori Basant K. Puri kuvasi neljän ylipainoisen lapsen (3 poikaa, 1 tyttö) aivot ja osoitti, että E-EPA lisää NAA-nimistä aminohappoa, joka edistää aivojen kehitystä. E-EPAn anto lisäsi aivokurkiaisen N-asteyyliaspartaatti-nimisen yhdisteen (NAA) pitoisuutta paljon enemmän kuin oli etukäteen uskottu. NAA ravitsee aivosoluja ja huolehtii niiden hyvinvoinnista, mikä selittää oppimis- ja keskittymiskyvyn kohenemista.

"Tulokset olivat hämmästyttävät", sanoo professori Puri The Timesin haastattelussa. "Kolmessa kuukaudessa voi normaalisti (ilman ravintolisiä) odottaa vähäistä NAA:n lisäystä. Mutta nyt me näimme nousun, joka vastaan kolmen vuoden muutosta. Aivan kuin nämä (kuvannetut) aivot olisivat olleet kolme vuotta vanhempien lasten aivoja. Muutos merkitsee enemmän aivosolujen keskinäisiä yhteyksiä (synapseja) ja tiheämpää aivosolujen verkostoa, samalla tavalla kuin puuhun kasvaa uusia oksia. Kaikkien tutkittujen lasten oppimis- ja keskittymiskyky kohenivat, mutta näillä kolmella pojalla NAA.n lisäys oli massiivinen. Olin aivan hämmästynyt nähdessäni sen", Puri kertoo.

Tutkjoiden mukaan ravintolisinä annetut rasvahapot edistävät aivojen kehitystä, kun taas roskaruoka hidastaa sitä, koska roskaruoassa ei ole välttämättömiä rasvahappoja.

Tutkitut ylipainoiset lapset olivat Zach, 8 v. (51kg), George ja Rachael, kumpikin 11 v. (70 kg) ja Gareth, 13 v. (76 kg). Heille annettiin päivittäin 2 VegEPA-kapselia (sisältävät kapselia kohti 280 mg E-EPAa ja 100 mg helokkiöljyä, muttei lainkaan DHA-nimistä omega-3-rasvahappoa) ja heitä kehotettiin vähentämän rasvaisten välipalojen ja kuplivien virvoitusjuomien käyttöä ja harrastamaan liikuntaa.

"Kolmen kuukauden kuluttua lasten lukemistaito oli edistynyt vuodella, käsiala oli selvempää ja heidän tarkkaavuutensa luokassa oli parantunut. Garethin vanhemmat kertoivat, ettei häntä enää huvittanut tuijottaa TV:tä, kuten ennen, vaan hän halusi mieluummin lukea. Ennen kokeen alkua hän oli sanonut ettei ymmärrä ihmisiä, jotka rakastavat kirjoja", Puri sanoo. “Kaikkien lasten keskittymiskyky koheni ja he muuttuivat rauhallisemmiksi ja iloisemmiksi. Vanhemmat kertoivat spontaanisti minulle lasten muutoksista jo ennen kuin aloin testata heitä kolmen kuukauden kuluttua."

"Vaikka lapsia oli kehotettu parantamaan ruokatapojaan, niissä ei tapahtunut mitään merkittäviä muutoksia", sanoo Puri. Niinpä hän uskoo muutosten johtuneen ravintolisistä. Tutkimus esitetään torstaina Isossa -Britanniassa TV 5:n dokumenttiohjelmassa Mind the Fat: Does Fast Equal Food Slow Kids?

Professori Kishore Bhakoo (Clinical Sciences Centre at Imperial Collega, London) sanoo Timesissa: “Hämmästyin kolmessa kuukaudessa tapahtunutta suurta biokemiallista muutosta [aivoissa]...Olisin odottanut jotakin vaihtelua (eri suuntiin), mutta kaikkien lasten muutokset olivat samansuuntaisia. Prosessoitu ruoka ei sisällä näitä [aivoille] hyödyllisiä yhdisteitä".
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/u ... 499696.ece

Tämä on jo toinen tutkimus lyhyen ajan sisällä, jossa osoitetaan E-EPAn lisäävän NAA-pitoisuutta aivoissa. Psykiatri Sophia Frangoun työryhmä osoitti viime syksynä, että E-EPA lisä NAA:ta bipolaarista mielialahäiriötä sairastavilla potilailla.
http://tinyurl.com/yjwlml

Ettei koko totuus unohtuisi, omega-rasvahappoja saa muistakin lähteistä kuin kalasta tai sen teollisista luontaistuotejohdannaisista.

1 - 2 ruokalusikallista tavallista rypsiöljyä päivässä riittää tyydyttämään päivittäisen rasvahappotarpeen. Se kestää myös hyvin kuumentamista, joten öljyä voi käyttää ruokaa paistettaessa.

Jos on pakko käyttää jotakin teollista ravintolisää, on olemassa mm. puhtaasti kasviperäinen Linolive pellava- ja oliiviöljykapseli, joka sisältää omega 3/6/9 -rasvahappoja. Valmistaja (Orion) ilmoittaa tuotteen sisältävän myös E-vitamiinia ja foolihappoa.

Edellä selostamani E-EPA-tutkimus on esillä tänään toisessa brittien valtalehdessä Daily Telegraphissa
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... ishy13.xml

Olen HHun kanssa aivan eri mieltä kasviperäisen omega-3:n biologisista vaikutuksista ja terveyseduista. Radioisotoopeilla tehdyissä tutkimuksissa näet on osoitettu, että kasviöljyn omega-3 (ALA) muuttuu huonosti ihmisen maksassa biologisesti aktiiviseen muotoon eli EPAksi ja siitä edelleen osittain DPA:ksi ja DHA:ksi. Miehet kykenevät muuntamaan keskimäärin noin 4 % ja naiset noin 9 % ALAsta aktiiviseksi. Kasviöljyissä ei siis ole lainkaan valmista EPAa eikä DHA:ta. Paras kasviperäinen ALAn lähde on pellavansiemenöljy, joka sisältää 50 % ALAa; rypsiöljyssä ja kasvirasvamargariineissa sitä on 10–12 %. Omega-6:tta (LA:aa)niissä on noin 22 %. Ihmisen aineenvaihdunnassa omega6/omega-3-suhteeksi saadaan siitä 20:1, kun oikea suhde olisi 2:1. Runsas LAn saanti heikentää ihmisen kykyä muuntaa ALAa EPAksi.

Tämä onneton tilanne näkyy suomalaisten lasten ja aikuisten korkeana plasman AA/EPA-suhteena, joka on terveilläkin keskimäärin 7:1 (eri tavoin sairailla on paljon surmpia suhdelukuja), kun se tulisi olla terveillä enintään 3:1 ja muilla 2:1.

Tämä rypsiöljyn rasvahappojuttu on tietysti arka paikka, kun kyse on maatalouspoliikasta. Olen pohtinut asiaa vähäsen syvällisemmin tässä linkissä:
http://tinyurl.com/p483d

Tohtori Tolonen
Radioisotoopeilla tehdyissä tutkimuksissa näet on osoitettu, että kasviöljyn omega-3 (ALA) muuttuu huonosti ihmisen maksassa biologisesti aktiiviseen muotoon eli EPAksi ja siitä edelleen osittain DPA:ksi ja DHA:ksi.

Sinulta kun löytyy linkkejä joka lähtöön, heittäisitkö muutamalla tällaiseen tutkimukseen liittyvällä linkillä?

Tohtori Tolonen
Lontoon Imperial Collegen psykiatrian professori Basant K. Puri

Tarkoitat tätä samaa Basant K. Puria, joka on ollut E-EPA:a valmistavan ja markkinoivan yrityksen Amarin Neuroscience Ltd:n (aiemmin Laxdale Ltd) palkkalistoilla tehdessään tuloksiltaan E-EPA:a ylistäviä tutkimuksia.

HÄHÄÄ, Tolosspämmäri.

Täällä esiinnytään nimimerkeillä, ei HHu ole velvollinen paljastamaan henkilöyttään.

Hänen tieteellisen argumentointinsa taso osoittaa nikin hallitsevan humbuugikaupustelijoiden alasampumisen. On tainnut harrastaa sitä muillakin areenoilla

Tohtori Tolonen
Näytähän ne palkkalistat, niin sitten voidaan uskoa sinua.

Äläpäs venkoile. Tässä kohdassahan sinun tulee esittää väitteeni epätodeksi.

Tohtori Tolonen
Tarkoitan Imperial Collegen palkkalistoilla olevaa psykiatrian professori Basnat K. Puria, jolla on melkoiset tieteelliset meriitit

Argumentum ad verecundiam.

Kaikkea, mitä edesmenneen David Horrobinin E-EPA:aa valmistavan Amarin Neuroscience Ltd:n (entinen Laxdale Ltd) ja hänen omistamansa "lääketieteellisen" lehden puitteissa on tehty, ei voi pääosin pitää tieteellisenä. Itse en haluaisi käyttää noita referensseinäni.

Valitettavan monet ovat puijattavissa titteleillä, jotka herättävät mielikuvan asiantuntemuksesta. Professorin titteli ei takaa missään määrin henkilön moraalia ja taloudellisia intressejä. Muistathan A. Stollin?

Tohtori Tolonen
Voisiko HHu ystävällisesti esittää omat meriittinsä?

Argumentum ad hominem.

Meriittini ovat riittävät.

Pannaan tämä kysymys tänne oikean otsikon alle ja jos joku muu
tietäis alla olevasta asiasta, kun Tohtori Tolonen ei tiedä."Osaako Tohtori Tolonen vastata seuraavaan?
Olen kokeillut kalaöljyjä e-epaa ,Vitamarin kalaöljyä ja molemmista minulle tulee pahoja rytmihäiriöitä ,ikäänkuin sydän muljahtelee ja meinaa
hypätä rinnasta ulos ja tulee inhottava olo.Eikös näitä nimenomaan markkinoida sydänystävällisinä tuotteina"Pelkästä kalan syömisestä ko. oireita ei tule.Kun "googlettaa" näyttäs muillakin olevan samoja tuntemuksia.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14235
Liittynyt23.6.2005

Pistäs linkkii kehiin...

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
HHu
Tohtori Tolonen
Lontoon Imperial Collegen psykiatrian professori Basant K. Puri

Tarkoitat tätä samaa Basant K. Puria, joka on ollut E-EPA:a valmistavan ja markkinoivan yrityksen Amarin Neuroscience Ltd:n (aiemmin Laxdale Ltd) palkkalistoilla tehdessään tuloksiltaan E-EPA:a ylistäviä tutkimuksia.

Puri oli mukana eräässä Amarinin organisoimassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin firman kalaöljytuotteita. Siihen tutkimukseen osallistumisesta Amarin Neuroscience maksoi tutkijoille. Sitäkö tutkimusta tarkoitat:

http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/65/2/286

Ei vaikuta mitenkään sensaatiomaisen korruptoituneelta tuo Puri tämän mukaan. Ainakaan tuon tutkimuksen tulos ei ollut "ylistävä" kuten väität.

[list:3tpem7wx]Ethyl-eicosapentaenoate (ethyl-EPA) (purity >95%) had no benefit in the intent-to-treat cohort of patients with Huntington disease, but exploratory analysis revealed that a significantly higher number of patients in the per protocol cohort, treated with ethyl-EPA, showed stable or improved motor function. Further studies of the potential efficacy of ethyl-EPA are warranted.[/list:u:3tpem7wx]

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat