Seuraa 
Viestejä45973

Jos pesen auton lämpimässä tallissa ja annan sen kuivua 30-120 minuuttia niin millä todennäköisyydellä auton lukkomekanismit jäätyvät vai jääyvätkö ollenkaan? Pakkasta on nyt n. 12 C ja ilman suhteellinen kosteus 79%.

Järkeilin niin että kun korkeapaine niin eikö veden suhteellinen haihtuvuus ole korkeampi kuin matalapaineessa? Jos siis lukkoihin pääsee pieni määrä vettä tai vesihöyryä, niin eikö se suurimmaksi osaksi haihdu kokonaan pois ulkoilmassa eikä näin ollen pakkanen pääse aiheuttamaan lukkojen jäätymistä?

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo on nyt pikkaisen kinkkinen juttu. Jos avainpesän sulkulevyt on kunnossa ja ei ruiskuta painepesurilla suoraan avainpesään. Ei kyllä pitäis jäätyä.
Itse kyllä teippaisin lukkopesät umpeen, niin ja tietenkin avattavien ikkunalasien ylä, ja sivupinnat pitää olla muutenkin sivelty silikoonirasvalla.

Laita jotain öljyä lukkoihin, ja jos avaat ovipaneelit, rasvaa lukkojen vivustot. Jos vivustot ovat aivan kuivia, voivat nekin jäätyä. Pesun jälkeen esim. CRC:tä lukkoon sisälle, niin sinne ei pääse kondesoitumaan vettä.

Auton kannattaa antaa kuivua ovet raollaan. Kuivaa tiivisteet hyvin, etteivät repeä / kahva jää käteen, kun jäätynyttä ovea avaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat