Seuraa 
Viestejä45973

Täällä oli aihe jossa kysyttiin itselle tärkeintä asiaa. Aioin vastata siihen mutta vastauksesta tuli liian pitkä joten tein siitä oman "tiedeaiheen".

Tällä hetkellä pidän itselleni tärkeimpänä ranskanleivän ohilentoa.

Taustaa:
Eräs vanki "Tepa" Kakolan ylimmän kerroksen sellissä oli kärsivällisesti säästellyt yhtenä sunnuntaina jaettua kokonaista ranskanleipää. Odotus palkittiin sillä ranskanleipä oli kovettunut tarpeeksi ja oli juuri nyt sopiva sille osoitettuun tehtävään. Pudotessaan usean metrin ja osuessaan jonkun päähän se murskaisi kallon mutta heitto vaatisi tarkkuutta ja ennakkoakin.

18. helmikuuta 2007 Tepa oli toiveikas. Pyhäpäivän talviaamu sarasti, aurinkokin nousi kakolanmäelle jossa lämpötila kohosi muutamaan lämpöasteeseen. Tepa oli hetkeä aiemmin avannut ikkunat auki, ainoastaan ranteenpaksuiset teräskalterit sotkivat ajatukset vapaudesta. Vuosien laitostouhut vaihtaisi ilomielin viinaan, vääriin naisiin ja jännittävään elämään kuten 8 vuotta sitten. Tepa kuuli askelia, sulava lumi ja hiekoitettu piha narisi jonkun tulijan talvinkenkien alla.
Tepa katsoi ikkunasta ja näki uhrinsa, otti ranskanleivän käteensä ja kuin hyvästiksi yritti kaikin voimin jyrsiä pientä palaa leivän päästä irti. "Suorita leipä tehtäväsi" Tepa sanoi sylkien murut suusta,
tatuoitu alaston käsivarsi puristi leipää lujasti.

Ranskanleipä lensi kaaressa, kävelin pihalla kohti Kakolan ulko-ovea ja näin jotain ilmassa, pysähdyin. Jokin mäjähti maahan kuin kivi, hiekoitus lensi ja lumi pöllähti. Hämmästyin, se oli kovettunut ranskanleipä mutta ottaen huomioon missä kävelen hämmästykseni hävisi samantien. Leivän pää oli hieman jyrsitty, olikohan sillä jokin tarkoitus, tehtävä. Epäonnistuiko leipä tehtävässään.
Katsoin ylös, näin valkoisen lakanan liehuvan yläkerran sellin kaltereiden välistä ja kuulin jonkun kiroilevan: "saatana!"

Seuraava kerta voi olla hyvinkin pian. Ranskanleipä kovenee nopeasti.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat