Seuraa 
Viestejä45973

”Hyvä avajaisyleisö!

Suomen korkeakoulukenttä on muutoksien kourissa.
Den finländska universitetsvärlden står inför förändringar.”

Kun äitini isä A.B. Bäckström opiskeli silloisessa TKK:ssa “Polytekniska Institutet i Helsingfors”,
prof. E. Qvist nimisen opettajan johdolla, koko instituutissa oli kuvani mukaan 5 professoria ja 22 opiskelijaa. (vuosina 1895 ... 1899)

Mutta Bäckströmin höyryvetureitten painepannujen piirustukset olivat tarkkoja ja seikkaperäisiä. Nyt korkeakouluja yhdistetään yhä suuremmiksi Suomen ”huippuyksiköiksi”.

Huomaatteko myös, miten sen ajan teollisuuden savuavia piippuja erikoisesti korostettiin edistyksen merkkinä. Ajat ja arvostukset muuttuvat nopeassa tahdissa nykyään:

“Polytekniska Institutet i Helsingfors”:

http://kotisivu.dnainternet.net/adslfor/tkk_1899.jpg

Taideyliopistojen yhteistyötä sekä organisaatiorakenteita selvittänyt professori Turo Virtanen ehdottaa, että Kuvataideakatemia, Teatterikorkeakoulu ja Taideteollinen korkeakoulu yhdistetään uudeksi monialaiseksi taideyliopistoksi, jonka nimi olisi Helsingin taideyliopisto (Helsinki University of Arts).

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/200 ... ml?lang=fi

---
TKK:n rehtori voisi harkita yliopistojen yhdistämistä

Teknillisen korkeakoulun rehtori Matti Pursula ei tyrmää ajatusta pääkaupunkiseudun kolmen yliopiston yhdistämisestä. Hän pitää Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun fuusiota periaatteessa mahdollisena
http://www.kyweb.fi/fi/edunvalvonta/aja ... mista.html

---
Tänään avaamme Teknillisen korkeakoulun 99. lukuvuoden. Sata vuotta sitten oppilaitoksessa oli yhteensä 386 opiskelijaa
Opiston opettajakuntaan kuuluva Alexander Leonard Hjelmman valmisteli Polyteknillisen opiston uusia sääntöjä, joiden hyväksyminen vuonna 1908 johti Polyteknillisen Opiston muuttamiseen Suomen Teknilliseksi Korkeakouluksi ja Venäjän keisari oli vahvistanut Suomen uuden valtiopäiväjärjestyksen, jonka kunniaksi yksikamarinen eduskunta on tänä vuonna viettänyt 100-vuotisjuhliaan.
Vuonna 1946, kun vanhemmat vieraamme aloittivat opintonsa, oli menossa toinen rauhan vuosi Euroopassa. Lukuvuoden alkaessa Teknillisessä korkeakoulussa oli yhteensä 1 969 opiskelijaa.

http://www.tkk.fi/Yleista/rehtorit/Matt ... spuhe.html

Kommentit (1)

Muutin kuvan “Polytekniska Institutet i Helsingfors”, linkiksi koska se levitti sivua
joka häiritsi ketjun ulkomuotoa, mikäli tästä ajankohtaisteta aiheesta halutaan keskustella. Asia on juuri ollut esillä tiedotusvälineissä, lehdissä ja TV:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat