Seuraa 
Viestejä45973

http://www.youtube.com/watch?v=U3tgY_eI_P0

Englanninkielen taitoisille.

Somalisyntyinen Ayaan Hirsi Ali, hollantilainen kansanedustaja, kertoo Glenn Beckin ohjelmassa fundamentalistisesta islamista ja sharia-laista länsimaissa.

[list:1xco8iob]”First and foremost, for those people who say, it's a small problem: it starts as small, but it grows.”[/list:u:1xco8iob][list:1xco8iob]”Sharia law is horrible to the human individual. Sharia law divides all into believers and unbelievers. Under sharia law, when people steal, their hands are cut off — if you have sex before marriage you're flogged — and yes, it always affects women — women are confined to their houses and so on — and sharia law as it's being propagated today affects Jewish people, infidels, actually homosexuals, all of us. Even if we disagree with lots and lots of matters, I would say anyone who is not a muslim is a target of the radical islamists.”[/list:u:1xco8iob][list:1xco8iob]”I don't have a problem with [...] Islamic Thinkers' Society — what I have a problem with is that that Islamic Thinkers' Society pretends; has a frontface saying we want to debate, we want to go- achieve our dream through dialogue — and on the other side, they are supporting terrorists and threatening people, calling everyone who wants to debate them islamophobes and racists — that's what I have a problem with.”[/list:u:1xco8iob]

EDIT: Korjaus

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (49)

fmiles

Somalisyntyinen Ayaan Hirsi Ali, tanskalainen kansanedustaja, kertoo Glenn Beckin ohjelmassa fundamentalistisesta islamista ja sharia-laista länsimaissa.
Kiitän postauksesta, mutta joudun vähän oikaisemaan: Ajaan Hirsi Ali syntyi Somaliassa mistä hänen isänsä joutui pakenemaan perheineen Saksaan. Saksasta A.H.A. joutui jatkamaan pakoaan ilmeisesti oman perheen takia, sillä hänelle järjesteltiin pakkoavioliittoa. Uusi koti löytyi Hollannista, missä A.H.A. toimii nykyisin kansanedustajana.

Hollannista: Parlamentin jäsen, Somaliassa syntynyt mutta eurooppalaistunut Ayaan Hirsi Ali puhui Berliinissä 09.02.2006, ja Helsingin Sanomat julkaisi puheen 15.02.. Siteeraamme:

"Tavoitteeni ei ole loukata uskonnollisia tunteita, mutta en myöskään alistu tyrannialle. Kehoitus, että ihmiset, jotka eivät hyväksy Muhammedin opetuksia, pidättäytyisivät piirtämästä hänen kuviaan, ei ole pyyntö kunnioittaa vaan vaatimus alistua."

Näin kirjoittaa älykäs ja rehellinen nuori nainen, joka on itse saanut islamilaisen kasvatuksen, mutta joutunut arvioimaan oppimansa uudelleen nähtyään Islamin vaikutuksen vanhassa kotimaassaan ja maailmalla. Ayaan Hirsi Ali joutui jo lapsena poistumaan Somaliasta, koska hänen isänsä oli vastustanut marxilaista diktaattoria Mohammed Siad-Barrea.

Perhe sai turvapaikan Saksasta, mutta kun Ayaan Hirsi Alin isä ryhtyi naittamaan tytärtään sopivalle sulhaselle (jollekin serkulle?), hänen oli paettava uuden kerran. Ensin hän pakeni kotimaahansa tuputettua eurooppalais-peräistä hirmuhallintoa, sitten Euroopassa perheensä ja kotimaansa perinteistä tapaa kohdella nais-sukupuolta tahdottomana ja miestä halpa-arvoisempana objektina.

Ayaan Hirsi Ali joutui arvioimaan uudelleen suhteensa uskontoonsa ja kotimaansa elämäntapaan. Hänen ratkaisunsa oli ryhtyä Eurooppaan muuttaneiden muslimitaustaisten naisten puolestapuhujaksi, mikä ratkaisu vei hänen lopulta Hollannin parlamenttiin, mutta keräsi hänelle myös tappouhkauksia islamistien taholta.

Hänen naisen alistamista käsittelevän kirjansa suomalaisesta laitoksesta "katosi" kaikkein kriittisimmin Islamia käsittelevä kohta, ja Hollannissa saman kirjan elokuvaksi ohjannut Theo van Gogh sai surmansa islamisti-aktivistin kädestä.

Murhatun van Goghin ruumiiseen oli kiinnitetty Ayaan Hirsi Alille osoitettu viesti.

Ayaan Hirsi Ali on periaatteidensa mukaisesti asettunut tukemaan tanskalaisia islamistien kohdistaessa heihin painostusta. Der Spiegelin haastattelussa (06.02.2006) hän kertoo:

SPIEGEL: Hirsi Ali, olet nimittänyt profeetta Muhammedia tyranniksi ja pervertikoksi. Theo van Gogh, Islamia kritisoivan elokuvasi "Submission" ohjaaja, murhattiin islamistien toimesta. Olet itse poliisin suojeluksessa. Voit varmaankin ymmärtää, miltä tanskalaisista pilapiirtäjistä tuntuu tällä hetkellä?

Hirsi Ali: He tuntevat itsensä kaiketi turtuneiksi. Toisaalta heidän omatuntonsa rohkaisee heitä olemaan luopumatta sananvapaudestaan, mutta samanaikaisesti he ovat shokeerattuja siitä kokemuksesta, millaista on menettää henkilökohtainen vapautensa. He ovat sodanjälkeisen sukupolven ihmisiä, jotka ovat tottuneet rauhaan ja hyvinvointiin. Ja nyt heidän täytyy taistella ihmisoikeuksistaan vielä kerran.

SPIEGEL: Mistä syystä protestointi (piirroksia vastaan) levisi niin laajalle?

Hirsi Ali: Niissä arabimaissa, joissa mielenilmaisuja ja levottomuuksia esiintyi, ei ole sananvapautta. Syy miksi monet ihmiset ovat paenneet Eurooppaan näistä maista, on tarkalleen se että he ovat kritisoineet uskontoa, poliittista establishmenttia ja yhteiskuntaa. Totalitaariset islamilaiset hallitukset ovat syvässä kriisissä. Globalisaatio pakottaa niitä suuriin muutoksiin, ja he pelkäävät siksi uudistuksia haluavien voimien kehittyvän länteen muuttaneiden joukossa. Näitä ihmisiä peloitellakseen hallitukset esittävät uhkaavia eleitä länttä kohtaan.

SPIEGEL: Oliko virhe pyytää anteeksi piirroksia?

Hirsi Ali: Korostan vielä kerran. Lännellä on tapana kääntää ensin toinen poski ja sitten toinen. Se on jo traditio. Vuonna 1980 yksityinen brittiläinen radiokanava ITV lähetti dokumentin saudi-arabialaisen prinsessan kivittämisestä. Hän oli muka syyllistynyt aviorikokseen. Riadin hallitus puuttui asiaan, ja Englannin hallitus esitti anteeksipyynnön ohjelman johdosta. Näimme saman reaktion v.1987 kun hollantilainen koomikko Rudi Carrel teki pilaa ajatolla Khomeinista sketshissä joka esitettiin Saksan televisiossa. Vuonna 2000 teatteriesitys "Aisha", jonka aiheena oli profeetta Muhammedin nuorin vaimo, peruutettiin ilman ainoatakaan esitystä Rotterdamissa. Sitten tapahtui Theo van Goghin murha ja nyt pilapiirros-jupakka. Me pyytelemme kokoajan anteeksi, emmekä ota huomioon sitä kuinka paljon meitä pilkataan. Toinen puoli ei anna tuumaakaan periksi.

SPIEGEL: Millainen olisi Euroopan asianmukainen vastaus?

Hirsi Ali: Pitää löytyä solidaarisuutta. Pilapiirrokset täytyy levittää kaikkialle. Sen jälkeen arabit eivät voi boikotoida kaikkien maiden tuotteita. He ovat liian riippuvaisia tuonnista. Skandinavialaisille yhtiöille täytyy kompensoida niiden menetykset. Sananvapauden täytyy olla meille sen arvoinen asia.

SPIEGEL: Mutta muslimien, kuten kaikkien uskonnollisten yhteisöjen, tulee saada suojella itseään pilkalta ja herjauksilta.

Hirsi Ali: Tämä on juuri se refleksi josta puhuin: Toisen posken kääntäminen. Ei mene päivääkään, Euroopassa tai missään muuallakaan, ilman että radikaalit imaamit saarnaisivat vihaa moskeijoissaan. He nimittävät juutalaisia ja kristittyjä alempiarvoisiksi, ja me sanomme että "he vain käyttävät sananvapauttaan". Milloin eurooppalaiset tajuavat, etteivät islamistit salli heitä kritisoiville samoja oikeuksia? Kun länsi on lannistanut itse itsensä, islamistit sanovat onnessaan, että "Allah on tehnyt uskottomat heikoiksi".

Hesarin julkaisemassa Berliinin-puheessaan Hirsi Ali totesi osuvasti Islamia "ymmärtävistä" länsimaisista mielipidevaikuttajista:

"Moiset intellektuellit elävät sananvapaudesta mutta hyväksyvät sensuurin. Henkisen keskinkertaisuutensa he naamioivat ylevillä termeillä, kuten "vastuullisuus" ja "herkkyys", mutta he ovat pelkureita.

Hävetkööt myös ne poliitikot, jotka lausunnoissaan totesivat piirrosten julkaisemisen ja uudelleenjulkaisemisen olleen "tarpeetonta", "tunteetonta", "epäkunnioittavaa" ja "väärin". ...

Ensinnäkin, piirrosten julkaiseminen vahvisti sen, että monet kirjailijat, elokuvantekijät, sarjakuvapiirtäjät ja journalistit, jotka haluaisivat kuvailla, analysoida tai kritisoida suvaitsemattomuuden piirteitä islaminuskossa kaikkialla Euroopassa, kärsivät laajalle levinneestä pelon ilmapiiristä.

Niinikään paljastui, että Euroopassa on huomattava vähemmistö, joka ei ymmärrä tai hyväksy liberaalin demokratian periaatteita. Nämä ihmiset - monet heistä kansallisuudeltaan eurooppalaisia - ovat kampanjoineet sensuurin, boikottien, väkivallan ja uusien "islamofobiaa" ehkäisevien lakien puolesta."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kalmankenkku
Kiitän postauksesta, mutta joudun vähän oikaisemaan: Ajaan Hirsi Ali syntyi Somaliassa mistä hänen isänsä joutui pakenemaan perheineen Saksaan. Saksasta A.H.A. joutui jatkamaan pakoaan ilmeisesti oman perheen takia, sillä hänelle järjesteltiin pakkoavioliittoa. Uusi koti löytyi Hollannista, missä A.H.A. toimii nykyisin kansanedustajana.

Tosiaan, Hollannista oli kyse. Ajattelin Hollantia mutta kirjoitin Tanska. Sama juttu on jostain ihmeen syystä käynyt tällä palstalla ennenkin.

Entäs tämä nainen?

Wafa Sultan

http://en.wikipedia.org/wiki/Wafa_Sultan

Wafa Sultan in an interview on Al-Jazeera
"The Muslims are the ones who began the clash of civilizations. The Prophet of Islam said: "I was ordered to fight the people until they believe in Allah and His Messenger." When the Muslims divided the people into Muslims and non-Muslims, and called to fight the others until they believe in what they themselves believe, they started this clash, and began this war. In order to stop this war, they must reexamine their Islamic books and curricula, which are full of calls for takfir and fighting the infidels."

"I am not a Christian, a Muslim, or a Jew. I am a secular human being. I do not believe in the supernatural, but I respect others' right to believe in it."

"The Jews have come from the tragedy (of the Holocaust), and forced the world to respect them, with their knowledge, not with their terror, with their work, not their crying and yelling. Humanity owes most of the discoveries and science of the 19th and 20th centuries to Jewish scientists. 15 million people, scattered throughout the world, united and won their rights through work and knowledge. We have not seen a single Jew blow himself up in a German restaurant. We have not seen a single Jew destroy a church. We have not seen a single Jew protest by killing people. The Muslims have turned three Buddha statues into rubble. We have not seen a single Buddhist burn down a Mosque, kill a Muslim, or burn down an embassy. Only the Muslims defend their beliefs by burning down churches, killing people, and destroying embassies. This path will not yield any results. The Muslims must ask themselves what they can do for humankind, before they demand that humankind respect them."

Hollannista: Parlamentin jäsen, Somaliassa syntynyt mutta eurooppalaistunut Ayaan Hirsi Ali puhui Berliinissä 09.02.2006, ja Helsingin Sanomat julkaisi puheen 15.02.. Siteeraamme:

"Tavoitteeni ei ole loukata uskonnollisia tunteita, mutta en myöskään alistu tyrannialle. Kehoitus, että ihmiset, jotka eivät hyväksy Muhammedin opetuksia, pidättäytyisivät piirtämästä hänen kuviaan, ei ole pyyntö kunnioittaa vaan vaatimus alistua."

Näin kirjoittaa älykäs ja rehellinen nuori nainen, joka on itse saanut islamilaisen kasvatuksen, mutta joutunut arvioimaan oppimansa uudelleen nähtyään Islamin vaikutuksen vanhassa kotimaassaan ja maailmalla. Ayaan Hirsi Ali joutui jo lapsena poistumaan Somaliasta, koska hänen isänsä oli vastustanut marxilaista diktaattoria Mohammed Siad-Barrea.

Perhe sai turvapaikan Saksasta, mutta kun Ayaan Hirsi Alin isä ryhtyi naittamaan tytärtään sopivalle sulhaselle (jollekin serkulle?), hänen oli paettava uuden kerran. Ensin hän pakeni kotimaahansa tuputettua eurooppalais-peräistä hirmuhallintoa, sitten Euroopassa perheensä ja kotimaansa perinteistä tapaa kohdella nais-sukupuolta tahdottomana ja miestä halpa-arvoisempana objektina.

Ayaan Hirsi Ali joutui arvioimaan uudelleen suhteensa uskontoonsa ja kotimaansa elämäntapaan. Hänen ratkaisunsa oli ryhtyä Eurooppaan muuttaneiden muslimitaustaisten naisten puolestapuhujaksi, mikä ratkaisu vei hänen lopulta Hollannin parlamenttiin, mutta keräsi hänelle myös tappouhkauksia islamistien taholta.

Hänen naisen alistamista käsittelevän kirjansa suomalaisesta laitoksesta "katosi" kaikkein kriittisimmin Islamia käsittelevä kohta, ja Hollannissa saman kirjan elokuvaksi ohjannut Theo van Gogh sai surmansa islamisti-aktivistin kädestä.

Murhatun van Goghin ruumiiseen oli kiinnitetty Ayaan Hirsi Alille osoitettu viesti.

Ayaan Hirsi Ali on periaatteidensa mukaisesti asettunut tukemaan tanskalaisia islamistien kohdistaessa heihin painostusta. Der Spiegelin haastattelussa (06.02.2006) hän kertoo:

SPIEGEL: Hirsi Ali, olet nimittänyt profeetta Muhammedia tyranniksi ja pervertikoksi. Theo van Gogh, Islamia kritisoivan elokuvasi "Submission" ohjaaja, murhattiin islamistien toimesta. Olet itse poliisin suojeluksessa. Voit varmaankin ymmärtää, miltä tanskalaisista pilapiirtäjistä tuntuu tällä hetkellä?

Hirsi Ali: He tuntevat itsensä kaiketi turtuneiksi. Toisaalta heidän omatuntonsa rohkaisee heitä olemaan luopumatta sananvapaudestaan, mutta samanaikaisesti he ovat shokeerattuja siitä kokemuksesta, millaista on menettää henkilökohtainen vapautensa. He ovat sodanjälkeisen sukupolven ihmisiä, jotka ovat tottuneet rauhaan ja hyvinvointiin. Ja nyt heidän täytyy taistella ihmisoikeuksistaan vielä kerran.

SPIEGEL: Mistä syystä protestointi (piirroksia vastaan) levisi niin laajalle?

Hirsi Ali: Niissä arabimaissa, joissa mielenilmaisuja ja levottomuuksia esiintyi, ei ole sananvapautta. Syy miksi monet ihmiset ovat paenneet Eurooppaan näistä maista, on tarkalleen se että he ovat kritisoineet uskontoa, poliittista establishmenttia ja yhteiskuntaa. Totalitaariset islamilaiset hallitukset ovat syvässä kriisissä. Globalisaatio pakottaa niitä suuriin muutoksiin, ja he pelkäävät siksi uudistuksia haluavien voimien kehittyvän länteen muuttaneiden joukossa. Näitä ihmisiä peloitellakseen hallitukset esittävät uhkaavia eleitä länttä kohtaan.

SPIEGEL: Oliko virhe pyytää anteeksi piirroksia?

Hirsi Ali: Korostan vielä kerran. Lännellä on tapana kääntää ensin toinen poski ja sitten toinen. Se on jo traditio. Vuonna 1980 yksityinen brittiläinen radiokanava ITV lähetti dokumentin saudi-arabialaisen prinsessan kivittämisestä. Hän oli muka syyllistynyt aviorikokseen. Riadin hallitus puuttui asiaan, ja Englannin hallitus esitti anteeksipyynnön ohjelman johdosta. Näimme saman reaktion v.1987 kun hollantilainen koomikko Rudi Carrel teki pilaa ajatolla Khomeinista sketshissä joka esitettiin Saksan televisiossa. Vuonna 2000 teatteriesitys "Aisha", jonka aiheena oli profeetta Muhammedin nuorin vaimo, peruutettiin ilman ainoatakaan esitystä Rotterdamissa. Sitten tapahtui Theo van Goghin murha ja nyt pilapiirros-jupakka. Me pyytelemme kokoajan anteeksi, emmekä ota huomioon sitä kuinka paljon meitä pilkataan. Toinen puoli ei anna tuumaakaan periksi.

SPIEGEL: Millainen olisi Euroopan asianmukainen vastaus?

Hirsi Ali: Pitää löytyä solidaarisuutta. Pilapiirrokset täytyy levittää kaikkialle. Sen jälkeen arabit eivät voi boikotoida kaikkien maiden tuotteita. He ovat liian riippuvaisia tuonnista. Skandinavialaisille yhtiöille täytyy kompensoida niiden menetykset. Sananvapauden täytyy olla meille sen arvoinen asia.

SPIEGEL: Mutta muslimien, kuten kaikkien uskonnollisten yhteisöjen, tulee saada suojella itseään pilkalta ja herjauksilta.

Hirsi Ali: Tämä on juuri se refleksi josta puhuin: Toisen posken kääntäminen. Ei mene päivääkään, Euroopassa tai missään muuallakaan, ilman että radikaalit imaamit saarnaisivat vihaa moskeijoissaan. He nimittävät juutalaisia ja kristittyjä alempiarvoisiksi, ja me sanomme että "he vain käyttävät sananvapauttaan". Milloin eurooppalaiset tajuavat, etteivät islamistit salli heitä kritisoiville samoja oikeuksia? Kun länsi on lannistanut itse itsensä, islamistit sanovat onnessaan, että "Allah on tehnyt uskottomat heikoiksi".

Hesarin julkaisemassa Berliinin-puheessaan Hirsi Ali totesi osuvasti Islamia "ymmärtävistä" länsimaisista mielipidevaikuttajista:

"Moiset intellektuellit elävät sananvapaudesta mutta hyväksyvät sensuurin. Henkisen keskinkertaisuutensa he naamioivat ylevillä termeillä, kuten "vastuullisuus" ja "herkkyys", mutta he ovat pelkureita.

Hävetkööt myös ne poliitikot, jotka lausunnoissaan totesivat piirrosten julkaisemisen ja uudelleenjulkaisemisen olleen "tarpeetonta", "tunteetonta", "epäkunnioittavaa" ja "väärin". ...

Ensinnäkin, piirrosten julkaiseminen vahvisti sen, että monet kirjailijat, elokuvantekijät, sarjakuvapiirtäjät ja journalistit, jotka haluaisivat kuvailla, analysoida tai kritisoida suvaitsemattomuuden piirteitä islaminuskossa kaikkialla Euroopassa, kärsivät laajalle levinneestä pelon ilmapiiristä.

Niinikään paljastui, että Euroopassa on huomattava vähemmistö, joka ei ymmärrä tai hyväksy liberaalin demokratian periaatteita. Nämä ihmiset - monet heistä kansallisuudeltaan eurooppalaisia - ovat kampanjoineet sensuurin, boikottien, väkivallan ja uusien "islamofobiaa" ehkäisevien lakien puolesta."


Aivan loistava haastattelu. Bomt Kneder, Ilkka Luoma, Kosh ja muut palstan islamnuoleskelijat ovat olleet ihmeen hiljaa.

Samum anker
Aivan loistava haastattelu. Bomt Kneder, Ilkka Luoma, Kosh ja muut palstan islamnuoleskelijat ovat olleet ihmeen hiljaa.

Imaamien nuoleskelijoiden argumentit perustuvat tavallisesti rasistikortin heilutteluun. Mutta kun kyseessä ovatkin Wafa Sultanin tai Ayaan Hirsi Alin kaltaiset tummaihoiset musliminaiset, ei voi käyttää sen enempää rasistikorttia kuin islamofobiasyytteitä tai tietämättömyyttä islamista. Siihen kuivuvat ne vähäiset mutta rasismileimaa silmittömästi pelkääviin massoihin valitettavan hyvin vetoavat surkeat argumentit.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kolminkertainen syrjityn asema. Musta, vähemmistössä ja nainen.

Tälle oli hauska käsite naistutkimuksessa, mutta ei nyt tule mieleen....

Fëanor
Samum anker
Aivan loistava haastattelu. Bomt Kneder, Ilkka Luoma, Kosh ja muut palstan islamnuoleskelijat ovat olleet ihmeen hiljaa.

Imaamien nuoleskelijoiden argumentit perustuvat tavallisesti rasistikortin heilutteluun. Mutta kun kyseessä ovatkin Wafa Sultanin tai Ayaan Hirsi Alin kaltaiset tummaihoiset musliminaiset, ei voi käyttää sen enempää rasistikorttia kuin islamofobiasyytteitä tai tietämättömyyttä islamista. Siihen kuivuvat ne vähäiset mutta rasismileimaa silmittömästi pelkääviin massoihin valitettavan hyvin vetoavat surkeat argumentit.

Se rasismikortin heiluttelu on aivan oikeutettua.

Sellaista voisit pohtia, mikä ero noiden ajattelijoiden ja rasistien islam-kannanotoilla on. Hirsi Ali tuskin vaatii muslimien karkoittamista Euroopasta tai "urbaania ristiretkeä" muslimimaailma vastaan tai leimaa kaikkea tummaihoisia "Allahin tulipyssyiksi".

Samum anker
Aivan loistava haastattelu. Bomt Kneder, Ilkka Luoma, Kosh ja muut palstan islamnuoleskelijat ovat olleet ihmeen hiljaa.

Minusta on typerää leimata tietyt keskustelijat islaminnuoleskelijoiksi, jos he haluavat puolustaa tiettyä kansanryhmää. Perustuu tuo puolustus sitten realismiin tai puolueellisen median välittämään kuvaan, on se silti jalo periaate jota kunnioitan (ja on joka päivä yhä haastavampaa tällä palstalla).

Mohammed Rasoel (salanimi, oikea nimi Zoka F) muutti islamilaisesta kotimaastaan Hollantiin ja entisenä muslimina kirjoitti kirjan, joka on suomennettu nimellä Alankomaiden tuho. Mies tuomittiin oikeudessa sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan johtuen kirjassa olevan entisen kotimaansa (Pakistanin) arkipäivän kuvauksesta.

Kirja on muuten tyyliltään satiirinomainen. Se on suomennettu ja on luettavissa netistä PDF-versiona.

http://www.kansanmedia.fi/Arkisto/Kirjoja/Alankomaiden-tuho.pdf

Ainakaan ei voi sanoa, ettei kirja päättyisi voimakkaan kantaaottavasti:

Loppu huonosti, kaikki huonosti

Noin vuosi sitten Limburgilainen tyttö päätti viettää lomansa Amsterdamissa. Hän oli kuullut mukavia tarinoita tästä suurkaupungista, mutta ei ollut tietoinen sen vaaroista. Zeedijkin lähellä hän käveli väärälle kadulle ja hänet raiskattiin. Samana päivänä hän palasi kotiinsa luottamus palasiksi revittynä ja silmät aukaistuina elämänsä loppuajaksi. Jotkut haavat parantuvat eikä joitain asioita saa tekemättömiksi, mutta kaikki syyllisyys ja kaikki kyyneleet, joita vuodatetaan Anne Frankin talon vieressä eivät pysty tuomaan kuutta miljoonaa takaisin elämään. Jonka kautta olemmekin takaisin kansassa, joita itseään ei ole kovin paljon enempää kuin tuo kuusi miljoonaa.

Siinä he seisovat, nuo hollantilaiset täysin oikeutetussa ja epäilemättä jalossa pyrkimyksessään siirtää itsensä niin kauas Hitlerin ideologiasta kuin mahdollista. He ovat täysin sokeita sille, että heidän polkunsa kiertää toiseen päähän ja risteää juutalaisten (kaikella kunnioituksella) polun kanssa. Raukkaparat eivät opi ymmärtämään, että valintaa ei ole välttämätöntä tehdä natsien ja juutalaisten välillä, saalistajan ja saaliin välillä, sortajan ja sorretun välillä, vaan että on olemassa vaihtoehto, kolmas tie, joka on itsensä pelastaminen, ja oman kulttuurin ja kansakunnan jatkuvuuden varmistaminen. Pelkästään tämän yhden pienen väärinkäsityksen vuoksi hollantilaiset tulevat menemään historiaan kansana, joka ajatteli menneisyyden painajaista niin syvästi, että se
päätyi elämään tuota painajaista.

meikämie
Sellaista voisit pohtia, mikä ero noiden ajattelijoiden ja rasistien islam-kannanotoilla on. Hirsi Ali tuskin vaatii muslimien karkoittamista Euroopasta...

Aivan. En minäkään voisi rehellisesti sellaista kannattaa.

Egypti tuomitsi bloggaajan vankilaan islamin pilkkaamisesta:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Egy ... 00?ref=rss

"Toivoin, että hän olisi saanut kovemman tuomion, sillä hän esitteli maailmalle huonon kuvan Egyptistä. Tällaisista asioista, kuten uskonnosta ja politiikasta, ei pitäisi puhua. Hänen olisi pitänyt saada kymmenen vuoden tuomio", yleisön joukossa ollut lakimies Nizar Habib sanoi.
doge
Egypti tuomitsi bloggaajan vankilaan islamin pilkkaamisesta:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Egy ... 00?ref=rss

"Toivoin, että hän olisi saanut kovemman tuomion, sillä hän esitteli maailmalle huonon kuvan Egyptistä. Tällaisista asioista, kuten uskonnosta ja politiikasta, ei pitäisi puhua. Hänen olisi pitänyt saada kymmenen vuoden tuomio", yleisön joukossa ollut lakimies Nizar Habib sanoi.

Ja Yhdysvaltain valtionpäämies ajaa EU:n jäseneksi maata, jossa turkkilaisuuden pilkkaamisesta saa saman mittaluokan tuomioita.

Linkistä:

"Suleiman, liberaali ja muslimi, ei ole kieltänyt kirjoituksien laatimista, mutta on todennut niiden edustaneen ainoastaan hänen henkilökohtaisia näkemyksiään.

Eräässä Suleimanin artikkelissa sanottiin, että maan johtava islamilainen yliopisto al-Azhar edisti ääriajatuksia. Toinen oli otsikoitu "Alaston totuus islamista sellaisena kuin minä sen näin". Siinä syytettiin muslimeja raakalaismaisista otteista muslimien ja kristittyjen välisissä yhteenotoissa Alexandriassa vuonna 2005. "

Ehkä palstan änkyrärasititkin nyt joutuvat myöntämään, että muslimeissakin on liberaaleja ja kansalaisrohkeita sananvapauden puolustajia ja uskonnon kritisoijia?

Samanlainen reaktio oli muuten 1950-luvun Suomessa varmasti seurannut jumalanpilkasta.

fmiles
Mohammed Rasoel (salanimi, oikea nimi Zoka F) muutti islamilaisesta kotimaastaan Hollantiin ja entisenä muslimina kirjoitti kirjan, joka on suomennettu nimellä Alankomaiden tuho. Mies tuomittiin oikeudessa sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan johtuen kirjassa olevan entisen kotimaansa (Pakistanin) arkipäivän kuvauksesta.

Kirja on muuten tyyliltään satiirinomainen. Se on suomennettu ja on luettavissa netistä PDF-versiona.

http://www.kansanmedia.fi/Arkisto/Kirjoja/Alankomaiden-tuho.pdf

Ainakaan ei voi sanoa, ettei kirja päättyisi voimakkaan kantaaottavasti:

Loppu huonosti, kaikki huonosti

Noin vuosi sitten Limburgilainen tyttö päätti viettää lomansa Amsterdamissa. Hän oli kuullut mukavia tarinoita tästä suurkaupungista, mutta ei ollut tietoinen sen vaaroista. Zeedijkin lähellä hän käveli väärälle kadulle ja hänet raiskattiin. Samana päivänä hän palasi kotiinsa luottamus palasiksi revittynä ja silmät aukaistuina elämänsä loppuajaksi. Jotkut haavat parantuvat eikä joitain asioita saa tekemättömiksi, mutta kaikki syyllisyys ja kaikki kyyneleet, joita vuodatetaan Anne Frankin talon vieressä eivät pysty tuomaan kuutta miljoonaa takaisin elämään. Jonka kautta olemmekin takaisin kansassa, joita itseään ei ole kovin paljon enempää kuin tuo kuusi miljoonaa.

Siinä he seisovat, nuo hollantilaiset täysin oikeutetussa ja epäilemättä jalossa pyrkimyksessään siirtää itsensä niin kauas Hitlerin ideologiasta kuin mahdollista. He ovat täysin sokeita sille, että heidän polkunsa kiertää toiseen päähän ja risteää juutalaisten (kaikella kunnioituksella) polun kanssa. Raukkaparat eivät opi ymmärtämään, että valintaa ei ole välttämätöntä tehdä natsien ja juutalaisten välillä, saalistajan ja saaliin välillä, sortajan ja sorretun välillä, vaan että on olemassa vaihtoehto, kolmas tie, joka on itsensä pelastaminen, ja oman kulttuurin ja kansakunnan jatkuvuuden varmistaminen. Pelkästään tämän yhden pienen väärinkäsityksen vuoksi hollantilaiset tulevat menemään historiaan kansana, joka ajatteli menneisyyden painajaista niin syvästi, että se
päätyi elämään tuota painajaista.

Hollanti sai juuri kaksi muslimi-ministeriä.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6385463.stm

meikämie

Ehkä palstan änkyrärasititkin nyt joutuvat myöntämään, että muslimeissakin on liberaaleja ja kansalaisrohkeita sananvapauden puolustajia ja uskonnon kritisoijia?


Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että dogmaattista islamia vastaan paras keino on tukea maltillista islamia (toki täytyy olla varovainen, ettei tuki käännyt itseään vastaan). Samaan tapaan sosiaalidemokratian tukeminen "vaaran vuosina" oli paras keino padota kommunismia.

Minä ehdotan matalan profiilin ja intensiteetin verkostosodankäyntiä ääriliikkeitä ja fundamentalismia vastaan.

Se alkaisi kaikkien uskonnollisten koulujen, myös kristittyjen, valtionasvutuksien poistamisella ja tunnustuksellisen islaminopetuksen tuomisena kouluihin koko Euroopassa suomalaiseen malliin. Tällöin valtio pystyisi vaatimaan sekä islaminuskoa että kristinuskoa opettavilta maltillisuutta.

Peruskoulusta pitäisi taas muokata kansalaiskasvatuskoulu ensisijaisesti ja vasta toissijaisesti yleissivistävä koulu. Pitäisi lisätä sellaisia oppinaineita kuin seksuaalikasvatus(jossa tuotaisiin esille naisten ja miesten oikeus omaan ruumiiseensa ja seksuaalisuuteen), demokraattiset valmiudet ja periaatteet, ihmisoikeudet jne.

Samanlaista opetusta voitaisiin tukea myös kehitysapuna varsinkin Euroopalle läheisissä maissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat