Seuraa 
Viestejä465

Oletteko koskaan flunssan aikoihin havainneet olossanne jotain poikkeuksellista erinomaisuutta? Esim. ajattelusta on tullut selkeämpää tai jotenkin muutoin on mentaalisesti parempi olo?

Mietin vain..

Joka ikinen kerta, käydessäni jonkin flunssan versiota läpi, huomaan pian pahimman vaiheen jälkeen (tällä kertaa kuumetta yhtenä iltana jopa 39.5), että oloni on poikkeuksellisen erinomainen, varsinkin mentaalisesti. Tuntuu kuin olisi jotenkin sisäisesti puhdistunut kaikenlaisesta toksisesta kuormasta, eikä vain vertauksellisessa mielessä, vaan mikseipä myös elinympäristömyrkyistä ja mistä vain mitä kehoon eri reittejä pitkin kertyy. Hypoteesini on, että flunssan aikana elimistön joidenkin tiettyjen vasta-aineiden määrä lisääntyy, jonka ansiosta pelkästään flunssaa ei tulla voitetuksi, vaan myös jonkin muun elimistölle haitallisen tekijän määrä vähenee. En juurikaan osaa käsitellä asiaa sanallisesti, ajattelen tätä asiaa lähinnä käyrinä, joiden välillä näen tiettyä korrelaatiota.

Jäi vain uteloittamaan, olisiko hypoteesilleni mitään tieteellistä perustaa?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (12)

En tiedä mutta juuri itse flussan kourissa.
Kyllä kovan kuumeen ( 39,7 ) jälkeen on tosi hyvä olo.
Johtuuneeko myös siitä että elimistö on selvinnyt moisesta rääkistä.
Nämä flunssan sivutuotteet, pään säryt yskät ja rään erittyminen ja kurkkukipu ovat kyllä tosi pahoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

JOhtuiskohan siitä, että olet adaptoitunut flunssan aikana tukkoiseen ja pöhnäiseen oloon. Sitten kun se helpottaa, niin tuntuu että "jopas tämä olikin hienoa". Efekti vähän sama, kun lukossa ollut korva poksahtaa auki.

Ei vasta-ainetuotannossa ole sellaista epäspesifisyyttä, että tuhoaisivat joitain muitakin "elimistölle pahoja aineita".

Vasta-aine tuotanto on täysin spesifinen kulloisellekin taudin aiheuttajalle. Jos jokin toinen virus on antigeenisesti hyvin lähellä, elimistössä on muistissa lähes samanlaisten antibodyen tuotanto ja näin vasta-aineet muodostuvat kenties nopeammin.

Yleensä elimistössä on kaikkein kovin kriisi eli sota käynnissä, kun vasta-aineita on muodostunut ja silloin useimmiten väsymyskin on pahimmillaan. Sotaa käyvät vasta-aineet ja taudin aiheuttajamikrobit.

Tuon pahimman vaiheen jälkeen olo nopeasti kohentuu ja ehkä tuntuu epänormaalilta, kun lähimuistissa ei olekaan muistikuvaa, miltä tuntuu olla terve.

smarko
Seuraa 
Viestejä465
MD
Ei vasta-ainetuotannossa ole sellaista epäspesifisyyttä, että tuhoaisivat joitain muitakin "elimistölle pahoja aineita".

Vasta-aine tuotanto on täysin spesifinen kulloisellekin taudin aiheuttajalle. Jos jokin toinen virus on antigeenisesti hyvin lähellä, elimistössä on muistissa lähes samanlaisten antibodyen tuotanto ja näin vasta-aineet muodostuvat kenties nopeammin.
Mutta eikö kumminkin ole olemassa sellaisia sairauksiakin, joissa elimistö hyökkää itseään vastaan, väärästä tunnistamisesta johtuen?

MD
Tuon pahimman vaiheen jälkeen olo nopeasti kohentuu ja ehkä tuntuu epänormaalilta, kun lähimuistissa ei olekaan muistikuvaa, miltä tuntuu olla terve.

Tämä on hyvä huomio, mutta mietin juuri sitä itsekin tuona hyvän olon hetkinä. Tuona hetkenä oli sellainen perushyväolo, joka saisi olla kaikkina hetkinä. Mitään maanisuutta tai hyperaktiivisuutta asiaan ei liittynyt. Mitään lääkkeitäkään ei tuolloin ollut käytössä, paitsi 400 mg Ibusalia joskus monia tunteja aiemmin.

Nyt tosin näyttää siltä, että flunssa saattaa vielä aikoa vähän pitkittyä. Eikä nyt enää niin korottuneen hyvä olokaan olo, aika tavallinen olo höystettynä flunssafiiliksillä. Ehti jo eilen lämmöt käväistä 36.8:ssa, mutta nyt on taas vähän kuume noussut (37.8). Kertaakaan vielä ei ole nenää tarvinnut niistää, mutta kurkku jaksaa olla kipeänä, tosin sekin lievenemään päin.

Nojoo, joskohan tuota jostain löytäisi napakkaa tietopakettia vasta-aineiden toiminnasta? Näillä hetkillä olisi sopiva motivaatio siitä lukemiselle.

Mistä se muuten johtuu että se kuume sahaa ylös alas.
Otti lääkkeen tai ei niin päivisin se laskee lähelle normaalia ja illan tullen nousee ja aamuyöllä huippu lukemiin
Ja iltaisin se lähtee nousuun vaikka olis ottanut lääkkeen ( ibumax 400mg )
Tunti pari aikaisemmin.
Nyt neljän päivän jälkeen kuume rauhoittunut mutta muut oireet pahasti päällä, paitsi nenän vuoto rauhoittunut.

Terveenä ja hyvävointisena pysymisen salaisuus:

Päiväannos

1 kpl Berocca-poretabletti (enimmäkseen mahalle hyviä B-vitamiineja)
2 kpl Möllerin tupla kalanmaksaöljykapselia (A+D+E vit.) (nielaistaan)
1 kpl appelsiinin makuista purucalsor-tablettia (Kalsium)
+puolilasillista punaviiniä iltasella.

Jos mahasi voi huonosti vielä vaikka käytät hyvänmakuisia veteen sekoitettavia
Berocca-poretabletteja, sinulla on laktoosi-intoleranssi
(tai et saa ruoastasi tarpeeksi kuituja)

Silloin vaihda kaikki maitoproteiiniä sisältävät ruoka-aineet vähälaktoosisiin
HYLA-valmisteisiin tai kokonaan laktoosittomiin tuotteisiin.

HUOM! Laktoositon maitojuoma maistuu täysin samalle kuin tavallinen maito!
(ei HYLA, joka on makean makuinen)

On myös rankempaa sairastaa, jos peruskunto on muuten hyvä; on vaikea sopeutua siihen, että on vain levättävä ja pysyttävä sisällä. Eilen oli paha päivä, vaikka olen sairastanut jo sunnuntaista lähtien. Aloitin turhautuneena illalla hurjan vesikuurin. 3-4 litraa vettä melko lyhyessä ajassa. Vessassa sai juosta, mutta helpotti sekin oloa. Panadol Hot -pulveria pari kertaa päivässä. Nyt jo voiton puolella.

Mutta eikö kumminkin ole olemassa sellaisia sairauksiakin, joissa elimistö hyökkää itseään vastaan, väärästä tunnistamisesta johtuen?

Näitä kutsutaan autoimmuunisairauksiksi.

Hakusanalla immunologia löytynee parhaiten tietoa.

Immuunijärjestelmä

Immuunijärjestelmä on elimistön puolustusjärjestelmä vieraita taudinaiheuttajia kuten viruksia tai bakteereja vastaan. Sen osiin kuuluvat imusuonisto, imusolmukkeet sekä kateenkorva, perna, ohutsuolessa olevien sykkyräsuolen alueet (Peyer's patches), risojen, umpisuoli ja punainen luuydin.

Tehtävä

Oikein toimiessaan immuunijärjestelmä tuhoaa valkosolujen vasta-aineiden avulla elimistöön tunkeutuneet taudinaiheuttajat. Immuunijärjestelmä myös muistaa torjutut taudinaiheuttajat, jotta sama sairaus ei iskisi uudestaan (vaikkapa vesirokko). Osa taudinaiheuttajista välttää kuitenkin immuunijärjestelmän muistin mutaation avulla. Immuunijärjestelmä ei siis tunnista mutatoitunutta virusta tai bakteeria samaksi taudiksi ja se iskee uudelleen elimistön altistuessa tartunnalle (esim. influenssa). Joskus immuunijärjestelmä saattaa myös hyökätä elimistön hyödyllisiä osia vastaan. Tällöin kyseessä on autoimmuunisairaus.

Autoimmuunisairaus

Autoimmuunisairaus on sairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia soluja vastaan pyrkien tuhoamaan niitä.

Immuunijärjestelmä on elimistön puolustusjärjestelmä, joka tuhoaa elimistöön tunkeutuvia vieraita taudinaiheuttajia, kuten bakteereita ja viruksia. Autoimmuunisairaudessa immuunijärjestelmä ei pysty erottamaan elimistön omia ja vieraita soluja toisistaan ja toimii sen takia virheellisesti tuhoamalla elimistön omia soluja.

Tunnettuja autoimmuunisairauksia ovat mm. nuoruusiän diabetes, keliakia, nivelreuma, psoriasis, punahukka ja MS-tauti. Myös autismia tai osaa autismitapauksista jotkut tutkijat epäilevät autoimmuunisairaudeksi. Autoimmuunisairaudet ovat naisilla yleisempiä kuin miehillä. Syytä tähän ei tiedetä, mutta hormonaalisilla tekijöillä arvellaan olevan vaikutusta asiaan.

Autoimmuunisairausten syitä ei yleensä tunneta: ei toisin sanoen tiedetä, mikä tai mitkä tekijät saavat immuunijärjestelmän toimimaan virheellisesti. Joissakin tietyissä autoimmuunisairauksissa (esim. ADEM) yhteys akuutin infektion tai rokotuksen ja sairauden välillä on osoitettu.

Viimeisimmät tutkimukset osoittavat selvän yhteyden säätelijä-T-solujen ja tämän sairauden välillä. Kateenkorvassa kehittyvät tavallisesti T-solut suojelevat elimistöä. Niiden joukossa on muutamia virheellisesti ohjelmoituja T-soluja, joita kateenkorva ei onnistunut tuhoamaan. Villiintyneet T-solut voivat aiheuttaa autoimmuunisairauden, jollei niitä hillitä säätelijä-T-solujen avulla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Immuunij%C ... telm%C3%A4

http://fi.wikipedia.org/wiki/Autoimmuunisairaus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Immunologia

HUMAN
Autoimmuunithyreoidiitti minulla, ja mietin onko se oma sairautensa,vai kytkeytyykö se johonkin MD:N mainitsemiin sairauksiin tai johonkin muuhun??

Kytkeytyy muihin autoimmuunisairauksiin. Eli on todennäköisempää, että sinulla todetaan jokin muukin autoimmuunisairaus kuin sellaisella, jolla ei ole autoimmuunityreoidiittia. Ei kuitenkaan tarkoita, että sairastuisit välttämättä, todennäköisyys vain on suurempi.

Jos ilmenee esim. niveloireita, tulee reuma ja psoriartriitti ym. pitää mielessä ja sulkea ne pois.

Diabetestä myös pidetään autoimmuunitautina.

Voin kirjoittaa samoja mitä jo aiemmin olen peistannut. Olen edelleen töissä. Aamulla tulin, kävin välillä italian tunnilla ja sitten jatkan tässä vielä iltavuoroa.

KIITOS MD niveloireita on paljon ja psorias tyyppistä ihottumaa paljon käsissä,reumatekijä veressä,pieni verenkuva otetaan ensviikolla,koska nivelet tosi kipeet,sormissa ja varpaissa ,Ss vasta-aineet tarkistettu,ei ollut. PLÄÄH!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat