Seuraa 
Viestejä1399

Tekevätkö mehiläiset ensin pesän ja kuningatar muuttaa siihen sen jälkeen. Vai käykö niin että kuningatar osallistuu jotenkin pesän rakentamiseen.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (2)

Finlandes
Tekevätkö mehiläiset ensin pesän ja kuningatar muuttaa siihen sen jälkeen. Vai käykö niin että kuningatar osallistuu jotenkin pesän rakentamiseen.

Tämä se meikäläistäkin kiinnostaisi, kun olen seurannut ulkovarastossa olevaa pesänalkua jota yksi mehiläinen väkertää. Jos se olisi kuningatar niin luulisi että jo siellä olisi miljoona muuta mehiläistä kimpussa, mutta jos taas ei, niin mistä se sinne sitten sen hemmafrun löytää?

Tai no, tarkennetaan nyt sen verran että kyseessä on ampiainen, liekkö sitten ero sillä onko kyse ampiaisesta, mehiläisestä tahi kimalaisesta?

Suomen Mehiläishoitajien Liiton sivuilta poimittua:

Ampiainen rakentaa yleensä pyöreän, paperimaisen, väriltään harmaan tai hieman punertavan pesän räystään alle tai ullakolle katon rajaan. Pesän rakennusmateriaalin se noutaa lähistöltä puurakenteiden pinnalta. Halkaisijaltaan pesä on yleensä 5 - 20 cm, joskus se voi olla jopa 50 cm. Rakentamisen aloittaa keväällä maassa, ojanpenkassa, kantokarhossa tai vastaavassa paikassa talvehtinut kuningatar.

Ampiaiskuningatar tekee pesälle ensin kiinnikkeen ja siihen vaakatasoon kennorakenteita, joissa se kasvattaa avukseen uusia jälkeläisiä. Samalla se rakentaa pesän ympärille myös pallomaisen suojan. Enimmillään pesässä on muutamia satoja ampiaisia.

Olipas muuten mielenkiintoinen kysymys, oli mukava etsiä tietoa kun kiinnosti. Siellä ne pörrää, mutta eipä ole ennen käynyt mielessä aihe.

---jälkeenpäin huomattua: kysehän olikin mehiläisistä... ----

"...Jonakin kauniina päivänä tuhannet mehiläiset ahmivat niin paljon hunajaa, että tulevat sen jälkeen toimeen jopa viisi päivää syömättä. Ne ottavat vanhan kuningattaren mukaansa ja muodostavat suuren ryppään vaikkapa puun oksaan tai räystääseen. Siitä lähtee satoja mehiläisiä etsimään sopivaa koloa uudeksi pesäpaikaksi. Kun ne ovat löytäneet sellaisen, koko parvi lentää uuteen kotiinsa.

Perillä mehiläiset alkavat kiireesti rakentaa uusia kennoja. Ensimmäiset valmistuvatkin jo muuttopäivänä, ja kuningatar alkaa heti munia toukkakennoihin ja työläiset varastoida mettä hunajakennoihin..."

...eli mitä ilmeisimmin mehiläisyhdyskunnissa koko kapinoiva parveilijapoppoo osallistuu talkoisiin. Vanha kuningatar pihalle, ja uutta tilalle. Rakentakoon itse vanhuudenkotinsa. Aika reiluja nuo kesäisten ilmojemme pörräävät lentopiikit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat