Seuraa 
Viestejä45973

Yleensä TODELLA voimakkaat vallat voivat voittaa sotia ilman laukauksen laukausta, niinkuin USA kylmän sodan aikana 1980-luvulla.

Sen sijaan heikot valtiot usein turvautuvat sotaan, kuten esim Hitler hyökätessään Englantiin ja Neuvostoliittoon. Yleensä sellainen maa, joka on jo muutenkin taantumassa, aloittaa sodan ulkovaltojen kanssa. Miksi?

No, tämähän on itseasiassa aika hyvä kysymys. Ensinnäkin, sotia ei niinkään aloita tuon kyseisen maan kansa, vaan JOHTAJAT! Eli johtajat vaikkapa USA:ssa "järkeilevät" että emme me nyt voi perääntyä! Se olisi liian suuri arvovaltatappio.!Irania on yksinkertaisesti PAKKO pommittaa Irania!

Kuvioihin tulee tuo taikasana "pakko" On "pakko" tehdä sitä ja tätä! Tämä on maailmanhistoriassa aika yleistä. Nurkkaanpainetut kansojen ja vaikkapa terroristiryhmittymien johtajat eivät enää näe mitään muuta ulostietä. Heidän ympärillään on vain kapeita, VERISIÄ käytäviä, joittenka läpi heidän on nopeasti juostava ja toivottava, etteivät juudu omien ja vihollisen joukkojen sisälmyksiin, ennenkuin on liian myöhäistä ja pahikset ehtivät käytävän päähän häntä odottamaan.

Tämä on ns "kilpajuoksu paholaisen kanssa" ja "paholaisella" viittaan ennenkaikkea sisäisiin demoneihin.

Kuka tästä hyötyy? Sanoisin, että USA:n suhteen ehkä kaikkien eniten Kiina, ja muut Aasian mahdit. USA:n mahdin taantuminen loisi aivan hirvittävän valtatyhjiön, jota Natoon kahlitut EU ja Australia tuskin ehtisivät juuri täyttää.

Kun USA on kylliksi riehunut Lähi-Idässä, mm Aasian mahdit voivat astua mukaan peliiin. Tässä vaiheessa ns "neuvotteluja" ei enää käydä kovin kauaa, koska mitään sellaista luottamuspohjaa tuskin on olemassa, jonka pohjalle todella aidot neuvottelut voitaisiin rakentaa. Sen sijaan Kiina esin vain yksinkertaisesti alkaa laajentaa etupiiriään, johon mm kuuluu Taiwanin haltuunotto. Maailma palaa takaisin kylmän sodan tunnelmiin, ja tässä pelissähän se voittaa, jolla on kovimman hermot(eli se taas häviää, joka paskantaa housuihinsa ensiksi)Saapa nähdä miten käy

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat