Seuraa 
Viestejä45973

Tästä tulee vähän mieleen tuo tähtien sota. Jenkithän ovat aktiivisesti valmistaneet jo jos jonkinlaista laserasetta vuodesta 1983 lähtien, mutta mikä onkaan niiden käytännön toimivuus?

Itse pitäisin laseria kivana osana armeijan sotakalustoa, mutta siihen se sitten saisi jäädä! Esim ohjusten pysäyttäminen lasereille on vallan älytöntä. Jos verrataan vaikkapa toiseen vastaohjukseet(joka vaikkapa räjähtäisi, ja sinkoihi tuhansia pieniä rauta tai sinkkipaloja ympäriinsä)laser on suoraan sanoen aika tehoton väline. Tästä koko lasertouhosta tulee ikävästi mieleen Ronald Reagan ja tähtien sota. Ainoastaan joku totaalinen, 80-luvulle jämähtänyt idiootti alkaa tällaisilla aseilla ampua moderneja ballistisia ohjuksia, kuten esim SS-27

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6380789.stm

Laserit eivät olleet kovin käytännöllisiä ohjustentorjunnassa 1980-luvulla, eivätkä suoraan sanoen nytkään, mutta HYÖKKÄYSKÄYTÖSSÄ niistä ehkä olisi jotain hyötyäkin! Yksi vaihtoehto olisi esim avaruudessa vastapuolen sateliittien alas ampuminen. Paras vaihtoehto kyllä olisi maasta laukaistava laser, jolla voisi ampua sateeliitteja, koska tuolla ylhäällä avaruudessa EMP olisi paljon tehokkaampi. Toinen idea olisi sitten tämmöinen James Bond tyyppinen "super sateliitti" joka ampuu vihollisia
käyttäen energianlähteenään auringonvaloa. Jos kulmat voitaisiin korvata oikeiksi, niin kyllä sillä aika monta "kärpästä" saisi lätkäistyä ennenkuin joku onnistuisi pudottamaan sen alas

Laser ase voisi ehkä silti taistelukentällä olla paljon käyttökelpoisempi, esim vihollisen pommien ja miinojen laukaisemisessa. Siihenhän sitä käytettiin James Bond filmissäkin(tosin TOOOSI vanhassa sellaisessa ) Itse olen kuitenkin sitä mieltä, ettei laseraseista ole muuta kuin haittaa. Jenkeillä on liikaa menetettävää jos esim Kiina päättää hankkia sellaisen. Veikkaan, ettei tuosta vielä seuraa mitään muuta kuin ikävyyksiä

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Ennen lääkitystäni vanhalla palstalla kerroinkin suunnitelmistani rakentaa oma avaruusalus jolla lähtisin loppuelämäkseni kiertoradalle häiriköimään. Aseistukseksi olisin valinnut tietysti laserkanuunat, mutta niiden kanssa tuli ongelmia kun en osannut valmistaa niitä. Myöhemmin tajusin myös, että en osaa valmistaa avaruusalustakaan.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Sininen
Esim ohjusten pysäyttäminen lasereille on vallan älytöntä. Jos verrataan vaikkapa toiseen vastaohjukseet(joka vaikkapa räjähtäisi, ja sinkoihi tuhansia pieniä rauta tai sinkkipaloja ympäriinsä)laser on suoraan sanoen aika tehoton väline.

Ai onko?

Sen lisäksi että laser on erittäin tehokas sokaisemaan niin jalkaväekä kuin muutakin populaa unohtamatta kameroita tms., voidaan sitä käyttää puolustautumiseen melkoisen tehokkaasti:

MTHEL - Mobile Tactical High Energy Laser, ja siihen pari linkkiä:

http://www.defense-update.com/news/MTHEL.htm
http://www.youtube.com/watch?v=IcmI6UnR4gg

Mitä sokaisuun tulee, niin ainakin puskaryssillä, siis pensasneuvostoliittolaisilla, on vempain joka tunnistaa maastosta vastapuolen optiikan heijastuksen ja valaisee sitten hyvin voimakkaalla laserilla ko. alueen sokaisten vihulaisen oikein tehokkaasti. Itseäni henkilökohtaisesti suoraan sanoen keljuttaisi yllättävä ja välitön sokeutuminen joka todennäköisesti olisi a: pysyvää b: sattuvaa sorttia.

Se, että Reaganin tähtien sota -hanke kariutui teknisistä syistä (rahaahan oli kyllä käytössä, ja tahtoakin piisasi hankkeen vetäjillä), ei tarkoita etteikö tuolloin tavoiteltua teknologiaa voitaisi joskus tulevaisuudessa kehittää toimivaksi. Ja nyt, mehän elämme Reaganin valtakaudelta katsottuna tulevaisuudessa.

edit:

Mitähän mahtaa olla pojilla tuossa voimanlähteenä kun pelkkä energia yhteen laakiin maksaa jonkun tonnin:

http://www.technovelgy.com/ct/Science-F ... ewsNum=163

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
vihertaapero

Mitähän mahtaa olla pojilla tuossa voimanlähteenä kun pelkkä energia yhteen laakiin maksaa jonkun tonnin:

http://www.technovelgy.com/ct/Science-F ... ewsNum=163

Voimanlähteenä on kemiallinen reaktio, ja osassa lasereita näyttävät myös reaktioaineet olevan varsin eksoottista - sekä ilmeisen kallista - sorttia. Mutta halukkaat kuukkeloikoot termeillä "chemical laser" lisää.

Vanha jäärä

Kemialliset laserit ovat tehokkaimpia, tällainen on mm.tuo B-747
Jumboon sijoitettu SDO ( Singlet Delta Oxygen ), nk. COIL- ( Chemical
Oxygen Iodine Laser ) lasereiden ryhmän kuuluva.

Tarvittavat kemikaalit ovat melko tavallisia ja halpojakin näissä kuvioissa,
kloori, vetyperoksidi ja jodi. Reaktiossa syntyy erittäin voimakkaasti
energialla viritetty happimolekyyli,joka luovuttaa energiansa jodille,
lasantille, joka lähettää infrapuna-alueen lasersäteen.

Testeissä sillä on pystytty sekunnin parin säteilytyksellä räjäyttämään
Scud-ohjuksen räjähdekärki satojen kilometrien päästä. Tämän Uuden
Meksikon Kirtlandin tutkimuskeskuksessa kehitetyn laserin laukaisu
maksaa noin miljoona taalaa kerralta.

On edetty jo varsin kauas Ronald Reaganin ajoista !

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat