Seuraa 
Viestejä45973

Tuohon kun törmäisi sukellusreisulla niin kyllä minua ainakin pelottaisi !

http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/vasen/id54090.html

Sivut

Kommentit (24)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Kuvassa näkyvä pääjalkainen ei oikein stemmaa jutun tekstin kanssa, jossa sanotaan, että otuksesta tehdyt mustekalarenkaat olisivat autonrenkaan kokoisia. Kuvan kalmarin lonkerot näyttävät kutakuinkin miehen käsivarren paksuisilta. Mikäli kuvan eläin painaa 450 kiloa, sillä täytyy olla suhteettoman suuri ruho lonkeroidensa takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sepi
Kuvassa näkyvä pääjalkainen ei oikein stemmaa jutun tekstin kanssa, jossa sanotaan, että otuksesta tehdyt mustekalarenkaat olisivat autonrenkaan kokoisia. Kuvan kalmarin lonkerot näyttävät kutakuinkin miehen käsivarren paksuisilta. Mikäli kuvan eläin painaa 450 kiloa, sillä täytyy olla suhteettoman suuri ruho lonkeroidensa takana.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007022 ... 2_uu.shtml

Niin sillä näköjään on

Järjettömän kokoinen mustekala. Antaa varmasti kaskelotillekin vastusta Nuohan voivat arvioiden mukaan olla jopa 25m pitkiä, painoa tuon mittaisella arvatenkin olisi jo pari tonnia

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Sepi
Kuvassa näkyvä pääjalkainen ei oikein stemmaa jutun tekstin kanssa, jossa sanotaan, että otuksesta tehdyt mustekalarenkaat olisivat autonrenkaan kokoisia. Kuvan kalmarin lonkerot näyttävät kutakuinkin miehen käsivarren paksuisilta. Mikäli kuvan eläin painaa 450 kiloa, sillä täytyy olla suhteettoman suuri ruho lonkeroidensa takana.

Mustekalarenkaat tehdään nimenomaan kalmarista (eng. squid), josta ne leikataan ruumiinontelosta, eikä lonkeroista. Kalmarin ontelon voi myös täyttää. Kalmarin kypsennys vaatii kuitenkin kokemusta, sillä se ylikypsyy helposti ja siitä tulee sitkeää - yksi, jos toinenkin on varmaan saanut kumisia mustekalarenkaita joskus. Ammattitaidottomia kokkeja.

Kalmari perataan siten, että otetaan lonkeroiden tyvesti kiinni ja vedetään sisukset niiden mukana pois. Musteella voi värjätä vaikka pastan ja se tuo samalla herkullisen meren aromin. Myös kalmarin lonkeroita voidaan syödä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
sitakin
Eikös mustekala ja kalmari ole kuitenkin eri eläimiä?

Mustekala on yleisnimitys. Mustekaloja ovat kalmarit, tursaat ja seepiat. Mustekala nimitys johtuu eläimien puolustusmenetelmänä käyttämästään mustasta väriaineesta.

helsingin sanomista olen kerran lukenut, että kolossikalmari on arvioitu agressiiviseksi.
siinä myäs sanottiin ,että ihminen olisi todennäköisesti heikoilla, jos tuollainen kimppuun kävisi.
tämä teksti oli pistetty vuonna 2003 ylös saatuun ensimmäiseen kolossikalmariin.

voi pohtia itse, kuinka vahvoja nuo lonkerot ovat.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Pikku Gen

Miksei mulla ole omaa tursasakvaariota?

Tursaat sopivat hyvin akvaarioon ja niistä löytyy pieniäkin lajeja. Ainoa haittapuoli on, että tursaat ovat kovin lyhytikäisiä. Naaras laskee mätimunat ja hoitaa niitä oli ne sitten hedelmöitetty tai ei - ja lopettaa samalla syömisen ja kuolee pois.

Kyllä siitä kalmarista olisi tehnyt monta herkullista lounasta, mutta ymärtämättömät tiedemiehet pakastivat sen tutkimuksia varten. Varsinaista ruan tuhlausta.

Sininen
Tuohon kun törmäisi sukellusreisulla niin kyllä minua ainakin pelottaisi !

http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/vasen/id54090.html

>Otuksella kerrotaan olevan painoa 450 kiloa ja pituutta kymmenen metriä. >Mikäli tieto varmistuu, vanha ennätys rikkoontui 150 kilolla.

Miteköhän mittasivat pituuden? Nimittäin pari-kolme vuotta sitten tuohon rantaan ajautui uutisen mukaan noin 15 metrinen elukka! 7 metrinen nähtin viimeksi tänä vuonna talvimyrskyjen jälkeen tuossa Benalmádenan rannalla.
Painoista ei ole tietoa..

Ja harvinainen muka?? Nuo on kuulemma lisäänyneet hirveästi.... Vai onko eri laji.

Volitans

Mustekalarenkaat tehdään nimenomaan kalmarista (eng. squid), josta ne leikataan ruumiinontelosta, eikä lonkeroista. Kalmarin ontelon voi myös täyttää. Kalmarin kypsennys vaatii kuitenkin kokemusta, sillä se ylikypsyy helposti ja siitä tulee sitkeää - yksi, jos toinenkin on varmaan saanut kumisia mustekalarenkaita joskus. Ammattitaidottomia kokkeja.

Parasta se on raakana japanilaisittain vasamin ja soijakastikkeen kanssa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Maukka Perusjatka
Volitans

Mustekalarenkaat tehdään nimenomaan kalmarista (eng. squid), josta ne leikataan ruumiinontelosta, eikä lonkeroista. Kalmarin ontelon voi myös täyttää. Kalmarin kypsennys vaatii kuitenkin kokemusta, sillä se ylikypsyy helposti ja siitä tulee sitkeää - yksi, jos toinenkin on varmaan saanut kumisia mustekalarenkaita joskus. Ammattitaidottomia kokkeja.



Parasta se on raakana japanilaisittain vasamin ja soijakastikkeen kanssa.

Kyl ne japanilaisetkin sen sushiinsa yleensä nopeasti höyryttää ts. Lisäksi se on wasabi, eikä vasami.

Raaka mustekala on aika pirun sitkeää. Kuin saapasta pureskelisi. Ja aika pahaa.

Paitti että voihan eri lajit maistua eriltä. Ihan raakana olen syönyt vain yhtä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Maukka Perusjatka
Volitans

Mustekalarenkaat tehdään nimenomaan kalmarista (eng. squid), josta ne leikataan ruumiinontelosta, eikä lonkeroista. Kalmarin ontelon voi myös täyttää. Kalmarin kypsennys vaatii kuitenkin kokemusta, sillä se ylikypsyy helposti ja siitä tulee sitkeää - yksi, jos toinenkin on varmaan saanut kumisia mustekalarenkaita joskus. Ammattitaidottomia kokkeja.



Parasta se on raakana japanilaisittain vasamin ja soijakastikkeen kanssa.



Kyl ne japanilaisetkin sen sushiinsa yleensä nopeasti höyryttää ts. Lisäksi se on wasabi, eikä vasami.

Raaka mustekala on aika pirun sitkeää. Kuin saapasta pureskelisi. Ja aika pahaa.

Paitti että voihan eri lajit maistua eriltä. Ihan raakana olen syönyt vain yhtä.

Se mitä japanilaisissa ravintolissa saa raakana on kai aika pieni koolttaan.
Leikataan ohuiksi suikaleiksi ja muotoilevat niistä koristeellisia kuvioita.
On jotenkin "raisvaisen" tuntuinen silti kuitenkaan olematta rasvainen.
Pienet mustekalan lonkerot ohuiksi siivuiksi leikattunan on myös hyviä.

Soijakastikeen ja wasabin kanssa tietysti. (Nyt oikein kirjoitettuna)

No, makukysymyksiä nämä taas.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Aweb

Raaka mustekala on aika pirun sitkeää. Kuin saapasta pureskelisi. Ja aika pahaa.

Paitti että voihan eri lajit maistua eriltä. Ihan raakana olen syönyt vain yhtä.

Kaikki mustekalat muuttuvat erittäin sitkeiksi, jos ne ylikypsentää.

Ainakin tursaat ovat raakana sitkeitä, jonka vuoksi niitä pyöritetään jokunen kymmenen minuuttia betonimyllyssä - näin liha mureutuu.

Seepioista en tiedä, kun en ole koskaan syönyt.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Volitans
Aweb

Raaka mustekala on aika pirun sitkeää. Kuin saapasta pureskelisi. Ja aika pahaa.

Paitti että voihan eri lajit maistua eriltä. Ihan raakana olen syönyt vain yhtä.




Kaikki mustekalat muuttuvat erittäin sitkeiksi, jos ne ylikypsentää.

Ainakin tursaat ovat raakana sitkeitä, jonka vuoksi niitä pyöritetään jokunen kymmenen minuuttia betonimyllyssä - näin liha mureutuu.

Seepioista en tiedä, kun en ole koskaan syönyt.

Joo, ylikypsennetty on sitkeä, mutta vielä sitkeämpää olen syönyt, kun mustekala on ollut aivan raakaa.

Hallussani olevassa Machiko Yamada-Alhon japanilaisessa keittokirjassa sushiin tuleva mustekala kehotetaan keittämään kevyesti.

Mutta kuten sanottu, varmaankin eri mustekalalajit ovat erilaisia. Kun kerran tein kotona sushia mustekalasta, laitoin mustekalat ensin raakana riisipalleroitten päälle. Niitä ei kyllä syönyt pirukaan. Maistuivat kitkerältä eivätkä hampaat pystyneet. Lopulta pyöräytin ne pikaisesti paistinpannulla, ja niistä tuli herkullisia.

Ei minulla sen kummempaa kokemusta aiheesta ole (raa'an mustekalan syömisestä siis).

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat