Seuraa 
Viestejä45973

Tämä ei ole rikollista kirjoittelua?


Seuraavan artikkelin tarkoituksena on keskustella laittoman suoran toiminnan mukanaan tuomista vaaran mahdollisuuksista, ei kommentoida itse toiminnan mielekkyyteen. Keskustelua sabotaasin järkevyydestä, kohteista, toimintatavoista jne. tulee esimerkiksi tämän lehden sivuilla ehdottomasti jatkaa, mutta uskoakseni turvallisuuden takaaminen on kaikkien yhteinen etu.

Yleensä ekologista sabotaasia tai muuta laitonta suoraa toimintaa harjoittavien ryhmien toimintaperiaatteisiin kuuluu ehdoton väkivallasta pidättäytyminen, "yksikään elävä olento ei saa loukkaantua". Kuitenkaan se, että tarkoitus ei ole vahingoittaa ketään, ei sulje pois täydellisesti sitä mahdollisuutta, että joku joskus haavoittuisi tai jopa kuolisi laittoman suoran toiminnan iskuissa. Silloin kuin leikitään niinkin arvaamattomilla asioilla kuin tuli, ei lopputuloksesta voi etukäteen olla koskaan varma. Ekotaasia harjoittaessa ei ole varaa oppia virheistä kantapään kautta, niitä ei yksinkertaisesti saa tapahtua. Siksi jokaisen ekotöörin pitäisi pystyä kyseenalaistamaan omat toimintamenetelmänsä ja vähintäänkin ottaa huomioon seuraavassa listatut seikat:

Tuli

Tulella on yleensä taipumus pyrkiä rengin pestistä isännäksi. Tulen käyttäytymistä on parhaiden asiantuntijoidenkaan mahdotonta etukäteen ennustaa täysin. Siksi tulenkäyttö on arveluttavampaa kuin muut sabotaasin muodot. Ainakin tulisi varmistaa, että tuli ei pääse leviämään niihin kohteisiin, jotka eivät ole tarkoitettu poltettaviksi. Luonnollisesti poltettavaksi aiottu rakennus ei saa sijaita puutalokorttelin vieressä, eikä tihutyön kohteeksi valittu liharekka voi olla lähellä rakennusta, jos ei ole voitu varmistaa, ettei sen sisällä ole ketään. Polttoainetankit voivat räjähtäessään singota ajoneuvon tai sen osia kymmenien metrien päähän. Jos siis poltettavaksi aiottu ajoneuvo sijaitsee liian lähellä kohteita, joita ei ole tarkoitus polttaa ja/tai niiden tyhjyydestä ei voi olla sataprosenttisen varmoja, on valittavissa kaksi vaihtoehtoa: murtautua sisään ohjaamoon, vapauttaa käsijarru ja työntää ajoneuvo turvallisen välimatkan päähän tai jättää koko homma sikseen.

Tuhopolton kohteeksi aiottua rakennusta tulisi tarkkailla etukäteen niin kauan, että jokaisen työntekijän, siivoojan ja vartijan tulemiset ja menemiset ovat selvillä. Etenkin jos palon sytyttämiseen käytetään ajastimia, on oltava myös varma siitä, ettei alueella liikuskella myöskään sen jälkeen kun sieltä itse ollaan poistuttu. Esimerkiksi teurastamot eivät aina pysy aikatauluissaan ja niitä eläimiä, joita ei ole ennätetty teurastaa, joudutaan säilyttämään teurastamon tiloissa yön yli. Oikeastaan ainoa tapa saada ehdoton varmuus rakennuksen tyhjyydestä on murtautua sisään ja tarkistaa jokainen rakennuksen neliömetri. Ja tietysti ekotöörit noudattavat metsäpalovaroituksia siinä missä kaikki muutkin kiltit ihmiset.

Ei tulta ilman savua

Tulen sivutuotteena syntyy aina savua, joka taas on aina haitallista kaikille eläville olennoille. Häkäkin pystyy yksinään tappamaan, vaikka itse tuli sijaitsisikin kauempana. Siksi on pystyttävä arvioimaan riittävä välimatka ja esimerkiksi sen hetkisen tuulen vaikutus, kun ollaan tuikkaamassa tuleen varjotalojen läheisyydessä olevaa nahoittamoa tai rehuvarastoa. Tulipalo voi synnyttää jopa tuhansien asteiden lämmön. Palavasta kohteesta aiheutuva kuumuus ja sen vaikutukset ympäristöön on aina otettava huomioon välimatkoja arvioitaessa.

Kaasu

Monesti varsinkin rakenteilla olevissa kohteissa saattaa olla nestekaasupulloja. Nestekaasupullot eivät koskaan saisi joutua tulen kanssa tekemisiin, koska niiden aiheuttamaa tuhoa on täysin mahdotonta ennustaa ja ne luovat todellisen uhkan sammutustöihin osallistuvia kohtaan. Räjähtäneen kaasupullon vaikutukset voivat tuntua kilometrienkin päässä. Nestekaasua ei myöskään tulisi päästää säiliöistä esimerkiksi leikkaamalla hitsauslaitteiden letkuja poikki. Tällöin nestekaasu pääsee kaasuuntumaan ympäröivään tilaan ja periaatteessa pelkkä housunlahkeiden hankautumisesta aiheutuva staattinen sähköpurkaus voi lennättää rakennuksen ja ekotöörin tai kenet tahansa muun taivaan tuuliin. Myös jotkin ajoneuvot kuten asfaltointikoneet voivat sisältää nestekaasusäiliöitä.

Yleisin palopommin teko-ohje on, että kahden palavalla nesteellä täytetyn astian väliin sijoitetaan kaksi palavalla nesteellä kyllästettyä pesusientä, joiden väliin puolestaan sijoitetaan palava savuke/kynttilä/tulilanka. Myös sytytysnesteet kaasuuntuvat, jos ne ovat ensimmäisen luokan palavia aineita. Tällöin ylläkuvailtu palopommi saattaa käyttäytyä toisin kuin on tarkoitettu, se voi joko A) syttyä aikaisemmin kuin on tarkoitus saattaen ainakin tekijänsä vaaraan tai B) jättää syttymättä ollenkaan, jos sytytysaine on ehtinyt kaasuuntua kokonaan pois sienistä. Kaasuuntumisen voi estää helposti kietomalla sienten päälle esimerkiksi elmukelmua.

Räjähteet

Erilaisia räjähteiden tekoon tarkoitettuja reseptejä voi löytää niin Internetistä kuin kaikenlaisista "anarkistien keittokirjoista". Nämä reseptit kannattaa unohtaa jo omankin turvallisuutensa takia. Reseptit ovat yleensä aina jollakin tapaa vaillinaisia ja hengenvaarallisia. Näitä ohjeita yleensä levittävätkin eri hallitusten tiedustelupalvelut tarkoituksena saada kaikki kumoukselliset tahot räjäyttämään itsensä pitkin kotilaboratorioidensa seiniä. Ja vaikka onkin periaatteessa mahdollista valmistaa varsin tehokkaitakin räjähteitä kotikonstein keittiönkaapista löytyvistä aineksista, kannattaa pommien rakentelu unohtaa tyystin. Räjähteet ovat aina liian vaarallisia amatöörille valmistaa, säilöä, kuljettaa ja räjäyttää. Jos sanat sulkeema ja heite ovat täysin tuntemattomia käsitteitä, kannattaa isoveljen armeijasta tuomat muistot kiikuttaa mieluummin asiantuntijan purettaviksi kuin käyttää niitä omiin vallankumousleikkeihin.

Myös panokset ovat räjähdetuotteita, eivätkä siksi koskaan vaarattomia. Patruunan tai parin postittaminen vihamiehelleen voi tuntua harmittomalta jäynältä, mutta kuka pystyy takaamaan sen, että ennalta arvaamaton puristus tai kuumuus ei räjäytä vihapostiasi viattoman postinlajittelijan tai ensisammutustöihin rynnänneen postikuskin silmille? Vanhetessaan ruuti alkaa myös erittää vetyä, mikä tekee panoksesta monta kertaa räjähdysherkemmän kuin normaalisti. Siksi panosten lähettelyn ei pitäisi kuulua kenenkään vaikutuskeinoihin.

Metsäkoneet

Moderneissa metsätyökoneissa on paljon hydrauliikkaletkuja joiden katkominen saattaa tuntua helpolta tavalta rampauttaa kone ja hidastaa hakkuutöitä. Letkuissa kulkee kuitenkin monesti erittäin myrkyllisiä öljyjä joiden myrkyllisyyssuhde voi olla jopa 1 : 1 000 000! Jokainen voi päätellä mitä parikin litraa tuollaista hydrauliöljyä saisi aikaan päästessään vaikkapa pohjaveteen. Letkuissa on myös valtava paine, joten ekotööri saattaa myös itsensä tarpeettomaan vaaraan, jos hän tunkee voimapihtejään minne sattuu.

Valtava paine on myöskin isojen ajoneuvojen renkaissa. Jos renkaita yrittää vaurioittaa olisi se saatettava loppuun asti ja renkaat tyhjennettävä ilmasta. Renkaita ei saa koskaan käsitellä niin, että ne voisivat vasta myöhemmin räjähtää esim. täytön yhteydessä. Renkaan räjähdys voi tappaa helposti.

Ekotööri ei myöskään jätä koskaan ilmoittamatta, jos hän kiilaa puita. Kiilaamisen tarkoitus on estää hakkuut, ei sokeuttaa työtään tekevää metsuria. Ekotööri pitää huolen, että käyttäessään voimakkaasti syövyttävää maalinpoistajaa, naapurin kissa ei pääse polttamaan tassujaan siihen. Ekotööri ei koskaan tingi turvallisuudesta, ei edes sen uhalla että kiinnijäämisen riski kasvaisi samalla, kun hän varmistaa ettei teurastamon sisällä varmasti ole yhtään elävää olentoa tai siirtäessään poltettavaksi aiottua ajoneuvoa turvallisemman välimatkan päähän. Eikä siltikään mikään ole niin varmaa kuin epävarma. Yön turvin liikkuvilla menninkäisillä on ollut myös aimo annos tuuria mukana, kun henkilövahingoilta on toistaiseksi säästytty. Läheltä piti- tilanteilta ei ole kuitenkaan vältytty meillä Suomessakaan. Siis, ensin tietoa ja harkintaa, vasta sitten tekoja...ja turvallisia öitä

http://www.kulma.net/mkevat/varo_vaaraa.html

Näyttää tämä kirjoitelma olevan verorahoitteisen "Muutoksen Kevät" -lehden sivuilta: http://www.kulma.net/mkevat/artikkelit.html

Ketähän tästä on vastuussa?

Kommentit (5)

Jäärä
No tämähän nyt menee ihan sananvapauden piikkiin, varokaa vain että ette puhu kopiosuojauksen murtamisesta, siitä se häkki vasta heilahtaakin.

Nyt se on laillista! Palopommiohjeita nettiin skideille, niin saadaan uusi sukupolvi "aktivisteja" ja Arhinmäen äänestäjiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Netissä on aina ollut palopommi-ohjeita ja vieläkin vaarallisempaa tavaraa. Saman tiedon voi hankkia myös ihan tavallisesta kirjastosta tai kirjakaupasta, tarvikkeet apteekista tai maataloustuotteita myyvästä rautakaupasta, sekä motivaation vaikkapa väkivaltaisesta saatananpalvontamusiikista ja live-roolipelaamisesta. Antti Tuiskun tuotanto on erinomainen murhamielen kohottaja.

Sensijaan rikokseen yllyttäminen ei pitäisi olla sananvapauslain sallimaa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
iisti
Suomessa kuolutetaan vuosittan noin 3000 pioneeria. Eikö tämä huolestuta oikesitolaisia piirejä tällä sivustolla?

Nim. TST-Pion

Kaikkein viimeiseksi Kalmankenkkua, me muut normaalit jo asiat tietävätkin. Ei vain haluta käyttää sorrokseen.

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat