Seuraa 
Viestejä45973

Massa vastustaa liiketilan muutosta sen tiedämme. Mitä suurempi massa, sitä suurempi vastustus liikkeen muutokselle.
Mutta eikö liike-energialla ole sama ominaisuus? Mitä suurempi liike-energia, sitä enemmän tarvitaan energiaa lisäämään nopeutta? Eli massan tapaan myös liike-energian määrä vastustaa liiketilan muutosta.
Kun liike-energia kasvaa nelinkertaiseksi nopeuden kasinkertaistuessa, tarvitaan aina enemmän energiaa muuttamaan kappaleen nopeutta saman verran kuin pienillä nopeuksilla.
Eikö tämä asia ole selvä jo klassisessa fysiikassa ilman suhteellisuusteoriaa? Kineettinen eli liike-energia kasvaa nelinkertaiseksi nopeuden kaksinkertaistuessa, josta selviää että myös nopeuden kasvun aikaansaavaa energiaa tarvitaan aina vain enemmän samansuuruisen nopeudenlisän aikaansaamiseksi.

Osaatteko ajatella miten kineettisen energian nelinkertaistuminen nopeuden kaksinkertaistuessa saadaan toimimaan myös suurissa nopeuksissa, ilman että tarvitaan liike-energialausekkeen muunnosta?
Ratkaisumallissa nopeutta voidaan lisätä rajatta niin että kineettinen energia aina kasvaa nelinkertaiseksi nopeuden kaksinkertaistuessa. Valolla on aina sama nopeus c. Aikadilataatio toteutuu.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat