Seuraa 
Viestejä45973

Onko kukaan "poikkeavaa ruokavaliota" harrastava elänyt satavuotiaaksi? En ole tehnyt tutkimusta aiheesta, mutta käsittääkseni kaikki pitkään eläneet ovat syöneet melko "tavallisesti", mutta kohtuullisesti. Eräs kasvissyöjä-tuttavani selitti, että ihminen kaatuu omaan haarukkaansa, ellei elä satavuotiaaksi. Tämä mies ei pystynyt todistamaan, että kasvissyönnillä elää satavuotiaaksi, hän kuoli vähän yli 80-vuotiaana.

Kommentit (4)

Kaupan maksalaatikkoa syön lounaaksi ja päivälliseksi. Välipalana lihis minne on puolitettu hk sininen ja kippari justoa. nam. B-vitamiinin tarve tulee tyydytettyä oluella. Niin lihiksen voi välillä vaihtaa aura juusto nakkipiirakkaan

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Pirkele mie kävin kirkolla kaupassa, ostin oikejaa ruisleipää ja voita .
Suolaläskiä ostin ittelle , ja suolatonta linnuille.
Mulle kolme kiloa linnuille kilo , onhan ne vähäsen pieniruokasempia ku mie.
Niin ja pitkäripasesta vähhä ,,, jotaki.

Äläppä huoli hättäile mikö leivän tehin ja voita vuolasin leivän päälle, akka perkele huusi, että son voi myrkkyä ja nappas leivän ja anto koiralle.
Mie kysyin miksi Sie viattoman luontokappalhen myrkytät ?
Enkä mie muuta kerinnykhän kysymhän, se tuli hoppu pannuhuonheshen ja ovi lukhun. Niin että pirkele paasivaaran kissanrasvaako se pitäs leivälle levittää ?

Entä sittekkö tehin käristyksen ?
Ensin sulattelin suolaläskin rasvaksi , ja siihen rasvhan hienoiksi lastuiksi vuoltua hirvenpaistia. Jo taasen terveysintoilija huusi !!
Kahus ja reuhas jostaki öljystä , paska mie moottorin evhäitä haluva.

Nyt palo minunki roput , älä kuule akka tuki minun käristyspanhun
ees lähellekhän, jyrsi vain niitä rehujas porkkanoita sun muita jäneksen evhäitä. Ekkö pirkele muista minun isoissää ?

Sillä oli evhänä läskisoosi ja potut , ei lappanu suuhuns heinijä eikä muitakhan rehuja. Poronkuusta teki käristyksen ja kuivattiki poronkuita.
Viinaa seki otti ku vain sattu saamhan, vuoli leivälle aina melkein tuuman kerroksen oikejaa voita, ja joskus suolaläskistä muutaman siivunki voin lisäksi.

Kuivaalihhaa söi kolme poroa ja hirvenki vuojessa, jos sattu hirven saamhan.
Umpisuolalihhaaki meni melkosesti, muistakko ei ollu pakastheita
lihan tönkkösuolathin että säilys vähäkhän aikaa.
Eli piru yli 80 vuotijhaksi , ja vielä ku kesällä täytti 80 niin syksyllä
ampu hirven , ja yksin senki touhus talthen.
Eläs vishin vieläki , ainaki evhäitten viinhan, mutta palellutti päishäns ittens ja sairastu. Soli vielä niin hullu sattuma , että samhan aikhan sattu viinakaupan lakko, eikä saanu ukko päivittäistä pulloansa.
Niinhän se tuumaski nyt sitä joutaaki kuolla, ku pitkäripanenki meni lakhon. Eläs rietas vieläki jos ei sitä lakkoa, ei sitä ukkoa olis läskisoosi tappanu ikinä,,, perkkkeele.

Mutta kattoppa nuita kasvissyöjiä, paskat porokhan kovin kauvvoa keuttaroi , vaikka kasviksija märehtii.
Eikä muukhan elukat jokka pelkillä heinillä elävät.
Mutta jo karhu elelee joskus jopa 50 vuottaki , seku nieleskellee
välhin lihhaa oikhein kunnolla.

Niin että tässähän se aika kulluu akankans keskustellessa evhäistä ja niitten tervhellisyyvestä , ja hauskaa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

isopappa kuoli muutama vuosi sitten 97 vuotiaana. Suurimmaksi osaksi söi kalaa, perässä peruna, lihasoppa ja papusoppa. Etikkakurkut oli myös papan suurta herkkua ollu aina. Ei polttanut mutta viina maistui ja iloinen elämä. Ilmeisesti veri pysyi suht "juoksevana". Asui 95 vuotiaaksi asti yksikseen saaristossa, käytiin kyllä viikonloppusin moikkaamassa vanhaa äijää. Lopulta näkö heikkeni niin ettei tullut enää toimeen ja 2 vuotta vanhainkodissa oli kuolemaksi. Elintapojen muutos, vähemmän ulkoilmaa ja liikuntaa, ei enää viinaa ja ruoka-aineympyräkin tais muuttua kerta heitolla.

Kovin niukassa ovat senteniaarit veget, frutaanit ym. urbaanit nirsoilijat. Mielenkiintoista nähdä alkaako heitä kertyä kun suuret ikäluokat ikääntyvät. "Elämää kunnioittavien" ruokavalioiden vaikutusta elinikään on vaikea tutkia siksikin, että juuri kukaan ei ole noudattanut eläinrajoitteisia ruokavalioita post-imeväisestä asti. Kriittiset kehityksen vuodet, jolloin aivot, hermosto, sisäelimet, luusto ja lihakset muotoutuvat, ovat kullakin kuluneet välttämättömiä rasvahappoja, täydellistä proteiinia, hyvin imeytyvää hemirautaa, kalsiumia, sinkkiä ja B12-vitamiinia nauttien. Niinpä teini-/ aikuisiässä alkaneen vegeruokailun haitat eivät ole ilmeisiä, toisin kuin vegaanivanhempien jälkikasvussa, jossa on todettu varhaislapsuuden henkisen kehityksen viivästymistä. Vähän kuluttavalle huoneaikuiselle niukkaenerginen, runsaasti suojaravintoa sisältävä pääosin kasvisruoka on toki paikallaan.

Intiassa, missä elää miljoonia kasvissyöjiä jo ties kuinka monessa polvessa, on eliniänodote huomattavan alhainen, ja sydän- ja verisuonitaudit yllättäen yksi johtavista kuolinsyistä. Todistetusti maailman pitkäikäisin väestö löytyi puolestaan Okinawan saarelta, jossa ruokavalioon kuului täysjyväriisin ja runsaiden kasvisvaihtoehtojen lisäksi säännöllisesti kalaa ja äyriäisiä. Sittemmin on sielläkin mäkkäridieetti vallannut alaa ja ihmisten elinajanodote alkanut laskea.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat