Seuraa 
Viestejä45973

Tämä on käytännössä ollu fakta vähintään viimeisen 7-vuoden ajan! Espanja on hajoamassa useisiin eri osiin. Taustalla tässä kehityksessä on osittain maahan lisääntyvä erittäin voimakas siirtolaisuus, mikä on aiheuttanut laajoja etnisiä levottomuuksia.

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?acti ... ch=nuoriso

Siirtolaiset ja heidän mukanaan levittämät ongelmat eivät kuitenkaan ole pääsyy, pikemminkin päinvastoin.´! Siirtolaiset vain repivät riekaleiksi jo muutenkin hauraan yhteiskuntarauhan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /02/505723

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /02/507284

Espanja on tyypillinen 2000-luvun Eurooppalainen valtio. Kyseessä siis on hyvin pitkälle liittovaltiona toimiva mekanismi joka kaatuu, kun siltä loppuvat varat pysyä pystyssä(vähän siis niinkuin entinen Neuvostoliitto) Kysymys onkin, kuinka Espanjan tuleva romahtaminen saadaan hoidettua ns "rauhanomaisesti" ilman, että levottomuudet leviävät sieltä muualle Eurooppaan ?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Sama ongelma on monella vanhalla monarkialla ...
Briteillä ovat Skotit jo kaksi kertaa äänestäneet itsenäisyydestä, Belgia on käytännössä jo jaettu kahtia, niillä on omat parlamentit, kielet jne... systeemit, vain kuningasperhe on yhteinen.
Jopa Italian yhtenäisyys on varsin kyseenalainen asia pitemmän päälle.
Tanskalta on lähdössä Grönlanti, Ranskalta Korsika.

Häh?
Eihän tässä ole mitään uutta. Espanjan valtion nykyalueella on aina ollut useita kansoja omine kielineen. Sehän se oli Franconkin suurin murhe, kun ihmiset puhuivat muita kieliä kuin castellanoa (vai miten se niemimaan keskiosien kieli oikein nimetäänkään), ja väittivät olevansa jotain katalonialaisia, baskeja, galegoja, jne. Siinä joukossa siirtolaiset ovat pikkujoukkio. Tämmöiset valtiot pysyvät aikansa koossa, ja jos homogenisoituvat, eivät ehkä hajoakaan. Samat meiningit ovat Espanjassa olleet edellisinäkin vuosisatoina. Hallitus vaan on vaihtelevalla menestyksellä pitänyt maan vaihtelevassa koossa ja muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat