Seuraa 
Viestejä45973

Kuin SDP:n johtoportaan mässäilystä. Lipponenhan se pöydän päässä istui!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (115)

Eikai? Hieno mainos, provosoiva toki. Luulisi yksinhuoltajan ymmärtävän ketä äänestää vaaleissa. Moni lupaa, vaikkei ole aikomuskaan niitä lunastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iisti
Eikai? Hieno mainos, provosoiva toki. Luulisi yksinhuoltajan ymmärtävän ketä äänestää vaaleissa. Moni lupaa, vaikkei ole aikomuskaan niitä lunastaa.

Ei ainakaan sdp:läisiä. Niiden paskanpuhujien lupauksista on monella yksinhuoltajalla kovasti kokemuksia. Ja monella muulla. Oikeastaan koko kansahan on saanut kärsiä sdp:läisten leveän elämän takia!

Jos puhutaan siitä mainoksesta, missä kaksi pikkupoikaa on koulun ovella ja sisään pääsee se, joka tarjoaa paksua setelitukkoa. Omenaa tarjoava jää ulkopuolelle.

Minusta mainos on nerokas ja kertoo pähkinänkuoressa sen, mistä "hyvinvointivaltiossa" on kyse. Useimmissa maailman maissahan tilanne on aina ollut ja tullee olemaan mainoksen kaltainen. Kouluun menevät ne, joiden vanhemmilla on varaa maksaa siitä. Kuinka monella tämän foorumin maisterilla olisi tutkinto, jos esim. yliopisto-opetus olisi täysin kaupallinen tuote.

Myös SAK:n mainos oli naulan kantaan osuva ja lisäksi varsin hauska. Ei suomalaisen työläisen asema olisi yhtään sen parempi kuin kiinalaisen, jos se olisi "omistavasta luokasta" kiinni. Työn ja pääoman ristiriita ei katoa mihinkään, vaikka lapsellinen Katainen mitä lässyttäisi.

Arnold Goyakla
Työn ja pääoman ristiriita ei katoa mihinkään, vaikka lapsellinen Katainen mitä lässyttäisi.

Miten sitten ammattiyhdistysten ja muiden sosialistien helvetissä rapakon takana palkkataso varsinkin osaajilla on pilvissä verratuna napapiirin valtioihin? Entäpä varallisuus, joka Suomessa varsinkin on olemattomalla tasolla?

Imagine
Arnold Goyakla
Työn ja pääoman ristiriita ei katoa mihinkään, vaikka lapsellinen Katainen mitä lässyttäisi.Miten sitten ammattiyhdistysten ja muiden sosialistien helvetissä rapakon takana palkkataso varsinkin osaajilla on pilvissä verratuna napapiirin valtioihin? Entäpä varallisuus, joka Suomessa varsinkin on olemattomalla tasolla?

Tietääkseni USA:ssa on paljon väkeä, joiden palkka ei kunnolla riitä elämiseen. Joillakin on tietysti hyvä palkka, toimitusjohtajien ja muun yritysjohdon palkkataso on 400 kertaa suurempi kuin keskituloisella työläisellä. Ero on kasvanut 20-kertaiseksi vuodesta 1965.

Varallisuus on tulkinnanvarainen asia. Minä lasken "varallisuuteen" myös yhteiskunnan yleisen turvallisuuden, suhteellisen pienet varallisuuserot, vähäisen lahjonnan, sairausvakuutuksen, melko toimivan oikeuslaitoksen, hyvät koulutusmahdollisuudet, ympäristönsuojelun jne. Näissä kaikissa ja monissa muissa asioissa USA jää Suomea köyhemmäksi. Siksi haluan asua Suomessa enkä USA:ssa. Jos USA olisi parempi maa, asuisin siellä.

Tämä haastattelu riittää minulle opiskelijana syyksi, etten demareita äänestä:

Ylioppilaslehti
Opintotuen enimmäismäärä opintolainoineen on nyt 760 euroa kuukaudessa. Se riittää vuokran jälkeen juuri ja juuri ruokaan. Mitä terveisiä lähettäisitte opiskelijoille?

Sen terveisen, että opintotuki, mukaan lukien laina, käytettäisiin hyväksi. Sillä syntyy mahdollisuus täyspäiväiseen opiskeluun.

Sillä 760 eurolla?

Siinä ei tainnut olla asumislisä mukana?

Kyllä oli. Asumislisä, opintoraha ja opintolainan maksimiosuus.

Ja maksimissaan kaikki?

Kyllä.

Joo. No tässä täytyy tehdä vertailu muiden ryhmien minimietuuksien tasoon Suomessa ja opintotukeen kansainvälisesti, että mikä on opintotukijärjestelmien taso muissa maissa.
Sitten vaalikeskustelussa tuen jatkoparannukset varmasti nousevat puheeksi. Isompien ratkaisujen osalta se menee kyllä ensi vaalikauteen.

Tuossa löytyy todella monta syytä olla äänestämättä SDP:tä:

VALLANKÄYTTÄJÄT OVAT TIENSÄ PÄÄSSÄ

sirPRESS | Markku Rouhiainen 290406 PIIRROKSET Deski Finland KUVAT Eduskunta, Sitra, arkistot

g Siksi ja vain siksi he antavat ymmärtää puuhaavansa kaiken aikaa jotain hyödyllistä, että kansalaisten huomio pysyy pois kansakunnan alasajon todellisista syistä. Totuus on jo paljastettu. Tarvitaan aikaa että se ymmärretään. Tarvitaan aikaa ennen kuin virkavallan väärinkäyttäjät sekä kaikki eduskunnat ja hallitukset 90-luvun alusta lukien yhtenä aamuna heräävät poliittisessa hirressä ja uraputkensa umpipäässä.

Pääministeri Esko Aho ja valtiovarainministeri Iiro Viinanen ilmoittivat pankkikriisin puhjettua pankeille, että kaikki vähänkin "arveluttavat" yrityslainat voidaan irtisanoa nipussa. Valtio korvaa kaiken verovaroilla, viimeiseen penniin. Ja niin kaadettiin 70 000 pk-yritystä, yhtä monta yrittäjää ja reilusti yli 100 000 takaajaa. Suurin osa heistä on yhä elinkautisessa velkavankeudessa. Heidän maksetut velkakirjansa jätettiin rikollisesti mitätöimättä. Ne myytiin ulkopuolisille sijoittajahemmoille viiden prosentin pääomahinnalla, ja nyt hemmot rahastavat ulosottojärjestelmän ilmaisella avulla alkuperäisiä velkasummia täysimääräisinä itselleen 16-18 % korkoineen. Alkuperäisille velallisille ei edes tarjottu mahdollisuutta lunastaa velkansa viidellä prosentilla, vaan heidät syöstiin henkisen kansanmurhan kotimaiseen auschwitziin. Ainakin 14 500 ex-yrittäjää, ex-velallista ja takaajaa teki itsemurhan. Lopuilta kiellettiin työ ja yrittäminen, koska tyhmä kansa ei tajunnut tulevansa ryöstetyksi vuosikymmenten ajaksi. Satojen tuhansien pakkotyöttömien ja elinkautisen velkavankijärjestelmän ylläpito maksaa useita kymmeniä miljardeja euroja joka vuosi! Esko Aho oli vähällä tulla valituksi presidentiksi, mutta äänestäjät menivät ojasta allikkoon. Viinanen on vielä 2000-luvulla jaksanut räkyttää kaadettuja yrittäjiä hölmöiksi.

Pääministeri Paavo Lipponen jyräsi kahdeksan vuotta kansakuntaa kirjaimellisesti päin helvettiä. Vain eliittiä paapottiin ja paapotaan edelleen. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi budjettiriihessä 2000, että massatyöttömyys on turvattava. Kun on riittävä määrä työttömiä, jokainen työpaikka tuntuu armopalalta eikä ensiksi tule mieleen ryhtyä vaatimaan palkankorotuksia. Kun on riittävä määrä duunareita kortistossa, he eivät ala heti vaatia veronalennuksia, koska heidät elätetään verovaroilla. Valtiovarainministerit Antti Kalliomäki ja Eero Heinäluoma jatkavat Lipposen viitoittamaa tietä. Heinäluoma ilmoitti vapun alla, että valtion "ylimääräiset" miljoonat eivät riitä köyhille, eläkeläisille tai sairaille. Miljoonat käytetään "tulevien sukupolvien hyväksi". Presidentti Martti Ahtisaari luovutti muruset palkkioistaan työttömille ja koki olevansa hyväntekijä. Ahtisaari ei ryhtynyt toimiin, että virkavallan väärinkäyttö lopetetaan ja virkamiespäätöksillä ei ylläpidettäisi pakkotyöttömyyttä.

Presidentti Mauno Koivisto järjesti toukokuussa 1992 oikeuslaitoksen tuomareille konklaavin Linnassa. Kahden todistajan mukaan siellä käskytettiin, että pankin ja velallisen ollessa käräjillä vastakkain, pankin on voitettava. Presidentti Tarja Halonen julisti konklaavista kirjoitetun muistion salaiseksi Koiviston pyynnöstä. Jos muistio kestäisi päivanvalon, siinä ei olisi salattavaa. Halonen haukkui köyhyydestään valittajat iltaruskon maalareiksi. Korrektia toimintaa Rouva Tasavallan presidentiltä! Oikeusministeri Johannes Koskinen on todennäköisesti Suomen historian kallein ministeri. Koskinen rakensi Pankkiyhdistyksen sanelun mukaan elinkautisen velkavankijärjestelmän. Koskinen harhautti koko eduskunnan puhuessaan, että "velkojien saatavat on turvattava riittävän pitkällä ennustettavuudella". Ne turvattiin kuitenkin jo kymmenen vuotta aikaisemmin verovaroilla. Sijoittajahemmot eivät ole laillisia velkojia, koska he eivät ole koskaan rahoittaneet nykyisiä uhrejaan. Koskisen rakentaman ansan vuoksi tulonsiirto toimii nyt kymmenien tuhansien ikääntyneiden syrjäytettyjen kohdalla köyhiltä rikkaille - ja ulosottotoimi hoitaa käytännön ryöstelyn maksutta! Sivistysmaissa ilmiötä kutsutaan valkoiseksi orjakaupaksi. Vaikka palkan/eläkkeen ulosmittausosuutta on mahdollista alentaa pienemmäksi kuin kolmannes, ainakin Joensuun kihlakunnanvouti väittää että ei voi. Oikeuskansleri Paavo Nikula ei koskaan puuttunut pankkien laittomaan vakuuksien hävittämiseen eikä laittomaan maksettujen velkakirjojen mitätöimättä jättämiseen. Nikula tai eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio ei ole koskaan puuttunut kantelutieteatteriin jossa kantelija saa itselleen oikeutta avin aniharvoin. Nikula ei puutu ylipäänsä yhtään mihinkään niin että kansalainen kokisi saavansa oikeutta. Työministereitä ei ole otettu tähän vahakabinettiin, koska työministerit ovat Suomessa vain hallituksen kumileimasimia. Heille kauhotaan joka vuosi niin paljon miljoonia, että osa jää aina käyttämättä. Ja nekin jotka käytetään, tuhlataan harakoille. Virkamies on yhä aina oikeassa, myös ollessaan väärässä. Valtakunnansyyttäjänvirastossakaan ei noudateta perustuslakia. Virasto on ilmoittanut, että pakkotyöttömän oleskelu esimerkiksi Haaparannassa tai Tallinnassa on törkeä petos! Sosiaalitoimistoissa työntekijät saavat jättää täytäntöönpanematta tekemiään maksupäätöksiä, jotka sitten maksatetaan tuensaajilla. Miljoona suomalaista - kansanviidennes - on syösty yhteiskunnan ulkopuolelle, elävinä haudattaviksi. Kansanterveys on romahtanut ja terveydenhuoltopalvelut ajettu alas. Mielialalääkkeiden kulutus on viisinkertaistunut ja joka neljäs lapsi on mielenterveyshoidon tarpeessa, sitä kuitenkaan saamatta.

Niin, kyllä se ihmetyttää että mainostetaan koko ajan olemassa olevia asioita tulevassa muodossa mikäli äänestetään jotakin muuta kuin SDP:tä.

Totuus kun on että asiat tulevat pysymään samana ja vielä kurjistumaan siitä mitä ne nyt ovat.
Sinänsä huvittavaa, että suuret puolueet ovat kuitenkin yhdessä maamme jaman tällaiseksi saaneet, SDP toteuttaa syrjintäpolitiikkaansa muiden myötäillessä perässä. Eri eduskunnan äänestyksissähän tuo on hyvin näkynyt, yhtä suurta perhettä...

Kuten on jo esiin muuallakin tullut, on tälle vuodelle lasketusta budjetista ja sen äänestyksestä kulunut reilut kaksi kuukautta. Tuossa äänestyksessä kaikki hallituspuolueet olivat sitä mieltä, että maassamme on kaikki hyvin.

Nyt ei yht'äkkiä olekaan... Siis heidänkään mielestä.
Kyllä tuo on niin törkeätä pilkkana pitämistä ettei paremmasta väliä.

Arnold Goyakla
Missä maassa asiat ovat paremmin? Minä voisin muuttaa sinne, kunhan vain kerrotte.

Etkö muuta keksinyt?

Mestariampuja PiPi
Arnold Goyakla
Missä maassa asiat ovat paremmin? Minä voisin muuttaa sinne, kunhan vain kerrotte.Etkö muuta keksinyt?

Itse et tunnu lähtevän kulumallakaan vaikka kirjoituksistasi päätellen elät helvetissä.
Hanki mies niin olisi sinullakin jotain tekemistä.

A. Ankka
Itse et tunnu lähtevän kulumallakaan vaikka kirjoituksistasi päätellen elät helvetissä.
Hanki mies niin olisi sinullakin jotain tekemistä.

Sekö on ratkaisu maan laajuiseen työttömyyteen ja köyhyyteen? Kuulun siihen köyhien ryhmään, joten ei ole varaa maksaa miehelle!

Olikohan mainoskampanjan suunnittelijana sama firma, mikä teki Niinistöstä duunarin? Siinä tapauksessa omat tryffelinhaistajat puraisivat. Kennelin kunnioittajana pidän tällaisesta sivistyneestä haukunnasta. Koska eroja eikä vastakkainasettelua enää ole, ei pitäisi kalikankaan kehenkään silloin osua, kun sikakapitalisteja tai riistoporvareita pilkataan.

Mutta todellisuudessahan SDP ja Kokoomus ovat yhtä suurta perhettä.
Pitäähän sitä vaalien alla pientä näytöstä olla mutta monessa asiassa kuitekin puhaltavat yhteen hiileen... Kepua kiusaavat kaikki

Mestariampuja PiPi
Sekö on ratkaisu maan laajuiseen työttömyyteen ja köyhyyteen? Kuulun siihen köyhien ryhmään, joten ei ole varaa maksaa miehelle!

Jos valitat elävässä elämässä yhtä paljon kuin täällä, niin ymmärrän miksi miehet karttavat sinua.
Kokeile joskus tehdä elämälläsi jotain sen sijaan että odotat että systeemi elättää ja pelastaa. Helvetin helppo se on syyttää Lipposta joka asiasta. Tarmoa sulla ainakin tuntuu olevan kun päivät pitkät itket netissä. Kanavoi se vaikka koulutukseen tai työnhakuun tai vaikka seuranhakuun niin saat vähän sisältöä elämään.

A. Ankka
Mestariampuja PiPi
Sekö on ratkaisu maan laajuiseen työttömyyteen ja köyhyyteen? Kuulun siihen köyhien ryhmään, joten ei ole varaa maksaa miehelle!

Jos valitat elävässä elämässä yhtä paljon kuin täällä, niin ymmärrän miksi miehet karttavat sinua.
Kokeile joskus tehdä elämälläsi jotain sen sijaan että odotat että systeemi elättää ja pelastaa. Helvetin helppo se on syyttää Lipposta joka asiasta. Tarmoa sulla ainakin tuntuu olevan kun päivät pitkät itket netissä. Kanavoi se vaikka koulutukseen tai työnhakuun tai vaikka seuranhakuun niin saat vähän sisältöä elämään.

Mikä sinua pelottaa siinä, että roikun netissä, A.Ankka?

Ei systeemi elätä minua eikä edes pelasta. Mielestäni Lipponen on täysi sika, joka on tuhonnut Suomen kansan. Porsastelluthan se on verorahoilla, ja sen perseennuolijat mukana. Minä kun en satu olemaan Lipposten perseennuolija, ja sen olen saanut tuta niin moneen kertaan, kuin myös moni muukin.

Mutta jos minun elämän sisältöni on tämä, herätellä ihmisiä, ainakin vaaleihin asti!

Tälleen:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 27&start=0

Herättääkö kasvava eriarvoisuus päättäjät?

Työväen Sivistysliitto, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry ja Työväen Akatemia järjestivät 1.11. Paasitornissa keskustelutilaisuuden otsikolla ”Suomen malli” – kasvava eriarvoisuus. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan tasavallan presidentti Tarja Halonen, paikalla oli myös sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Istuin niin lähellä, että saatoin nähdä puheenvuorojen nostavan aika ajoin kiusallista punoitusta heidän kasvoillaan, vai oliko se toiveajattelua?

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Välimäki.

Ensimmäisen puheenvuoron käytti Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton toiminnanjohtaja Riitta Särkelä. Hänen aiheensa oli ”Tarjoaako nykyinen toimeentuloturva mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään?” Hänen esityksensä perustui STKL:n Sosiaalibarometriin 2006 ja Stakesin tilastoihin. Suhteellinen köyhyysaste, joka määritelmän mukaan on 60 prosenttia väestön mediaanitulosta, on lähtenyt kasvuun vuodesta 1993 ja pienituloisuusriski on kasvanut vuoden 1998 9,7 prosentista vuoden 2005 12,7 prosenttiin. Huono-osaisimpia ryhmiä järjestyksessä ovat pitkittyneesti työttömät, moniongelmaiset, alkoholi- ja huumeongelmaiset, ylivelkaantuneet, vankilasta vapautuneet, asunnottomat, työkyvyttömät ja mielenterveysongelmaiset. Listan yläpäässä, parhaiten menestyviä ovat vakaalla työuralla olevat ja lapsettomat pariskunnat.

Eri sosiaaliturvaetuuksien nykytaso on niin pieni, että ne alittavat virallisen köyhyysrajan. Esimerkiksi työttömän perusturvan reaalinen muutos vuosina 1993-2005 on pysynyt samana, 0,8:ssa prosentissa ja toimeentulotuen perusosan reaalimuutos on ollut negatiivinen, -4,0 prosenttia.

Särkelä totesi, että ensisijaisten etuuksien liian alhainen taso pitää ihmisiä köyhyydessä ja näköalattomuudessa. STKL edellyttää seuraavan hallituskauden aikana etuusjärjestelmän kokonaisvaltaista uudistusta ja korotusvara olisi kohdistettava alapäähän. Vaikeimmassa asemassa oleville olisi luotava sosiaalitakuu.

Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön johtaja Heikki Hiilamon aiheena oli ”Kenelle köyhät ovat meikäläisiä?” Hän esitti aluksi nelikentän, jossa köyhyyden syyt ovat joko yksilöllisiä tai rakenteellisia ja jossa voi osoittaa joko toimija/syyllinen tai kohtalo. Tämän mukaan köyhät voidaan nähdä joko laiskoina tai sorrettuina, huono-osaisina tai olosuhteiden uhreina. Hiilamo pohti historiallisesta ja luterilaisesta näkökulmasta käsitettä kunniallinen ja kunniaton köyhä. Köyhä voidaan luokitella seuraavilla kategorioilla: hallitseeko köyhä tarvettaan, kuinka suuri on tarve, kuinka läheinen köyhä on, onko köyhä kiitollinen ja onko hän ansainnut avun vai maksaako takaisin? Hiilamon mukaan asenteet köyhyyttä kohtaan ovat koventuneet, esimerkkinä hän mainitsi käsitteen ”elämäntapaintiaanit”, työkykyiset mutta työtä vieroksuvat ihmiset. Kunniallisia köyhiä hänen mukaansa sen sijaan ovat vanhukset, jotka ovat joidenkin lähimmäisiä ja elämäntyönsä tehneet. Tästä olisin henkilökohtaisesti eri mieltä: vanhustenhoidon nykytila osoittaa aivan muuta.

Akatemiaprofessori Raija Sulkunen saapui tilaisuuteen lumipyryn myöhästyttämänä ja tekniikka petti eikä hän pystynyt esittämään kalvojaan. Hänen aiheenaan oli ”Onko eriarvoistuminen väistämätöntä?” Esitys perustui osittain hänen uusimpaan kirjaansa ””Kuka vastaa” sekä Stakesin Hyvinvointivaltion rajat –hankkeeseen.

Hyvinvointivaltion rajojen määrittely on käynnissä uudelleen, ja siihen on asetettu arvovaltainen sosiaalipoliittinen työryhmä. Julkusen lähtökohta on pikemminkin sosiologinen diagnoosi, katsaus hyvinvointieetokseen ja sen rapautumiseen. Siihen sisältyy sekä eriarvoistuminen että hoivaköyhyys, joka on johtanut kansalaisten hylkäämiseen. Hyvinvointivaltion iskulauseiksi on otettu oikeudet, vastiikkeellisuus jne., mutta niiden kääntöpuolena näkyy köyhyytenä ilmenevä hylkääminen.

Hyvinvointivaltion keskeisenä ideana on kansalaisten tasa-arvo ja pienet sosiaaliset ja taloudelliset erot. Eriarvoistumisen lisääntyessä yhteiset realiteetit katoavat. Tulonjakotilastot kertovat tarkasti tästä kehityksestä. Taloudellinen ahdinko puolestaan selittää monia ongelmia, ja köyhyyden ylisukupolvisuudesta on tullut jo tosiasia: köyhän lapsen riskit jäädä köyhäksi ovat kaksinkertaiset.

Markkinatalouden dynamiikka tarvitsee riittäviä eroja, mutta siihen mitkä ovat liian suuria eroja funktionaalisesti ja eettisesti, on vaikea vetää rajaa eikä siitä ole taloustieteellistä tietoa. On kuitenkin nähty, että myös pienillä tuloeroilla saavutetaan taloudellista kasvua.

1960-luvulta vuoteen 1995 tulonjaossa tapahtui tasa-arvoistumista palkkaerojen ja verotuksen tasoittavan vaikutuksen ansiosta. 1980-luvulla luotiin pohjoismainen hyvinvointivaltio, joka perustui universalismiin, kaikille kuuluviin etuuksiin. Anglo-saksinen malli kohdentaa sosiaalipoliittiset toimenpiteet köyhiin, mikä Julkusen mukaan vain syventää köyhyyttä. (Tässä kohdin Särkelän näkemys on toisenlainen.) Käänne on tapahtunut 1990-luvun puolivälissä, jolloin eriarvoistuminen ja köyhyys lähtivät kasvuun erityisesti Ruotsissa ja Suomessa.

OECD:llä on ollut suuri vaikutus suomalaiseen ajatteluun. Sitä voi kutsua megatrendiksi, jonka ideologiset juuret ovat USA:ssa, ja sitä kutsutaan yleisesti uusliberalismiksi. Sille ovat luonteenomaista palkkaerot, yksityistäminen, sosiaaliturvan kannustavuusvaatimukset jne. Tasa-arvo on menettänyt houkuttelevuutensa, vallitsee kilpailun eetos. Käänteentekevää tulonjakokehityksessä on ollut vuoden 1993 pääomaverouudistus.

Ns. uusi vasemmisto ei usko enää tasajakoon vaan yhtäläisiin mahdollisuuksiin. Siitäkin huolimatta, että tuloköyhyys on lisääntynyt ja vähimmäisturvan varassa elävien köyhyys syventynyt. Samaan aikaan kun reaalitulot ovat kasvaneet kymmeniä prosentteja, monet vähimmäisetuudet ovat jääneet miinuspuolelle. Syinä ovat leikkauspäätökset, verotus ja indeksit. Perusetuuksien verotus on kasvanut suhteettomasti verrattuna palkkatuloihin.

Esityksensä lopuksi Julkunen esitti kolme kysymystä.

1. Onko perusetuuksien jälkeenjääminen perusteltua – OECD:n doktriinin mukaan on
2. Annetaanko syyperusteisen turvan rapautua – seurauksena tiukempi kontrolli, sosiaaliturvan alikäyttö ja nöyryytys
3. Pitäisikö vähimmäisturvan seurata yleistä taloudellista kehitystä – nyt se on rapautunut jo niin paljon että korjaaminen tulee kalliiksi.

Vähimmäisturvan uudistamiseksi voidaan vedota perustuslakiin.

Alustukset synnyttivät vilkkaan ja osin kiivaan kysymysten tulvan. Täyteen ahdetussa salissa näkyi runsaasti korkeita virkamiehiä, entisiä ministereitä, kansalaisjärjestöjen edustajia ja meitä tavallisia kansalaisia Mutta poliitikot loistivat poissaolollaan, paikalla oli vain ministeri Tuula Haatainen, jonka puheenvuoro ei lainkaan vastannut illan kipeään teemaan. Olipahan vain hallituksen saavutusten kehumista, siis vaalipuhetta, vieläpä asian vierestä.

Anja Welin

http://personal.inet.fi/yhdistys/vakiva ... it.htm#her

Vierailija

Täytyy sanoa kokkareiden reaktiosta ko. mainoksiin, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Mestariampuja PiPi

Mikä sinua pelottaa siinä, että roikun netissä, A.Ankka?

Aluksi täytyy tunnustaa, että ei minua pelota. Minua vain ihmetyttää miksi jauhat täällä jostain lipposesta kun samalla vaivalla voisit haukkua ihan jokaisen kansanedustajan ja virkamiehen, sillä heidän tärväämillään edustusrahoilla ja palkoilla olisit tehnyt sinäkin monta kanaria-matkaa.

Olet mielestäni hieman yksinkertainen ja hyökkäilet epäolennaisuuksia vastaan.

Mestariampuja PiPi
Mielestäni Lipponen on täysi sika, joka on tuhonnut Suomen kansan. Porsastelluthan se on verorahoilla, ja sen perseennuolijat mukana. Minä kun en satu olemaan Lipposten perseennuolija, ja sen olen saanut tuta niin moneen kertaan, kuin myös moni muukin.

No tätä onkin kuultu. Asetu itse ehdolle niin jo on kohta joku kirjoittamassa netissä miten se Pipi on täyttä paskaa ja raiskasi Suomen työtätekevän kansan, porsastelee edustuslounailla ja nyhtää vitun isoa liksaa vaikka vähemmälläkin tulee toimeen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat