Seuraa 
Viestejä45973

Eilisen 45 min katsottuani alkoi sen verran pänniä, että pakko pistää asiasta aihe. Siinä joku keskustalaisen ehdokkaan promoottori kertoi, että nyt löysimme sopivan henkilön ehdokkaaksi, jotta voimme yrittää eduskuntaan. Sillä ei ollut merkitystä, onko henkilö oikeasti kiinnostunut kansan hyvinvoinnista, vaan sillä, että on sopiva keräämään ääniä. Perkele!

Koko ohjelmasta tuli sellainen fiilis, että pikkurahoilla ei eduskuntaan päästä, ja syy miksi sinne pyritään on jonkun pienen ryhmän etujen ajaminen, rahoittajien ja muiden ehdokasta tukevien yhteisöjen.

Mitä helvetin demokratiaa se on olevinaan!?

Taidan jättää äänestämättä, jos kerta kyseessä on kilpaurheilua, jonka tarkoitus on tienata sijoittaneille lisää etuja ja rahaa.

Ja olivat kaikki ohjelmassa esiintyneet niin falskeja, ettei mitään rajaa.

Ja kun katsoo näitä vaaleja, niin pelkkää ulkokultaista kulissia ja kuluneita lauseita ilma täynnä, ja muiden puolueiden mustamaalausta. Ei mitään tekemistä yhteiskunnan olojen parantamisen kanssa. Ei niin mitään.
Masentavaa.

Tulee yhtä sun toista kirjaa esille, ja ehdokkaat myyvät kattiloita tilaisuuteen tulleille, jotta saavat maksettua tilat, tai hommattua sponsorilleen vähän mainosta.

Mitä helvetin kapitalistimarkkinointipaskaa tällainen on? Ehdokkaat on kuin jotain Sarasvuon kouluttamia verkostomarkkinoijia.

Kaikilla hullun kiilto silmissä ja tarve päästä vääntämään lakeja oman taustaporukan edun ajamiseksi. Missä on sellaiset tervejärkiset ehdokkaat, joita kiinnostaa yleinen hyvinvointi yhteiskunnassamme?

Ei se auta ajaa pienen ryhmän etuja muiden kustannuksella, sillä se on muilta pois, ja sitten nämä muut oireilevat, ja aiheuttavat ongelmia myös tälle pienryhmälle. Luulisi nyt jokaisen tämän tajuavan.

Jos sadan hengen kylässä viisi ottaa kaiken riisin, niin ei heilläkään ole sen jälkeen mukavaa siellä olla. Jos kaikki saavat vähän, niin yhteishenki, ilmapiiri yhteiskunnassa, on varmasti parempi.

Vaikuttaa ikävä kyllä silti, että ehdokkaiksi asettuneista suurin osa ei tätä ymmärrä, eivätkä siis sovellu kansanedustajiksi, kansaa edustamaan, vaan ehkä johonkin muuhun instituutioon, jossa ajetaan oman ryhmän etuja. Miettikää oikeasti äänestäessänne tätä seikkaa. Ei ole mitään järkeä valita ehdokasta sillä perusteella, että pelkästään omat edut paranevat jonkun toisen kustannuksella. Se kostautuu sillä, että nämä toiset oireilullaan saattavat sitten pilata elämäsi, ajamalla kännissä ja stressissä sinun yli, tai kaverisi perheen päälle, tai jotain. Velkaisina pöllivät mökkisi arvoesineet.

Kansanedustajan tehtävän kuuluisi olla koko kansan edustaja. Miksi näin ei ole, siitä saamme luultavasti kiittää amerikkalaistuvaa yhteiskuntamuotoamme.

EDIT: Ja budjetit julkisiksi, ja vaalien äänisaalis suhteutettava budjettiin. Ei raha saa ratkaista pääsyä eduskuntaan. Rahaa tunkee nykyään joka lävestä, kaiken pahan alkua ja juurta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Helsingissä katukuvassa näkyvät eniten suuret puolueet, mutta ihan tavan tallaaja kyllä törmää täällä jatkuvasti myös pienempien puolueiden ehdokkaisiin ja teemoihin. Ei tarvitse isoa budjettia että voisi jakaa ilmapalloja kolmen sedän patsaalla. Youtube on noussut vaalien alla otsikoihin budjettimainonnan airueena ja ihmiset luottavat nykyään yhä enemmän vaalikoneisiin joihin kaikki ehdokkaat pääsevät vastaamaan. Jokainen ehdokas pitänee myös jonkinlaisia kotisivuja.

Valistunut äänestäjä tietenkin jättää omaan arvoonsa rahalla eduskuntaan yrittävät ja äänestää omasta mielestään parasta ehdokasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat