Seuraa 
Viestejä119

Tässä on liian pitkälle menevä käännytystarina
Lainaus:

Seuraava tarina myanmarilaisesta (ent. Burma) munkista, Athet Pyan Shinthaw Paulusta, on mukaeltu ja lyhennetty kertomus alkuperäisestä todistuksesta, jonka hän antoi Asian Minorities Outreach –järjestön lähetystyöntekijöille. Useat burmalaisten kirkkojen johtajat ovat tutkistelleet todistusta, eivätkä epäile sen todenperäisyyttä. Näillä eväillä uskallamme kertoa sen myöskin Sinulle, hyvä lukija.

Burmalainen Athet Pyan Shinthaw Paulu syntyi vuonna –58 vaatimattomaan perheeseen eteläisessä Myanmarissa. Hänen vanhempansa antoivat hänelle nimen Thitpin. 13-vuotiaana hän lopetti koulun ja meni töihin kalastusalukselle. 16-vuotiaana hän toimi aluksella päällikkönä. Kun Thitpin oli 17-vuotias, hän oli miesten kanssa kalastamassa. Silloin suuri krokotiili kiinnostui heidän veneestään kalansaaliin tähden. Se seurasi venettä ja yrittäen hyökätä sen kimppuun. Kalastajat olivat kauhuissaan ja soutivat veneensä jokirantaan niin nopeasti kuin kykenivät. Krokotiili seurasi ja löi häntäosallaan venettä. Vaikka kukaan ei kuollut, tapahtuma vaikutti Thitpinin elämään niin, että hän lopetti kalastuksen.

Thitpinin ollessa 18-vuotias hänen vanhempansa lähettivät poikansa buddhalaiseen luostariin munkkioppilaaksi. Suurin osa myanmarilaisista vanhemmista kokee suureksi kunniaksi saada poikansa edes muutamaksi vuodeksi luostariin palvelemaan.

Luostarissa hänelle annettiin nimi U Nata Pannita Ashinthuriya.

Kunnianhimoinen Buddhan opetuslapsi
U Nata eteni munkin urallaan nopeasti. Luostarin nimi oli Mandalay Kyasikan Kyaing. U Nata palveli vanhempaa munkkia, jonka nimi oli U Zadila Kyar Ni Kan Sayadaw. Tämä oli kuuluisin munkki koko Myanmarissa. Koko maa tunsi hänet suurena opettajana. Vuonna 1983 tämä kuuluisa U Zadila menehtyi vakavassa liikenneonnettomuudessa. Hänen kuolemansa järkytti kaikkia. Siihen aikaan U Nata oli ollut munkkina kuusi vuotta.

U Nata yritti parhaansa tullakseen niin hyväksi ja antautuneeksi munkiksi kuin mahdollista. Hän jopa muutti asumaan hautausmaalle voidakseen mietiskellä jatkuvasti. Jotkut munkit, jotka todella haluavat tulla tuntemaan Buddhan totuudet, elävät tällä tavalla itsekieltäymyksessä ja köyhyydessä. U Natakin pyrki kieltämään kaikki itsekkäät ajatuksensa ja halunsa paetakseen sairauksia ja kärsimystä, ja näin vapautuakseen tämän maailman kiertokulusta. Hän pyrki saavuttamaan sisäisen rauhan ja itsetiedostamisen niin, ettei hän huiskaissut edes hyttystä pois, jos se sattui istahtamaan hänen käsivarrelleen, vaan antoi sen mieluummin pistää itseään.

Vuosia U Nata kamppaili ollakseen paras mahdollinen munkki. Hän tahtoi myös olla tuottamatta harmia millekään elävälle olennolle. Hänen elämänsä munkkina etenikin hyvin, aina siihen saakka kunnes hän sairastui vakavasti. Hänet vietiin sairaalaan, jossa lääkärit totesivat hänen sairastavan samaan aikaan sekä keltakuume että malariaa. U Natan tila huononi huononemistaan. Hänelle ei annettu mitään toivoa paranemisesta.

U Nata vietiin luostariin viettämään viimeisiä päiviään. Siellä hän vaipui tajuttomuuteen. Myöhemmin hän kuuli olleensa kuolleena kolme päivää. Noina päivinä hänen ruumiinsa valmistettiin krematoriota varten buddhalaiseen tapaan.

Näky, joka muutti elämän
Samaan aikaan U Natan mieli ja henki olivat täysin valveilla. Hän kertoi olleensa kuin kovassa tuulessa, kaikki oli paljasta ja autiota. Hän ei nähnyt muita ihmisiä, vaan käveli yksin. Jonkin aikaa kuljettuaan hän ylitti joen. Joen toisella puolella hän näki tulijärven. U Nata oli häkeltynyt ja järkyttynyt. Hän ei ensin tajunnut, mikä paikka se oli, sillä buddhalaisuudessa ei ole käsitettä sellaiselle. Hänelle kerrottiin, että paikka on nimeltään #@!$%. Siellä hän näki U Zadilan, suuren opettajansa, tulijärvessä. U Natan ihmetellessä asiaa hänelle kerrottiin, että U Zadila oli hyvä opettaja, mutta hän ei uskonut Jeesukseen Kristukseen.

U Nata näki siellä myös Gautaman (Buddhan) sekä kuuluisan myanmarilaisen vallankumouksellisen johtajan Aung Sanin ja monia muita. Hänelle kerrottiin, että he olivat siellä, koska he eivät olleet uskoneet Jeesukseen Kristukseen syntiensä sovittajana. Pelkkä ihmisen hyvyys ei riitä.

Sitten U Nataa kehotettiin lähtemään takaisin tietä, jota hän oli tullutkin.

Valinnan tie
U Nata käveli pitkän matkan, kunnes hän tuli risteykseen, josta haarautui lavea ja kaita tie. U Nataa kiinnosti ensin lavea tie, kunnes hän näki, miten tietä kulkevien lopulta kävi. Järkyttyneenä hän lähti kulkemaan kaitaa tietä. Jonkin matkaa kuljettuaan hän huomasi tien muuttuneen puhtaaksi kullaksi. Kulta oli niin puhdasta, että U Nata kykeni helposti näkemään kuvansa siitä. U Nata kuuli nyt myös kaunista laulua. Se oli niin kaunista ja puhdasta, ettei hän ollut koskaan kuullut mitään sellaista. U Natalle kerrottiin, ettei hän voi mennä taivaaseen nyt, mutta jos hän seuraisi Jeesusta Kristusta, hän voisi maallisen elämänsä päätyttyä päästä sinne.

U Nata kertoi nähneensä näyssä myös ihmisen luomisen: Jumala puhalsi ihmiseen henkensä ja ihminen alkoi elää. Jumala antoi hänelle nimen "Aatami". Koska buddhalaiset eivät usko luomiseen, oli tällä kokemuksella suuri vaikutus U Nataan, buddhalaiseen munkkiin.

Takaisin uudella nimellä varustettuna
U Nata lähetettiin takaisin maan päälle. Häntä kehotettiin kertomaan ihmisille, jotka palvovat Buddhaa ja epäjumalia, että se tie vie kadotukseen. Jos ihmiset eivät usko Jeesukseen Kristukseen, he menevät kuoltuansa #@!$%. Hänen tuli todistaa siitä, mitä hän oli nähnyt. Hänelle annettiin myöskin uusi nimi Athet Pyan Shinthaw Paulu ( Paul, joka palasi elämään). Hän ei olisi halunnut palata maan päälle, mutta hänen oli pakko. "Nimesi ei ole Elämän Kirjassa, sinun täytyy palata ja todistaa Jeesuksesta buddhalaisille", hänelle sanottiin. Hän näki myös tikapuut, jotka ylettyivät taivaasta maan päälle. Enkelit kulkivat niitä ylös ja alas kuljettaen viestejä.

Aave!
Athet Pyan Shinthaw Paulu havahtui kuullessaan vaikeroimista ja itkua ympärillään. Hän tajusi makaavansa laatikossa. Hän liikutti itseään. Silloin hänen vanhempansa alkoivat huutaa: "Hän on elossa!". Toiset huusivat: "Aave!". Hän tajusi makaavansa haisevassa nesteessä, joka oli erittynyt hänen omasta ruumiistaan. Tämä ruumiinneste oli myöhemmin todisteena siitä, että Athet Pyan Shinthaw Paulu oli todella ollut kuollut.

Hän oli herännyt kuolleista tilanteessa, jossa häntä oltiin puhdistusmenojen päätteeksi asettamassa poltettavaksi. Läheiset olivat kokoontuneet viimeisen kerran arkun luokse. Arkku oli tarkoitus hetkeä myöhemmin sulkea, naulata kiinni ja heittää liekkeihin.

Kristuksen todistajaksi
Athet Pyan Shinthaw Paulu alkoi välittömästi kertoa kokemastaan. Ihmiset olivat järkyttyneitä. Hän kertoi #@!$% tulijärvestä ja siitä, että vain kristityillä on totuus. Heidän omat esi-isänsä olivat johtaneet heitä harhaan tuhansia vuosia! Ihmiset olivat erityisen järkyttyneitä siksi, että he tiesivät Athet Pyan Shinthaw Paulun olleen antautunut Buddhan oppien kannattaja.

Tämän jälkeen Paul on toiminut uskollisena Jeesuksen Kristuksen todistajana. Burmalaiset pastorit ovat kertoneet, että hän on johtanut satoja muita munkkeja uskomaan Jeesukseen Kristukseen. Hänen sanomansa on hyvin ehdoton, ja siksi se on suututtanut monia jotka eivät voi hyväksyä sitä, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen. Huolimatta vastustuksesta Athet Pyan Shinthaw Paulu on julistanut rohkeasti evankeliumia ja Jeesuksen ylösnousemusta. Ennen sairauttaan ja kuolemankokemustaan hänellä ei ollut mitään kosketusta kristinuskoon.

Athet Pyan Shinthaw Paulu on levittänyt todistustaan myös videoiden ja puhekasettien kautta. Buddhalaiset johtajat ja poliisi ovat kieltäneet kasettien hallussapidon. Paulin rohkea todistus on vienyt hänet myös vankilaan, jossa hänet on yritetty vaientaa. Paulin tämänhetkinen tilanne ja olinpaikka on epäselvä – hurjimpien huhujen mukaan hänet olisi tapettu, mutta toiset ovat kiistäneet tiedon vakuuttaen hänen olevan vapaudessa.
Löytyi osoitteesta[url=http://www.onewaymission.fi/henkilo/burma.php3]ONW:n sivulta Mitä mieltä olette?
Tuo Buddhan uskomattomuus Jeesukseen kohta ei voi olla totta, kun Buddha kuoli n. 500 vuotta ennen Jeesusta.
Tulisitko uskoon tälläisestä?
Järkytyitkö.?

Kirjoita nimesi vetoomukseen eläinoikeusjulistuksen puolesta osoitteeseen http://animalsmatter.org

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (57)

No huh huh.
En järkyttynyt enkä todellakaan tullut uskoon. Ja kuten SAMAEL tuossa jo mainitsikin, samaa sontaa kuin raamattu ja muut satukirjat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarina

Käännytystarina on yhdyssana.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarinaKäännytystarina on yhdyssana.

Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Jyde
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarinaKäännytystarina on yhdyssana.Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.

Tietokone toimii sähköllä.

Vierailija
Jyde
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarinaKäännytystarina on yhdyssana.Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.

Mun koko talous tietokone mukaanlukien käy tuulivoimalla, ja silti piti nussia.

Syy: jos ensimmäisessä lauseessa on karkea kielioppivirhe, en jaksa lukea kilometrin pituista viestiä. Parin lauseen viesti vielä menee, mutta jos kirjoittaa romaanin, niin edes ensimmäisen kappaleen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Jaaha, ristiretket jatkuu. Minuun tuo teksti vaikutti laksatiivisesti. Myös Athet Pyan Shinthaw Paululle kävi hassusti kustessaan puuarkkuun.

Pidin tarinasta, muistutti hieman Rabbin tarinaa.

Hän oli hindu, joka koki vastaavan äkkikäännöksen.

En ole ennen tätä tuntenut näin hyvää sisäistä rauhaa. Ei ehkä hyviä fiiliksiä, mutta sisäinen rauha. Kiitos Herralle!

Luin tuolta onewaymissionista mm seuraavan:

"Antti Lange on kristitty tiedemies ja tuore tohtori tilastomatematiikan alueelta. Uransa käännekohdassa hän sai ihmeellisen avun unen kautta.

Olin 1984 matemaatikkona palkattu kansainväliseen supertietokonekeskukseen Englannissa. Tehtävänäni oli selvitellä erään siihen asti ratkaisemattoman ongelman laskentamahdollisuuksia. Työskentelin ja rukoilin yötä päivää, mutta ratkaisua ei löytynyt. Olin masentunut. Työaikani oli kulumassa loppuun. Sitten pompahti Raamattua lukiessani Psalmin 127 jae 2:"Turhaan te nousette varhain ja myöhään menette levolle ja syötte leipänne murheella: yhtä hyvin hän antaa ystävilleen heidän nukkuessansa." Tämä Raamatunkohta harmitti minua aluksi kovasti, sillä minusta tuntui, ettei hyvä Jumala ymmärtänyt arkista aherrusta ja sen luonnetta. Mutta toisin kävi, pian eräänä yönä minulle unessa näytettiin - uskon että se oli Jumalalta - matemaattinen kaava ja samalla annettiin ymmärrys, miten laskentaongelmani sen avulla ratkaistaisiin."
Mitä ihmeellistä tai Jumalallista siinä on, että unessa ratkoo pulmia?

Antti jatkaa:

Tiedemaailma on tällä hetkellä järkyttävällä tavalla valheiden vallassa, jotka tulevat lähinnä ns. liberaaliteologiasta ja kehitysopista. Tiedemiehet ovat niin niiden kietomia, etteivät ymmärrä ollenkaan, mitä heiltä puuttuu.

Jos ihmisellä on suuri kaipuu tuntea turvaa ja hakea auktoriteettia uskonnosta niin sellaisen löytyminen on hänelle terapiaksi mutta miksi sitä pitää tuputtaa kaikille. Esimerkiksi minulle tiede ja tutkiminen antaa enemmän mielihyvää kuin raamatun lukeminen tai rukoilu. Enkä sitäpaitsi elä valheessa. Ehkä joskus tulee lioiteltua asioita mutta se on arkipäivää jokaiselle.

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Esmes... Erotteleminen ja lajitteleminen on geenisyntyistä. Uskon jokaisen aivojensa geeneistään pystyttävän laukaisemaan esille sellaista, mikä antaa viitteitä ihmisen alkuperästä. (+ viitteitä sellaisesta, mikä on synnynnäistä)

Hyvin polkee.

VÄÄRÄN SÄHKÖPOSTIOSOITTEEN VAHINGOLLISUUS

Keski-ikäinen pariskunta Pohjois-Amerikassa kaipasi etelän lämpöön. Niinpä he päättivät matkustaa Floridaan vieläpä samaan hotelliin, jossa olivat viettäneet hääyönsä 20 vuotta sitten.

Miehellä oli vapaata, joten hän matkusti päivää aikaisemmin. Saavuttuaan perille hän huomasi, että hotellihuoneessa oli tietokoneet ja hän päätti lähettää vaimolleen sähköpostiviestin.
Yksi kirjain sähköpostiosoitteessa meni kuitenkin väärin ja posti päätyi papin leskelle, joka juuri tullut miehensä hautajaisista kotiin ja halusi läpikäydä saapuneen postin sisältävät surunvalittelut sukulaisilta ja ystäviltä.

Lesken poika löysi hänet pyörtyneenä tietokoneen ääreltä ja luki näytöltä:
Rakkaalle vaimolleni. Olen juuri saapunut perille. Tiedän, että yllätyt kuullessasi minusta. Niillä on tietokoneet täällä nykyään ja sähköpostia saa lähettää läheisille ja tutuille. Olen juuri kirjautunut sisään. Kaikki on valmista sinun huomista saapumistasi varten. Odotan innolla tapaamistasi. Toivottavasti pääset tänne yhtä vaivattomasti kuin minä.

PS. Täällä on todella kuuma.

- Huonetauluni -

[size=150:10ib8xh1]VUOSIEN VIISAUS[/size:10ib8xh1]

Vaella vakaasti melun ja kiireen keskellä
ja muista, mikä rauha vaitioloon kätkeytyy.
Mikäli se on antautumatta mahdollista,
pysy hyvissä väleissä kaikkien kanssa ihmisten kanssa.
Ilmaise totuutesi hiljaa ja selkeästi
ja kuuntele muita
yksinkertaisimpia ja oppimattomampia myöten,
sillä heilläkin on sanottavansa.

Vältä äänekkäitä ja riidanhaluisia henkilöitä,
he ovat mielen vaiva.
Jos vertailet itseäsi muihin,
tulee sinusta sekä turhamainen että katkera,
sillä aina on oleva sinua suurempia ja vähäisempiä.
Iloitse saavutuksistasi, kuten myös suunnitelmastasi.

Säilytä kiinnostus uraasi, vaikka mitättömäänkin;
se on tosi omaisuutesi ajan vaiheessa.
Liiketoimissasi ole varovainen,
sillä maailma on petosta täynnä.
Mutta älä anna sen sokaista sinua näkemästä hyvettä;
korkeat ihanteet ohjaavat monia,
ja elämä on urhea kaikkialla.

Ole oma itsesi.
Älä koskaan teeskentele kiintymystä.
Rakkautta älä vähättele,
sillä kaiken autiuden ja pettymysten keskellä
on ikuinen kuin ruoho.

Seuraa alttiisti vuosien viisautta
ja hylkää kevyesti se, mikä lapsen on.
Kasvata hengen voimaa kilveksi onnettomuutta vastaan.
Mutta kuvitelluista seikoista älä masennu.
Väsymys ja yksinäisyys synnyttävät monia pelkoja.
Kuri on terveellistä, mutta myös hellyys on tarpeen.

Sinä olet kaikkeuden lapsi kuten puut ja tähdet;
sinulla on olemassaolon oikeus.
Näyttäköön se sinusta siltä tai ei,
kaikkeus kulkee epäilemättä
omaa sopivaa rataansa.

Siispä ole rauhassa Jumalasi kanssa,
miksi hänet kuvitteletkin.
Mitkä lienevätkään toimesi ja toiveesi,
säilytä sydämesi elämän melskeissä.
Viekkauden, turtumuksen,
särkyneitten haaveiden keskellä
maailma on silti kaunis.
Ole valpas.
Yritä pysyä onnellisena.

[size=75:10ib8xh1](Ote vanhan Paavalin kirkon kätköistä löytyneestä käsikirjoituksesta vuodelta 1692)[/size:10ib8xh1]

derz
Seuraa 
Viestejä2470

Buddhismin harjoittajana täytyy sanoa, että tuollainen on mitä ilmeisimmin paskapuhetta. Oikeana buddhismin harjoittajana kyseisen munkin olisi pitänyt ymmärtää, että hänen näkemänsä näky oli vain hänen mielensä tuottama illuusio.
Taitaa olla feikki koko munkki. Tuollaisia "kuolleista heräämisiä" tapahtuu taas silloin tällöin, eikä se ole muuta kuin hyvää säkää. Monet ovat kertoneet kokiessaan "near death experienceja" näkevänsä jos jonkinsortin näkyjä, eikä tuo mielestäni poikkea niistä tarinoista yhtään.
Ja Buddha helvetissä? Haha... AHAHAHAHA - taitaa mies olla olemattomuudessa paraikaa. Ei siis taivaassa eikä helvetissä, vaan olemattomuudessa; tyhjyydessä.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Armitage
Niin, jumalankieltäjät tuomitaan kadotukseen...

Kaikkihan nyt ainakin yhden jumalan kieltävät, joten helvetissä nähdään, hyvät kristityt, muslimit ja ateistit...

Armitage
Niin, jumalankieltäjät tuomitaan kadotukseen...
Laitellaan tarinoita, kun aihe on

Rakas poekanj

Kirjotan tämän kirjeen hyvin hittaasti, kun tiiän ettet ossoo lukkee kovin noppeesti.
Myö ee asuta ennee siinä samassa paekassa ku sillon ku lähit kottoo. Isäs luki lehestä jotta usseimmat onnettomuuvet sattuu 30 km:n sätteellä kottoo, sen tähen myö muutettiin muualle.
En voe lähettee sullen uutta osotetta kun se tamperelaesperhe, joka asu tiällä ennen, vei osotekiliven mukanaan jotta heijän ee tarviis muuttoo ommoo osotettaan.

Tämä asunto on oekeen mukava. Tiällä on pesukonekkii. En oo ihan varma toemiiko se kunnolla. Viime viikolla laetoen pyykit konneeseen ja vejin nupista enkä oo nähny pyykkilöetä sen koomin.

Siä ee oo tiällä ollenkaan hullumpi. Viime viikolla sato kaks kertoo, ensiks sato kolome päevee ja toesella kerralla neljä.Tuavetti-setäsj sano jotta takki jonka pyysit lähettämmään on nappineen kaaheen paenava ja sen lähettäminen oes tullunna kovin kalliiks. Niinpä myö leekattiin napit irti ja laetettiin ne taskuihin. Takki on tulossa moternisti sähköpostina.

Jussilta jäe eellen aaton avvaemet aaton sissään. Kerettiin jo olla huolissammo kun kesti ylj kaks tuntija ennenkun Jussi sae meijät ulos aatosta.
Elli-siskosj sae eellen lapsen, en vielä tiijä onko se tyttö vae poeka joten en tiijä ootko nyt setä vai täti. Laps näättää ihan veljeltäs.
Euvo-setä putos kiljutynnyriin par viikkoo sitten. Sitä yritettiin kiskoo ylös mutta hiän taestel urheesti vastaam. Ruumis poltettiin viime pyhänä eekä sitä suatu sammumaa ennenku palokunta kututtiin appuun.

Kolome entistä kaverias kuolj viime viikolla. Avolava-aato suistu jokkeen ja uppos. Raano ajo ja hiän piäs ikkunasta turvaan mutta muut kaverit istu lavalla eevätkä suaneet perälaatoo aaki.

Tämmöistä tasasta tänne kuuluu eekä mittään kummempia tapahu kute ee ennenkään.

Terveesin Äetis

PS. Minun pit laettoo vähä rahhoo mukkaan mutta kirjekuorj olj jo kiini.

Jyde
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarinaKäännytystarina on yhdyssana.Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.

Yksikään tietokone ei käy minnekkään, varsinkaan tuulivoimalla eli tuulella. Tietokone toimii sähkövirralla ja leppäkerttu on pilkunnussija

derz
Seuraa 
Viestejä2470
Armitage
Niin, jumalankieltäjät tuomitaan kadotukseen...

Hehe, illuusio "sielusta" elää näemmä vahvana.
Sielua ei ole.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

risat
Jyde
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarina

Käännytystarina on yhdyssana.

Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.

Yksikään tietokone ei käy minnekkään, varsinkaan tuulivoimalla eli tuulella. Tietokone toimii sähkövirralla ja leppäkerttu on pilkunnussija

Tuota tuota. Olettekohan ymmärtäneet tämän viestiketjun aiheen pikkaisen väärin. Tarinoita, tai siihen liittyviä kevennyksiä, jotka vaikuttavat todelta.

SAMAEL
Jyde
Aweb
pikke
Tässä on liian pitkälle menevä käännytys tarinaKäännytystarina on yhdyssana.Tuulivoimalla käyvällä tietokoneella tätäkään pilkkua ei olisi tarvinut nussia.Tietokone toimii sähköllä.

Anarkisti nyhjää energiaa tyhjästä? Kyllä naapurini tuulimylly ainakin tuottaa sähköä, jolla myös tietokone toimii.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat