Seuraa 
Viestejä45973

Tämä menee kai kulttuurin ja yhteiskunnan puolelle, ainakin jossakin määrin (?). Eli minua ärsyttää suunnattomasti siionistien propagandan tunkeminen Euroviisu-kilpailuihin, joiden ideana käsittääkseni on toimia rauhanomaisena eri kulttuurivaikutteiden kohtauspaikkana. Israelin biisi on linkitettävissä viime vuosina nähtyyn siionistien ja Iranilaisten keskinäiseen nokitteluun, mutta tähän kontekstiin propagandan tuominen on vähän kuin kakkaisi naapuri Tulpun tontille kostaakseen naapuri Muristolle. Vai mitä olette mieltä? Kaiken lisäksi Iran ei edes ole edustettuna Euroviisuissa, eli ei kykene sanomaan kilpailuissa omaa sanaansa tämän mauttomuuden johdosta.

Mielestäni siionistien kakka pitäisi heittää yli laidan ja antaa vähintään parin vuoden porttikielto kilpailuihin. Lisäksi voisimme rakentavassa hengessä perustaa globaalilla tasolla toimivat propagandaviisut, jonne kaikki keskenään nahistelevat (yleensä seemiläiset) tahot voisivat kokoontua riitelemään keskenään.

Korostan, että nautin hyvästä propagandasta mutta että propaganda ja Euroviisut eivät missään nimessä kuulu yhteen. Se että Israel rikkoo jatkuvasti YK:n säädöksiä, on tietenkin linjassa tämän rikkomuksen kanssa, mutta meidän ei tarvitse sietää tätä.

Ja ettei huumori unohtuisi, tässä jenkkiläistä ankkapropagandaa. Huomatkaa että naurettaessa Aatun superrodulle, natsien joukossa vilahtaa myös musta mies. Tämä viitannee saksalaisten Afrikassa kouluttamiin mustiin sotilaisiin.

http://www.youtube.com/watch?v=AH59VB22D8I

Sivut

Kommentit (60)

Samaa mieltä... Mutta sattuneista syistä kukaan eikä mikään uskalla sanoa Israelin tekemisiin nykyään juurikaan mitään. Pakko vain niellä kaikki. Saivat ikuisen "oikeutuksen" ihan mille tahansa aikanaan.

Minusta on kummallista, että Israel yleensä on mukana Euroviisuissa. Eihän Israel käsittääkseni edes kuulu maantieteellisesti Eurooppaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No mutta niin moni jutku on muuttanut euroopasta israeliin että pakkohan niiden on antaa säälistä osallistua joka helvetin kissanristiäisiin mitä euroopasta löytyy.

Moses Leone
Minusta on kummallista, että Israel yleensä on mukana Euroviisuissa. Eihän Israel käsittääkseni edes kuulu maantieteellisesti Eurooppaan?

Mutta EBU:un kuuluu. On siellä vuorovuosin esim. Libanon, syyria ym. maita. Toissa vuonna(?) tais tulla ongelma televisioinnin kanssa kun syyria ja israel olivat samaan aikaa kisoissa mukana, syyrian laki kun kieltää näyttämästä israelilaisia syyrian televisiossa... paitsi varmaan kuolleita.

taksikuski
Seuraa 
Viestejä246

Euroviisut ovat vuosikymmeniä olleet pelkkää liirunlaarun meininkiä. Ainoat viisuja järisyttäneet maat ovat olleet Suomi ( Lordi ) ja Israel ( yhdeksän vuotta sitten esiintyi transeksuaali.) Itse koen, että Israelin kappele voisi herätellä eurofaneja todellisuuteen. Israelin kannalta on melko hankala olla huomioimatta sitä tosiasiaa, että erään maan presidentti on jatkuvasti puhunut Israelin tuhoamisesta, kyseenalaistanut holokaustin, ja on matkalla kohti ydinasetta. Kyllä tälläinen todellisuus saa heijastua myös musiikkimaailmaan.

Shalom Jerusalem

Entäs palestiinalaiset? Heidäthän pitää kanssa ottaa sinne laulamaan kansanmurhasta, jota harjoittaa ydinasevalta kaikkien sopimusten ulkopuolelta. Tehdään siitä propagandalaulukilpailu, oikein Neuvostoliiton malliin.

Israelin esitys todennäköisesti kielletään, mutta miksi Israel olisi huolissaan Iranin ydinaseesta, heillä itsellään on 400 ydinkärkeä.

Iranin presidentti on kieltämättä värikkäissä puheissaan korostanut siionistien hallitseman regiimin tuhoamista alueelta, ja saipa hän Iranissa pidettäviin World Without Zionism-konferenssiin mukaan myös sellaisia ortodoksirabbeja, jotka ovat presidentin kanssa samaa mieltä siitä ettei Israelin perustaminen asevoimin ollut oikein - näiden juutalaisten mielestä valta tulisi palauttaa palestiinalaisille ja juutalaisten tulisi odottaa Messiasta ja ennustusten toteutumista. Ennustusten toteuttaminen asevoimin oli tästä näkökulmasta katsottuna jopa vanhoja ennustuksia häpäisevää toimintaa. Siionistiregiimin pyyhkiminen pois kartalta ei kuitenkaan ole sama asia kuin juutalaisväestön tuhoaminen. Muussa tapauksessahan nuo rabbit eivät varmasti olisi olleet kyseisessä konferenssissa.

Israelin oma presidentti puolestaan on uhonnut todistavansa syyttömyytensä häntä kohtaavassa raiskausjupakassa vaikka se tarkoittaisi maailmansotaa. Lisäksi Israelin omat tekemiset eivät kestä kriittistä tarkastelua ihmisoikeuksien näkökulmasta. Ja lisäksi Israelilla on nykykäsityksen mukaan salaa kehiteltyjä ydinohjuksia sen verran että he totisesti voivat aloittaa presidenttinsä lupaaman maailmanpalon. Syitä Israelin toimista rallatteluun siis löytyisi roppakaupalla. Sama tokin pätee moniin muihinkin maihin, varsinkin suurvaltoihin.

Euroviisujen laulukilpailujen ydin on kuitenkin rauhanomaisessa kulttuurien kohtaamisessa. Syyt tähän löytyvät historiasta, ja minkä hyvänsä maan ajatus sotkea propagandaa mukaan laulun sanoihin sotivat jyrkästi tätä historian luomaa, harmoniaa painottavaa kilpailua vastaan. Näin siitäkin huolimatta, että Itä-Euroopassa pidetyissä kisoissa on rikottu jo tätä ideologiaa vastaan buuaamalla Venäjän edustajille. Huolimatta siitä että heilläkin on tähän omat syynsä, he toimivat ehdottomasti väärin, ja asiaa olisi pitänyt käsitellä paljon enemmän aikanaan. Tuossa tapauksessa kysymys oli kuitenkin yleisön spontaaneista reaktioista, ei varta vasten valituista kappaleista. Israelin yritys laittaa propagandaa osaksi Euroviisuja on erittäin mauton ja sopimaton toimi, johon kuuluu vastata selkeästi ja jämäkästi. Israelin rankaiseminen tästä teosta ei tee siitä marttyyriä, vaikka sielläpäin kovasti yritetään marttyyriydellä ratsastaakin.

Niin, ja propaganda ON silti hauskaa. Tämä on vain väärä paikka sille.

taksikuski
Seuraa 
Viestejä246

Iltasanomat on suomentanut Israelin viisukappaleen. Sanat antavat melko selkeän kuvan tunneilmapiiristä tämän päivän Israelissa. Tässä epävarmassa maailmassa sanat sopisivat kuvamaan itse kunkin sielunmaisemaa: palestiinalaisten, iranilaisten, suomalaisten, ruotsalaisten jne.

Ymmärrän toisaalta niitäkin, jotka haluaisivat rajoittaa euroviisut epäpoliittista liirunlaarua esittävien tanssijoiden ja laulajien esiintymisareenaksi. Itse ajattelen kuitenkin niin, että esiintyjillä tulisi olla oikeus ilmaista itseään niiden tunteiden kautta, jotka ovat tällä hetkellä todellisia. Kyse ei ole aina propagandasta, jos ihmiset laulavat elämästään. Propagandaa olisi päinvastoin se, jos ihmisiä kiellettäisiin jakamasta akuutteja kokemuksiaan. Pohjois Koreassa tällä hetkellä vietetään suuren johtajan syntymäpäivää, ja kansa on iloinen johtajansa ja todellisuutensa puolesta.... vaikka elääkin nälkäkurjuudessa.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1331255

Jos jokin tässä maailmassa on varmaa niin ainakin se, että mikään Israelin tekemä ei voi viime vuoden paskaläjän voiton jälkeen ainakaan laskea Euroviisujen tasoa.

Sinänsä kappale mielipuolidiktaattoreista (Ahmadinejad) ydinaseineen on varsin ajankohtainen asia. Hullujen, Aatun oppeja seuraavien rättipäiden uhittelu on sen verran vakava asia, että ylenpalttinen poliittinen korrektius asian suhteen on naurettavaa. Miksi Israel on ylipäätään mukana viisuissa - no, maan yhteiskuntahan on täysin länsimainen/eurooppalainen virallista kieltä ja uskontoa lukuun ottamatta. Demokraattisella Israelilla ja sekopäisillä muslimidiktatuureilla ei ole juuri mitään yhteistä.

HalfNelson
Samaa mieltä... Mutta sattuneista syistä kukaan eikä mikään uskalla sanoa Israelin tekemisiin nykyään juurikaan mitään. Pakko vain niellä kaikki. Saivat ikuisen "oikeutuksen" ihan mille tahansa aikanaan.

Älä viitsi jauhaa paskaa. Kaikki maailman vasemmistopaskat, natsit ja homohipit ovat yhtenään vastustamassa Israelia ties missä roskaväen mielenosoituksissa "rauhanomaisten palestiinalaisten" puolesta.

Tsagatai
Siionistiregiimin pyyhkiminen pois kartalta ei kuitenkaan ole sama asia kuin juutalaisväestön tuhoaminen. Muussa tapauksessahan nuo rabbit eivät varmasti olisi olleet kyseisessä konferenssissa.

Katsos kun hyödylliset idiootit kannattaa tappaa vasta viimeisinä.

Fëanor
Miksi Israel on ylipäätään mukana viisuissa - no, maan yhteiskuntahan on täysin länsimainen/eurooppalainen virallista kieltä ja uskontoa lukuun ottamatta.

Mikä osoittanee, että he eivät kuulu Lähi-Itään. Lähtisivät pois sieltä, jos eivät ole tyytyväisiä.

Moses Leone
Fëanor
Miksi Israel on ylipäätään mukana viisuissa - no, maan yhteiskuntahan on täysin länsimainen/eurooppalainen virallista kieltä ja uskontoa lukuun ottamatta.

Mikä osoittanee, että he eivät kuulu Lähi-Itään. Lähtisivät pois sieltä, jos eivät ole tyytyväisiä.

Lähi-Itä nimenomaan kaipaa enemmän eurooppalaista ajattelutapaa takapajuisen islamin sijaan. Jos juutalaiset olisivat yhtä alkukantaisia kuin muslimit, he eivät olisi pärjänneet. Muslimien olisi hyvä ottaa esimerkkiä Israelista ja sekularisoitua. Mutta kuten Iranin(kin) tapaus osoittaa, he ovat taipuvaisempia omaksumaan muista kulttuureista vain sellaiset innovaatiot, joista on etua vääräuskoisten teurastamisessa - siis lähinnä asetekniikkaa. Palestiinaan vuosikymmenien aikana syydetyillä rahoilla olisi voitu nostaa alue jaloilleen jo aikoja sitten, mutta nepä päätettiinkin käyttää terrorismin rahoittamiseen. Islamin vaikutus uhriensa järkeen on sangen tuhoisa. Juutalaisuus ja kristinusko ovat käyneet vuosituhansien kuluessa läpi monia muutoksia, mutta islam on edelleen sitä samaa paskaa kuin 600-luvullakin.

Chair
Seuraa 
Viestejä2803

Tässähän nämä sanat nyt sitten ovat (suomennos IS). Voisiko joku kertoa mikä niissä on niin sopimatonta?

Maailma on täynnä kauhua
Jos joku tekee virheen
Hän heittää meidät
taivasten valtakuntaan
Hullut hallitsijat piileskelevät
ja yrittävät huijata meitä
Heillä on pirullinen,
teknologinen halu vahingoittaa

He aikovat painaa nappia
Painaa nappia, painaa nappia,
painaa nappia
Maailma on pullollaan kärsimystä
Kaduilla on liikaa väkivaltaa
Voimme hyvinkin säilyä hengissä
ja jopa haavoittumatta
Fanaattisen hallituksen taktinen siirto
Traaginen tilanne,
joka heittää kädet silmieni eteen

En halua kuolla
Haluan nähdä kukkien kukkivan
En halua räjähtää, kaboom!
Enkä halua itkeä
Haluan pitää hauskaa
Ja istua vain auringossa

Siitä huolimatta
Hän aikoo painaa nappia
Painaa nappia, painaa nappia,
painaa nappia

Viestit räjähtävät ylläni
Ohjukset lentävät
ja myös putoavat päälleni
Poliisit ja varkaat tallaavat minut
Hyppivät päälläni ja syövät minua
Voi, voi! Vastaa minulle, Jumalani, hei!
Tämä painajainen on liian pitkä
Kun minä hädin tuskin elän
ja kaikki tähtäävät minua,
ehkä on liian aikaista laulaa,
että annoin sinulle elämäni.

Oi, oi! Poliisi
Vou vou! Pelastajat
Tässä olemme
emmekä laula rauhasta
Punainen ei ole vain väriä,
se on pikemminkin verta

Raketin ja macheten välissä,
tähystäjän ja kirjeenvaihtajan välissä
Sieppaajan ja siepatun välissä,
sateen ja kuivuuden välissä
Vihanpito nousee
kuin portaat ylöspäin
Järjetöntä, eikä kukaan tee mitään
Ääriryhmät radikalisoituvat,
ja upseerit vakavoituvat
Naiivit muuttuvat yhä naiivimmiksi
ja odottavat ohjeita
Ja he vastaavat,
että kaikki ovat voimattomia

Maailma on
täynnä demoneja,
ja me olemme vain
pieniä pelinappuloita
jotka emme tee päätöksiä
Laiva on täynnä vettä
Ja kaikki juovat kippis
elämälle,
ja hukkuvat kylki
kyljessä
Ehkä sanon
liian terävästi,
ehkä pitäisi
laulaa vain pehmeitä vanhoja leirilauluja
Minä elän yhä,
elän, elän
Ja jos pelottava tilanne
jatkuu, niin vasta sitten
minä sanon...

Aion painaa nappia
Painaa nappia, painaa nappia,
painaa nappia

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Ei tämä olisi ensimmäinen kerta kun kilpailun säännöistä huolimatta läpi pääsisi poliittissävyinen kappale. Sellainen lipsahti raadilta viimeksi läpi vuonna 1968 Espanjalaisten La la La kappaleen myötä. Siinä otettiin kantaa diktaattori Francoa vastaan.

Lähi-Idän maista Libanon olisi hyväksytty euroviisuihin, mutta maan televisio ei suostunut näyttämään Israelin kilpailijan laulua Libanonin TV:ssä niin suunnitelma lysähti siihen.

Mielestäni Israelia pitää tukea, koska se puolustaa demokratiaa, sivistystä ja ihmisoikeuksia vihamielisessä ympäristössä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat