Hyvää ruokaa hukkaan tonnikaupalla!

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Biologia- ja ympäristöpalstalla asiani on siksi, että se on huomattavan ekologinen.
Onko koskaan tehty tilastoja siitä, miten paljon Suomessa pistetään hyvää ruokaa biojätelaitokselle tai kaatopaikalle mätänemään, vain rotat, bakteerit ja raatokärpäset ynnä haaskalinnut juhlivat näin ollen isolla kasalla lihaa, kalaa, kasviksia ja viljatuotteita.
Kaupoissa on tapana laittaa kaikki viimeinen myyntipäivä-tuotteet sitten jätelavalle. Tämä on niin väärin! Siksi osa nuorista radikaaleimmin ympäristön tilaa ajavista nuorista sitten dyykkaakin-kuulemma aivan kelvollista einestä- näiltä lavoilta. Ja sekin on lailla kiellettyä, kuulemma.
Kauppojen moraalinen velvoite olisi antaa päivää-kahta ennen nuo ruoka-aineet köyhäinapuihin, varmasti menisivät hyvbin jakeluun. Moni käyhä lapsiperhe tai syrjäytynyt olisi onnesta soikeana.
Vaan eipä näin käy.
Samoin pikaruokaketjut- jotka, jos mää oisin diktaattori kiellettäisiin turhina ja epäterveellisinä. Hampurilainen sinänsä on jo herja niille raaka-aineille josta se on tehty. Mutta purilaispaikoissa on tapana pistää asiakkaita odottamaan iso kasa eniten meneviä purilaisia valmiiksi.
Jos näitä ei menekään vaan ehtivät haaltua, ne nakataan roskiin. Tätäkin jätettä kertyy hehtokaupalla.
Ah, oikeasti, länsimainen tuhlailukulttuuri nostaa verenpainetta- tuotamme enemmän ja raskaampaa sapuskaa kuin tarvitsisimme- ja kuormittaa ympäristöä.

Kommentit (4)

Vierailija
taiteilijatyyppi

Kauppojen moraalinen velvoite olisi antaa päivää-kahta ennen nuo ruoka-aineet köyhäinapuihin, varmasti menisivät hyvbin jakeluun. Moni käyhä lapsiperhe tai syrjäytynyt olisi onnesta soikeana.

Niin, tulisiko mikään köyhäinapu hakemaan kaupoista päivittäin vanhaksi menneet tavarat? Tämä tarvitsisi vain organisointia -> maksaa -> ostetaan jo samaan hintaan tuoretta. Lisäksi jonkun mielestä saattaisi olla väärin jakaa köyhille "vanhaa".

Jokainen kauppahan tavoittelee muuten tasan sitä että kaikki myydään eikä mikään mene vanhaksi, jos paljon menee tavaraa roskiin niin myyjien on syytä katsoa peiliin. Periaatteessa kun alennetaan viimeisen käyttöpäivän tuotteet tehdään vain hallaa myynnille; joka kerta kun asiakas ostaa vaikka tämän päivän vanhenevan leivän puoleen hintaan tuoreen normaalihintaisen sijaan, on menetetty.

Pienemmissä kaupoissa henkilökunta saa hyödyntää vanhat tavarat, tai näin on ollut ainakin sellaisissa kaupoissa missä itse olen työskennellyt. Toisinaan kyllä teki pahaa heittää ruokaa roskiin kun toisella puolella maapalloa nähdään nälkää.

Vierailija
meikämie
Miksei niitä tavaroita voisi vain kasata kaupan pihalle ja siitä saisi käydä, kuka haluaa?

Kenen vastuulla ruokamyrkytykset?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26866
Liittynyt16.3.2005
SAMAEL
meikämie
Miksei niitä tavaroita voisi vain kasata kaupan pihalle ja siitä saisi käydä, kuka haluaa?



Kenen vastuulla ruokamyrkytykset?

Hakijan, tietenkin. Ei tuotteen valmistaja tai kauppias siitäkään vastaa, jos joku säilyttää ajoissa ostettua ruokaa kotonaan yli viimeisen käyttöpäivän ja syö sen sitten.

Uusimmat

Suosituimmat