Tiede - foorumi maksulliseksi

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pyydän foorumin ylläpidolta, että lopettaa tämän forumin toistaiseksi. Ei ole oikein, että kaiken maailman meuhkaajat, turhautuneet täällä kiinnittävät enemmän huomiota, kuin asia vaatii.

Haluan asiallista Tiede -lehdelle ja sen tarkoitukseen liittyvää keskustelua. Lopetin muuten Tiede -lehden tilauksenkin juuri tämän vuoksi, ja niin tulee tekemään monet muutkin.

Jatkossa sitten maksulliseksi esim. 50 euroa/vuosi /nimimerkki. Uskoisin tuon rauhoittavan useampia hörhöilijöitä

No ehdotus tämäkin, mutta itse olen vamis maksamaan asiallisesta keskustelusta, en feikkien jutuista.

Mitäpä mieltä ollaan?

Sivut

Kommentit (52)

Vierailija

Etanoli on siitä ihmeellinen aine että se saa aivonystyrät liikkeelle. Asia kannattanee laittaa nyt "pöydälle" ja palata aiheeseen, kun keskustelijoilla veren alkoholipitoisuus on tasan nolla

Vierailija

Taitaa todellakin olla ainut keino saada oikeita henkilötietoja nimimerkkien taakse laittamalla palsta maksulliseksi.

Onhan täällä ihan hyvääkin läppää monesta asiasta mutta jotenkin villimmäksi mennyt meininki viimeisen puolen vuoden aikana, turhaan skeidaan on syyllistynyt moni.

Vierailija

No eikö Tiede.fi foorumin käyttäjät saa mielestäsi olla sosiaalisia? Jos sosiaaliset keskustelut jätettäisiin pois, olisi täällä kylläkin ehkä ainoastaan vain tieteellistä keskustelua. Sosiaaliset ihmiset häipyisi muualle oletattavasti missä sosiaalisesti saa käyttäytyä. Tämä foorumi taitaisi tulla aika hiljaiseksi paikaksi.

Minä ainakin toivon että foorumi pysyy tällaisenaan. Tietenkin voisi olla enemmän moderointia ja siirtää sosiaaliset keskustelut vapaa puolelle niin ne ei tuottaisi häiriötä heille jotka häiriintyy toisten sosiaalisuudesta tai avoimuudesta tai miksi sitä nyt sitten nimitetäänkin.

Vierailija

Eihän palstan tarvitsisi olla erikseen maksullinen, paitsi optiona. Tiede lehden julkaisijahan voisi kytkeä foorumin kirjoitusoikeuden vain lehden tilaajille mutta kuitenkin kaikille lukuoikeuden (näin menetellään paljolti jenkeissä). Tässä on tietenkin se vaara, että palsta totaalisesti näivettyisi, mistä on tässä pienen kielialueemme maassamme muutamakin esimerkki.

Vierailija

En kannata, tuskin maksullisuus sinänsä muuttaisi keskustelujen
sisältöä. Ja kyllähän täällä enimmäkseen tieteestä keskustellaan.
Vapaa sanahan on varta vasten sosiaalisia juttuja varten.

Vierailija

Jos foorumista tulisi maksullisena niin todennäköisesti tämä olisi aika hiljainen paikka. Jos tästä maksullinen tulisi, niin pääsisi foorumi ainakin minusta eroon. ja varmaan häipyisi foorumin enemmistö muualle.

Minä en oikein ymmärrä sitä miksi täällä on niin mitätön moderointi? Foorumi toimii ehkä niin kuin sen pitääkin, hieman anarkisesti, kaaosmaisesti monen mielestä. Noo, minä en suuria valittele. Olen aika sosiaalinen, jotta palstan olotila ei ole minua suuriakaan häirinnyt. En hätkähdä pienistä

Vierailija
Pubi
Miksei!

Onkohan parempi laittaa ns. lukukausimaksu vai mennä suoraan viestihinnoitteluun?

Totta, Ayla!

Itsekin heitin ton sarkasmina.

Kummaa riitelyy ja toraa oon kyll keskusteluissa viime aikoina huomannu; enteileeks kevättä?

Vierailija
Pubi
Pubi
Miksei!

Onkohan parempi laittaa ns. lukukausimaksu vai mennä suoraan viestihinnoitteluun?
Totta, Ayla!

Itsekin heitin ton sarkasmina.

Kummaa riitelyy ja toraa oon kyll keskusteluissa viime aikoina huomannu; enteileeks kevättä?

Tuo aloitusviesti on siis tällä Psykologia, aivot ja aistit palstalla. Hyvin tänne sopiva. Tunteet kuuluu psykologiaan ja aloitus oli tyypillinen tunteitten ilmaisu.

Riita taitaa myös olla yksi elämään kuuluva tunnetila. Siksi niin helposti suututaan muihin ja kinaillaan. Sikseen kyllä hieman outoa, kun riitaisuus ja eripura ottaa ehkä joskus voiton monenkin ihmisen tunteissa. Ystävällisyys ja toisen arvostaminen unohdetaan silloin. Mutta sellaista on elämä. Eiköhän foorumi elä niin kuin reaali elämässäki eletään, riitaa, kinaa, ilmiselvää vihaa, mutta onhan sitä ystävällisyyttäkin täällä ja kaveruutta ja rakkauttakin.

No jaa, se on kevät tulossa, niin tunteet alkaa jyllätä ja kaipaa aurinkoa ja lämmintä kesää.

Vierailija

Miksei vaan ylläpida omaa irc serveriään jossa olisi admineita potkimassa kaiken maan savorit. Paljon halvempaa sellai.

Vierailija

Hyvä Lassi Lässyttäjä

Tämä sama itkuvirsi on soinut palstalla jo pari vuotta..

Miksi ylläpito juuri tällä kertaa reagoisi mitenkään näihin
foorumin tappaviin toimenpidevaatimuksiin?

Tarvitse aina uutta viestiketjua luoda samasta asiasta.
(kiinnittävät muuten enemmän huomiota, kuin asia vaatii..)

Vierailija

Juuh, maksullisex vaan ja mäkin alan Mummox. 50 egee ei oo mittää, ei se mua ainaska hillitsis, suoraan 100 egee ja jos haluutte vähentää mun kirjotteluu, 1000 egee. Eix reiluu olis tietty maksu per kirotus--oh-pahuksen kirotusvire - kirjoitus.

Kyllähän asiallisia forumeita löytyy pilvin pimein, mutta monet ovat englanninkielisiä. Monille täällä se on ylivoimaista.

Jos Lassi haluaa, minä tiedän monta asiallista forumia. Kysy rohkeasti, Lelian olkapää vastaa!!!

Vierailija

Ollaan vakavia kun tilanne vaatii.
Irrotellaan myös silloin kun ollaan sillä tuulella.
Foorumi on antanut minulle paljon, niin asiatietoa kuin myös mahdollisuuden yhtyä teidän kanssanne yhteiseen huulenheittoon.
Minulla ei ole näistä keskustelupalstoista paljoa kokemusta, joten vaikea ottaa kantaa sen asiallisuuteen.
Viihtynyt olen teidän kanssanne, että KIITOS! seurasta.

Vierailija

Maksullisuus ei olisi tiedelehdelle maksutonta. Siinä pitäisi järjestää rahaliikenne, kirjanpitoa, moderointia, kysymyksiin vastailua, yms. Jotta ne kulut voitaisiin kattaa ja tehdä voittoa (kyseessä on kuitenkin yritys), niin maksajia pitänee olla aika paljon ja riittävällä maksuosuudella. Uskoisin että halukkaita maksajia ei olisi riittävästi, että homma kannattaisi taloudellisesti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat