Seuraa 
Viestejä45973

Tanskassa tuhannet nuoret ottivat vastaan järjestystä ylläpitävän poliisin kanssa. Tapahtumien tramaattisuutta ja suunnitelmallisuutta kuvaa muun muassa tämä, että anarkistit sytyttelivät autoja tuleen ja perustivat barrikadeja julkisille kulkuväylille. Suomalainen roskasakki, anarkistit, seuraavat tiivisti tapahtumia ja yllyttävät lainvastaiseen toimintaan. Pystyn haistamaan makasiinipalon aikaiset tapahtumat voimakkaasti ilmassa. Muissa pohjoismaissa "hyödylliset idiootit" järjestivät mielenosoituksia tanskalaisten virkaveljiensä puolesta.

Onneksemme Tanskan valtio osoitti noudattavansa järkähtämättömästi liberalistisia arvoja suorittamalla hallitun poliisioperaation nuorisokeskuksen tiloihin. Eivät luovuttaneet ja tällä hetkellä keräävät pahimpia rastapäitä tutkintavankeuteen mittavien omaisuusvahinkojen tekemisestä. Tanska kunnostautui aikaisemminkin, kun ei taittunut muslimimaiden mielipiteisiin pilapiirrosjupakan aikana. Sitä vastoin muualle Euroopassa hiveltiin sensuurin häijyjä kasvoja.

http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... :0:0:0:0:0:

Halpamaisesta sekä provosoivasta kielenkäytöstäni huolimatta olen osunut ongelman ytimeen. Ongelmana on anarkistinen roskajoukko, joka ei ymmärrä kahta luonnonoikeudellista perustetta, jotka kieltävät ehdottomasti koskemattomuuden ja omaisuuden tärvelemisen. Asunnon haltijalla on oikeus määrittää, ketkä ovat tervetulleita ja ketkä eivät. Roskaväkikään tuskin haluaisi, että poliisit tulisivat heidän asuntoihinsa pamputtamaan kalliin viihde-elektroniikan säpäleiksi. Tämä onkin vastavuoroisuuden periaate, joka on moraaliteorioissa tärkeä tukijalka. Roskaväki syylistyy täten kaksinaismoralismiin, mikä on kypsymättämyyden merkki.

Meidän länsimainen yhteiskuntamme on hioitunut timanttiseksi satojen vuosien aikana. Valistustuksen aikana muodostettiin yleiset periaatteet oikeudenmukaisen yhteiskuntamme syntymiselle. Näitä ovat esimerkiksi tarkoin määritelty omistusoikeus, jonka suojeleminen on äärimmäisen tärkeätä tehokkaalle taloudelle. Tarvitaan myös muita yksilönvapauksia. Koska ilman järjestystä vallitsisi anarkia, jossa kaikista vahvimmat ja häikäilemättömimmät selviäisivät, eräät filosofit kehittelivät valtion olemassaolon oikeutukseksi yhteiskuntasopimuksen.

Erittäin epävakaasta, anarkian poikasesta esimerkkinä voisi olla osuvasti Somalia, jossa keskimääräinen kuolleisuusikä on siinä 30-vuoden paikkeilla. Jokaisen valtion syntymisen takana on yhteiskuntasopimus, jossa väkivalta on monopolisoitu. Valtion hyvyydestä se ei kerro mitään: tarvitaan yksilönvapauksia, omistusoikeus mukaanluettuna. Mitä enemmän näitä rikotaan, sitä enemmän valtiossa on inhimillistä kärsimystä. Taloudellisen ja poliittisen vapauden indeksit huomattavalla korrelaatiolla tukevat vapausarvojen merkityksellisyyttä. Tilastojen häntäpäissä matelehtii Lähi-Idän muslimidiktatuurit ja muut epämääräiset valtiot. Kärkipäässä ovat teknologialtaan ja yhteiskuntajärjestykseltään kiistämättä ylivoimaiset valtiot. Kulttuurirelativismi ei ole edes vaihtoehto.

Utilitarisesti (hyötyä ajatellen) näiden arvojen kunnioittaminen on ehdotonta. Sen lisäksi, että noudattamatta jättäminen veisi totaalisen kurjuuteen, nämä negatiiviset vapausarvojen nostivat suorastaan kroonisesta nälänhädästä kärsivän Euroopan maailman valtiaaksi. Ilman näiden tarkkaa noudattamista työnskentelisimme todennäköisimmin pelloilla edelleen niska veressä. Yksilönvapaudet ovatkin yleisesti päteviä arvoja (luonnonoikeuksia), joita jokainen kunnioittaa tietämättään. Ei ihme, että lainsäädännönkin perustana ne ovat.

Roskaväki ei siis noudata näitä moraaliarvoja. Roskaväki näkee oikeudekseen mennä tuhoamaan tontin haltijan elinkeinoa vetoamalla nautinnollisuuteen. Nuorisokeskus muka oikeuttaa väkivallan. Roskasakin ideologia johtaisi yleisenä periaatteena ihmiskunnan rappiollisuuteen. Massojen liikehdinnän takana on aina pari karismaattista johtajaa ja heidän kehittelemänsä "ainutlaatuinen" aate. Tai tilanne vain riistäytyi käsistä.

Täten massat ovat "hyödyllisiä idiootteja", kuten kommunismin kannattajista tupattiinkiin sanomaan Kommunismin mustassa kirjassa. Termi voidaan täydellisesti rinnastaa tähän. Täydellistä irrationaalista sekoilemista, mitä tapahtuu kyseisen nuorison päästessä vaikuttamaan politiikassa? Miksei koulussa opeteta näitä moraalisia periaatteita? Yhteiskuntamme muistuttanee savijaloilla seisovaa jättiläistä.

http://filosofaalisrationalis.blogspot.com/

Sivut

Kommentit (163)

GoldenHawk
Muissa pohjoismaissa "hyödylliset idiootit" järjestivät mielenosoituksia tanskalaisten virkaveljiensä puolesta.

Kuten nimimerkki Anduril (nykyinen Fëanor?) totesi aikoinaan:

Ainoa mitä tämä sakki ansaitsee, on tulla pamputetuksi siniseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
GoldenHawk

Erittäin epävakaasta, anarkian poikasesta esimerkkinä voisi olla osuvasti Somalia, jossa keskimääräinen kuolleisuusikä on siinä 30-vuoden paikkeilla.

Anarkian poikasen tilalle sopisi Somaliaa koskien paremmin demokratian poikanen ja kyllä siellä eletään paljon pidempään.

Kiinnostavampi olisi ollut pohdinta, mistä tämäntapaiset mellakat johtuvat, ilmeisesti syitä on monenlaisia.

Pitkä litania haukkumisia ei johda asian ymmärtämiseen.

Tuntuvat ihailevan rikollisuutta. Enpä usko että tästä roskasakista olisi kovin mukavaa jos törmäisivät oikeaan väkivaltarikolliseen?

Joo, annetaan väkivaltarikollisten partioida katuja!!!! jiihaa

GoldenHawk
http://www.nationmaster.com/graph/hea_lif_exp_at_bir_tot_pop-life-expect... 48.47 vuotiaaksi toisiaan siellä elätään. Pahoittelut 14 vuoden virheestä.

Jos poliittinen geografia ei ollutkaan vahvin alasi, ei sitä ole matematiikkakaan, sillä 48,47 ja 30 välinen erotus on 18,47, ergo: teit 18,47 vuoden virheen.
Aika kaukana roskasakista muuten porukka, joka on järjestänyt korkeatasoisia kulttuuritapahtumia köyhemmille väestönryhmille vuosikausien ajan ja pyrkii nyt vaikuttamaan ulkoparlamentaarisesti politiikkaan, kun ei parlamentaarisesti voi. Roskasakkia löytyy lähinnä Tanskan parlamentista, joka myi nuorten kulttuuritalon uskonlahkolle, jooka purkaa sen. Vuoden kulttuuriteko, toden totta! Kaikista epäisänmaallisinta väkeä ovat nämä, jotka puolustavat valtiovaltaa tilanteessa missä hyvänsä, todellinen kotimaansa ystävä pyrkii kehittämään sitä. Todellinen Euroopan ystäväkin pyrkii kehittämään Eurooppaa, kuten nämä nuoret tekevät. Toisin kuin te.

Tohtori Faustus
Todellinen Euroopan ystäväkin pyrkii kehittämään Eurooppaa, kuten nämä nuoret tekevät. Toisin kuin te.

Ihailemalla kriminaaleja?

GoldenHawk
Ongelmana on anarkistinen roskajoukko, joka ei ymmärrä kahta luonnonoikeudellista perustetta, jotka kieltävät ehdottomasti koskemattomuuden ja omaisuuden tärvelemisen. Asunnon haltijalla on oikeus määrittää, ketkä ovat tervetulleita ja ketkä eivät. Roskaväkikään tuskin haluaisi, että poliisit tulisivat heidän asuntoihinsa pamputtamaan kalliin viihde-elektroniikan säpäleiksi. Tämä onkin vastavuoroisuuden periaate, joka on moraaliteorioissa tärkeä tukijalka. Roskaväki syylistyy täten kaksinaismoralismiin, mikä on kypsymättämyyden merkki.

Luonnonoikeushan on perinjuurin epäpäteväksi osoitettu myytti, nykyaikana sitä harrastavat lähinnä teologit. Koskemattomuuden kieltävää luonnonoikeudellista periaatetta en muista mistään lukeneeni. Yritätkö puolustaa tällä "poliisi pamputtaa" -periaatetta? Vastavuoroisuuden säännön mukaisesti silloin pitää voida pamputtaa poliisiakin. Omaisuuden tärvelemisen kielto... tässähän ollaan juurikin tärvelemässä yhteistä, julkista omaisuutta, kun toimiva kulttuuritalo myydään purettavaksi.
GoldenHawk
Koska ilman järjestystä vallitsisi anarkia, jossa kaikista vahvimmat ja häikäilemättömimmät selviäisivät, eräät filosofit kehittelivät valtion olemassaolon oikeutukseksi yhteiskuntasopimuksen. [- -] Jokaisen valtion syntymisen takana on yhteiskuntasopimus, jossa väkivalta on monopolisoitu.

Oletko lukenut mitään Hobbesia myöhempää filosofiaa? Tämähän on ihan täyttä bullshittia. Jo Rousseau huomautti, ettei mitään yhteiskuntasopimuksia ole koskaan tehty. Väkivalta on monopolisoitu ihan monopolisoijan toimesta. Edes Hobbes ei tarkoittanut, että yhteiskuntasopimus olisi jotakin vallinnutta, vaan että väkivalta tulisi monopolisoida (hänen aikanaan oli Englannissa sisällissota). Todellakin: yhteiskuntasopimusteoria kehitettiin valtion olemassaoloa oikeuttamaan.

GoldenHawk
Valtion hyvyydestä se ei kerro mitään: tarvitaan yksilönvapauksia, omistusoikeus mukaanluettuna. Mitä enemmän näitä rikotaan, sitä enemmän valtiossa on inhimillistä kärsimystä. Taloudellisen ja poliittisen vapauden indeksit huomattavalla korrelaatiolla tukevat vapausarvojen merkityksellisyyttä. Tilastojen häntäpäissä matelehtii Lähi-Idän muslimidiktatuurit ja muut epämääräiset valtiot. Kärkipäässä ovat teknologialtaan ja yhteiskuntajärjestykseltään kiistämättä ylivoimaiset valtiot. Kulttuurirelativismi ei ole edes vaihtoehto.

Tarvitaan yksilönvapauksia, mutta vapaudet ovat sidottuja talouteen. Jos ihminen on taloudellisesti alisteisessa asemassa, hänellä ei ole mahdollisuuksia toteuttaa vapauksiaan, vaan ne jäävät negatiivisiksi vapauksiksi. Jo Marx ja Weber ovat todenneet, että liberaali demokratia, mikäli pysyy omille periaatteilleen uskollisena, päätyy sosialismiin. Nyt onkin syytä huomata, että nimenomaisesti nuoret Tanskassa olivat kulttuuritoiminnallaan lisänneet kaikkien mahdollisuuksia toteuttaa positiivisia vapauksia nauttimalla kulttuuritarjonnasta ja osallistumalla kulttuuritoimintaan.

GoldenHawk
Utilitarisesti (hyötyä ajatellen) näiden arvojen kunnioittaminen on ehdotonta. Sen lisäksi, että noudattamatta jättäminen veisi totaalisen kurjuuteen, nämä negatiiviset vapausarvojen nostivat suorastaan kroonisesta nälänhädästä kärsivän Euroopan maailman valtiaaksi.

Euroopan nosti "maailmanvaltiaaksi" alhaiset sodankäynti tavat ja hyvä flaksi ensimmäisiä siirtomaita vallattaessa. Nämä takasivat kullan, mausteiden yms. saannin, mikä nosti Euroopan talouden huipulle. Kielesi on kamalaa ja argumentaatiosi täysin olematonta.
GoldenHawk
Ilman näiden tarkkaa noudattamista työnskentelisimme todennäköisimmin pelloilla edelleen niska veressä. Yksilönvapaudet ovatkin yleisesti päteviä arvoja (luonnonoikeuksia), joita jokainen kunnioittaa tietämättään. Ei ihme, että lainsäädännönkin perustana ne ovat.

Voisit taas sanoa ilman minkä tarkkaa noudattamista. Yksilövapaudet ovat erittäin joustava käsite. Vapauksien positiivisen toteutumisen turvaaminen tarkoittaa usein niiden määrän vähentämistä.
GoldenHawk
Roskaväki ei siis noudata näitä moraaliarvoja.

Roskaväki ei noudata arvoja, joita kunnioittaa tietämättään?
GoldenHawk
Roskaväki näkee oikeudekseen mennä tuhoamaan tontin haltijan elinkeinoa vetoamalla nautinnollisuuteen. Nuorisokeskus muka oikeuttaa väkivallan. Roskasakin ideologia johtaisi yleisenä periaatteena ihmiskunnan rappiollisuuteen. Massojen liikehdinnän takana on aina pari karismaattista johtajaa ja heidän kehittelemänsä "ainutlaatuinen" aate. Tai tilanne vain riistäytyi käsistä.

Kuten Kassovitz sanoi, vastaus kysymykseen väkivaltaisuuksien aloittajasta selviää katsomalla kummalla on aseet. Tässäkin tapauksessa sen aloitti todellinen roskaväki, Tanskan parlamentti, jonka aseita kantavat poliisi ja puolustusvoimat. Heillä on "ainutlaatuinen" aate, liberaali demokratia, jota he toteuttavat hyvin totalitaarisella tavalla, jollaista on myös kannatus, jota sinä sille annat. Toden totta, vetoamalla nautinnollisia elämäntapojaan ylläpitävään rahantuloon he katsoivat oikeudekseen myydä nuorille luovutetun kulttuuritalon ja tuhota tätä yhteistä oaisuutta siten. Tuollainen ideologia on jo johtamassa ihmiskunnan rappiollisuuteen, mutta onneksi Tanskan nuorissa on sentään vielä aktiivisesti ajattelevaa väkeä, joka yrittää tehdä oikein, eikä vain toteuttaa käskyjä tai talouden mekanismeja.
GoldenHawk
Täydellistä irrationaalista sekoilemista, mitä tapahtuu kyseisen nuorison päästessä vaikuttamaan politiikassa? Miksei koulussa opeteta näitä moraalisia periaatteita?

Mitä moraalisia periaatteita? Koulussa opetetaan niitä moraalisia periaatteita, jotka sopivat valtaapitävälle ryhmälle.

Näin Kiina- ilmiön aikoihin on varmaan syytä on varmasti kaikkien pienten taloudellisliberalistien/yhteiskunnallisten konservatiivien hyvä tarkkailla tuota idän ihmemaata ja ottaa sieltä mallia kaikkeen muutenhan meidän työpaikat karkaa sinne, ottakaa huomioon. Esimerkiksi tässä Tanskan tapauksessa olisi voitu hyödyntää klassista esimerkkiä, eli taivaallisen rauhan aukiolta saatuja kokemuksia mielenosoituksen hallinnan standardi metodeista. Eihän me anneta periksi, eihän?

Nemo
Näin Kiina- ilmiön aikoihin on varmaan syytä on varmasti kaikkien pienten taloudellisliberalistien/yhteiskunnallisten konservatiivien hyvä tarkkailla tuota idän ihmemaata ja ottaa sieltä mallia kaikkeen muutenhan meidän työpaikat karkaa sinne, ottakaa huomioon. Esimerkiksi tässä Tanskan tapauksessa olisi voitu hyödyntää klassista esimerkkiä, eli taivaallisen rauhan aukiolta saatuja kokemuksia mielenosoituksen hallinnan standardi metodeista. Eihän me anneta periksi, eihän?

Erinomainen allekirjoitus sinulla. Sopii hyvin vielä tähän viestiin ja koko aiheeseenkin.

Yalmuk
Tuntuvat ihailevan rikollisuutta. Enpä usko että tästä roskasakista olisi kovin mukavaa jos törmäisivät oikeaan väkivaltarikolliseen?

Toivotaan, että niin joskus käy. Tähän paskasakkiin tepsii ainoastaan todella kova pudotus todellisuuteen, jos sekään.

Aweb
Nurmipora
Vuoden mauttomin banneri?Ajattelet noin ja avattaresi on Sid Vicious?

Sidissä ei ole mitään mautonta. Mies antoi kasvot punkille ja oli yhtä poliittinen kuin uuniperuna.

GoldenHawk
Onneksemme Tanskan valtio osoitti noudattavansa järkähtämättömästi liberalistisia arvoja suorittamalla hallitun poliisioperaation nuorisokeskuksen tiloihin.

Meidän onneksemme? Kuinka niin?

Mielenosoittajien puolesta puhuu se talon käytöstä oli sopimus, jonka kauounki rikkoi myymällä talon joillekin hihhuleille. Ei hyvä. Tanskassa on terve liberaali perinne, jossa valtiolta ei nielaista ihan mitä tahansa.

acedia
GoldenHawk
Onneksemme Tanskan valtio osoitti noudattavansa järkähtämättömästi liberalistisia arvoja suorittamalla hallitun poliisioperaation nuorisokeskuksen tiloihin.Meidän onneksemme? Kuinka niin?

Mielenosoittajien puolesta puhuu se talon käytöstä oli sopimus, jonka kauounki rikkoi myymällä talon joillekin hihhuleille. Ei hyvä. Tanskassa on terve liberaali perinne, jossa valtiolta ei nielaista ihan mitä tahansa.


Toden totta, Tanskassa on terve liberaali perinne, jonka ansiosta ihmiset toimivat, eivätkä vain tottele. Onneksi, sillä tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun siellä pitää valtaa taho, jonka tottelemisella olisi tuhoisia seurauksia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat