Seuraa 
Viestejä45973

Katselinpa, ihan sattumalta ohjrélmaa suomalaisten miesten spernasta ja kauhistuin.

Suomeen tuodaan hedelmöitykseen pakastettuna eniten tanskalaisten miesten spermaa, vaikka kaikissa tutkimuksissa on jo pitkään tiedetty suomalaisten miesten sperman olevan yksi maailman parhaista .

Tanskalaisten miesten sperma on pohjoismaista huonointa, sekä siittiöpitoisuuden että yksittäisten siittiöiden laadun kannalta.

Suomalainen sperma on ihan laadullisesti parasta pohjoismaissa. Ei vain siittiöpitoisuuden vuoksi, vaan myös pienimmän muteetioriskin kannalta.

Miksi on näin?Miksi suomalaiset miehet eivät luovua spermaansa , sitä maailman parhaahksi todettua, keinohedelmöitystarkoituksiin?

Mummon herättäneen ohjelman kotisivut löytyvät täältä:http://www.yle.fi/telakka/

Sivut

Kommentit (43)

Niinpä, mutta on se altruistinen, luovuttaja puolituntemattomille, lasta kaipaaville naisille?

Milloin viimeksi luovutit spermaasi keinohedelmöitykseen? Turvanasi ja tukenasi vain nuhjuinen plyysituoli hämärassä huoneessa ja pahkiselattu, vanha pornolehti?

Missä on Suomalaisen miehen uhrimieli? peitotkaa Tanska, jos ei futiksessa, niin spermassa!

Mummo
haastaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinhän se menee, että saahan tuota sammen mätiä puoli-ilmaiseksi
mistä vaan, mutta Beluga on hyvän laatunsa ja harvinaisuutensa vuoksi arvokasta.

Sitten vakavasti. Joissain maissa käsittääkseni maksetaan hyvälaatuisesta spermasta.
Kummallista, että niinkin hyvä"laatuisesta" spermasta kuin suomalaisten keskimäärin ei makseta kuin kulukorvaus.

Eipä silti, jos spermapankkeja löytyisi joka kulmalta, voisin asiaa harkitakin, mutta kun ne eivät itseään kauheasti mainosta, kyseinen idea ei monesti päähän pälkähdä. Lähimpään spermapankkiin kun on 500km, ei helposti tule sinne mentyä.

...ja eikös täydellinen anonymiteetti ole spermapankkienkin idea, eli puolituntemattomille, tutuille jne voi luovuttaa vain vahingossa?
...jos siis intiimi kanssakäyminen ei käy.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Mitähän se oli se lakijuttujupakka tässä taannoin, että luovuttaja voisi joutua elättämään sitä tuiki tuntematonta mukulaansa tai mahdollisesti vaikka kymmeniä mukuloita ympäri Suomea. Mikäli näin on niin sanon jotta nou tänks. Jos yksinäisillä mimmeillä on hinku saada pentuja, niin saavat kyllä hoitaakin ne itse.
Voin olla tietty väärässäkin tuosta lakijutusta, mutta muistelisin jotain tälläista olleen tässä aikaa sitte suunnitteilla.

X

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Tiedossa on että naiset luovuttavat mieluummin munasolunsa keinohedelmöitykseen kuin miehet spermaansa. Taustalla on juttu, että miehet kokevat myös geneettisen jälkeläisen omakseen, Siinä ei paljon höpötys sosiaalisesta isyydestä auta. Naiset ovat tämän asia suhteen välinpitämättömämpiä. Sellaisiin juttuihin jotka on ammoin rakennettu geeneihin on aika vaikea vaikuttaa.

Lierikki Riikonen

Ohhoh

Eikös tällä palstalla miehet ole nimenomaan korosteet sitä, että geneettisistä syistä miehet pyrkivät levittämään spermaansa mahdollisimman moniin naisiin, luottaen siihen, etä äidinrakkaus turvaa jälkeläisten toimeentulon ilman miehen turvaavaa, suojaavaa ja elämää edistävää panosta?

No, onhan mukava kohdata täälläkin huutoonsa vastannut mies

Mummo

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Tässä ainakin olisi nainen, jolla on niin kova lapsentekokuume että voisinpa tekaista tuntemattomalle lapsen enkä isää jäisi kaipaamaan. Mutta uskaltaako sitä iskeä miehen baarista? Mieluummin puhdasta, siistin anonyymiä lapsentekoainetta suoraan pankista, kiitos. Ei tauteja, ei jousisoittimia liitetiedostoihin.

Miksi h***tissä muka yritetään tuossakin laissa änkeä isää sellaiseen tilanteeseen, johon isä selvästikään ei kuulu? Naispari pystyy kasvattamaan täyspäisiä lapsia, yksinäinen nainen pystyy; pirseeli, miespari/yksinäinen mies pystyisi, jos vaan jostain saisi! Ns. normaaleista heteroperheistä tulevat järjestään kaikki psykopaatit ja surkeat luuserit.

Sitten kun minusta tulee maailman diktaattori (näkis vaan) niin lakiin tulee LAPSILISENSSI.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Näin (ikuisena?) sinkkumiehenä minua on kiehtonut ajatus laittaa jälkikasvua eteenpäin spermanluovutuksen kautta, koska en kaipaa vakituisen parisuhteen ja perheen perustamisen mukanaan tuomia kompromisseja ja itsensäkieltämistä. Diggaan kyllä lapsia ja jos yksinasuvalla miehellä olisi mahdollisuus vaikka kv-adoptioon, voisin vakaasti harkita.

Jarruttavana tekijänä spermanluovutuksessa ovat nämä biologisen isän velvollisuudet. En tiedä olisiko minulla elatusvelvollisuus, äidin näin halutessaan, spermapankin kautta siinneisiin lapsiin(ni) mutta ainakin lapsella on oikeus tietää biologinen isänsä enkä ole yhtään varma, että x vuoden jälkeen haluaisin jälkikasvua oveni taakse, jos minulla ei ole ollut mitään muuta tekemistä asian kanssa kuin käydä ruiskauttamassa purkkiin aikaisemmin.

Altruismi ei oikein veny niin pitkälle, että joutuisi jossain vaiheessa jonkinlaiseen vastuuseen täysin ventovieraasta ja toisen kokonaan kasvattamasta ihmisestä jos en itse sitä haluaisi.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Minä en ainakaan rupea runkkaamaan. Että saastaisiin markkinoille hyvänlaatuista spermaa. Täällä maapallolla on jo liikaa ihmisiä muutenkin.

Mistä mää tiedän sitten että, miten mun jälkeläiset voi jos en edes tunne niitä?.

Keino hedelmöittäminen on muutenkin maailman sairain keksintö.

Itse en aijo jälkeläisiä tänne hommata, mutta jos niitä vahinkossa tulee niin kyllä niistä sitten pitää huolehtia kykyjen mukaan.

Jalorotuiset koirathan maksavat. Mikäs hyvän miehen ostohinta on?
Niin ja vaimo voisi myydä "poikasia" ja periä hyvät korvaukset tai siis vuokrata/myydä siitosta varten. Ai taitaa olla yksi mutta, miestä ei voi omistaa kuin koiraa.

edit: korvakset->korvaukset

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260
lierik
Tiedossa on että naiset luovuttavat mieluummin munasolunsa keinohedelmöitykseen kuin miehet spermaansa. Taustalla on juttu, että miehet kokevat myös geneettisen jälkeläisen omakseen, Siinä ei paljon höpötys sosiaalisesta isyydestä auta. Naiset ovat tämän asia suhteen välinpitämättömämpiä. Sellaisiin juttuihin jotka on ammoin rakennettu geeneihin on aika vaikea vaikuttaa.

No kun ottaa huomioon millä halulla miehet ovat laittamassa alulle jälkeläisiä luonnonmenetelmin (geenit eivät tunne ehkäisyä), teoriasi ei ole vakuuttava. Luulisi, että jos noin on, esimerkiksi tilapäisesti ulkomailla oleminen tukahduttaisi kokonaan miesten lisääntymisvietin, koska heillä ei ole mahdollista osallistua jälkeläistensä hoitoon tai edes tietää niistä. Vaan käytäntö taitaa tuossakin asiassa olla aivan toisenlainen, kun on mahdollisuus puuhata vailla pelkoa vastuusta, meno sen kun villiintyy.

Eiköhän tuossa ole syynä se, että mies voi joutua kiusallisiin tilanteisiin myöhemmissä elämänvaiheissa, jos tuo tulee julki. Ilmeisesti mahdollisuus on myös joutua elättämään sosiaalisesti muiden lapsia. Ei kovin motivoivaa. Jos sukusolujen luovutuksen voisi tehdä nimettömänä ja mahdollisesti vielä kohtuulista korvausta vastaan, suosio olisi varmasti kertaluokkaa parempi. Mutta taitaa olla noiden sääntöjen tarkoituskin lamauttaa koko toiminta, valtiovaltahan tuntuu muutenkin liki uskonnollisfundamentalistisella kiihkolla vastustavan muita kuin ydinperheitä.

Entäpä jos sperman luovutuksesta saisikin kohtalaiset rahat. Nykyisinhän ollaan jo esitetty epäilyjä suomalaisten sperman laadusta kiitos nykyisen elämän käyttäytymisen eli pikaruaat ym.

Mitkä tekijät vaikuttavat sperman laatuun ? Voiko laatuun vaikuttaa miten paljon jos henkilö elää täysin terveelisesti. Entäpä jos henkilö omistautuisi elämässään hyvän sperman laadun vaalimiseen ja siitä hyvästä saisikin pientä extra-rahaa elämään. Mitä sitä maksamaan huonosta laadusta. Siinähän olisi yksi hyvä syy lisää noudattaa terveitä elämän tapoja. Nyt on vain kysymyksenä: miten voit vaikuttaa sperman laatuun ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat