Seuraa 
Viestejä45973

Minkälaiseen tarkkuuteen ihminen pystyy, suorituskyky ym. parhaimmillaan? Haetaan siis teoreettisia rajoituksia.

Ps. Antaisitteko linkkejä kaiken maailman shaolin munkkien sivustoille ym. hihhuliheikkien hyppelyesittelyille, kiitos. Joillakin clipeillä kun hypitään paremmmin kuin elokuvissa!

-Dessutom

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Joskus pienenä poikana teroitin 0.3 mm poran ihan paljain silmin.
Myöhemmin tajusin, että minulla olisi pitänyt olla suojalasit.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt en oikein osaa ymmärtää kysymystäsi dessutom.
Ihmisen suorituskyky on rajallinen, tottakai, jos puhumme esimerkiksi nopeudesta tai siitä kuinka korkealle voidaan hypätä.

Ihminen kykenee kehittämään pitkälle tasapainoaan, keskittymistään, lihasvoimaa, kordinaatiota, "tilannetajua" tms. mutta niissäkin tulee raja vastaan jossain vaiheessa. Ei voida jättää huomioimatta ympäristön merkitystä suorituksessa, sääolot kuten lämpötila, valonmäärä, tuuli jne. Samoin paikka jossa suoritetaan eli alustan materiaali sekä tietenkin suorittajan mieliala ja fysiikka.

Jotta rajat löytyisivät, täytyisi tehdä tarkat "testit" eikä luottaa esim. huippu-urheilusta saatuihin tuloksiin, koska urheilijat ovat yleesnä tavalla tai toisella "doupattuja". Testaus on kuitenkin hyvin vaikeaa ainakin oikeassa elämässä koska on vaikea/mahdotonta löytää täysin identtinen ryhmä ihmisiä joilla olisi maksimaaliset taidot tarvittavilla osa-alueilla.
Tieteellisten tulosten saamiseksi biologien, fyysikoiden sekä matemaatikoiden tulisi kehitellä vedenpitävät laskusysteemit!

Osuiko ollenkaan aiheeseen?

Jep, hyvin vastattu. Eikö sitten meillä jo olevilla tiedoilla vielä voida laskea esim. kuinka paljon yhdestä lihassäikeestä saadaan liike-energiaa, tai kuinka tarkasti parhaimmillaan voidaan havaintoihin reagoida? Siis jos mitkään ulkopuoliset ärsykkeet eivät suoritusta häiritsisi. Tuossa herr Huiskun videossa sillä Joe Eigolla oli joitain mittaushärvekkeitä asusteessaan(etsikää clippi muuten täältä, paikka kun vaihtelee: http://www.riemurasia.net/jylppy/thumbn ... =11&page=2, sieltä Joe Eigo-niminen)
Mitä siinä mitattiin, ja mitä varten? löytäisikö joku kyseisen testin tuloksia?

Tällä hetkellä voidaan aistien kanssa tehdä paljon kokeita. Otaniemessä on hieno kylmälabra missä on upeat laitteet joilla voidaan aivojen toimintaa hyvinkin tarkasti rekisteröidä. Samoin Hus:in tutkimusyksiköstä löytyy vempeleitä tähän tarpeeseen, puhumattakaan maailman kaikista yliopistoista! Aisteja on tutkittukin paljon, joten siitä voidaan varmasti jotain yleistystä tehdä. Varmasti voidaan myös tehdä jotain yleisiä arvioita ihmisen liikuntakyvyn maksimirajoista.
Mutta.. ongelmaksi muodostuu se että hyväksytäänkö maksimirajaksi esimerkiksi abnormaliteetin aiheuttamat "ylitykset" normiarvoissa? Jokaisen lihasmassa kun on kuitenkin erikokoinen ja samoin se kuinka lihasmassaansa käyttää. Ja liike itsessään ei ole pelkästään lihaksista riippuvainen, vaan myös hermoimpulsseista, ruumiin rakenteesta, ympäristöstä, välittäjäainenden toiminnasta etc/jne...
Laskeminen voisi olla jollain teoreettisella tasolla varmasti mahdollista, en osaa muuta sanoa, matematiikkaa ja fysiikkaa kun en oikein hallitse. Jokin normimääritysarvo pitäisi yhden lihassolun antamalle "voimalle" olla. Ja lihaksenkin liikkeet ovat sähköisiä.( ihmisen elimistö kun perustuu hermostotasolla -80 millivoltin vajeeseen. Näin muistaisin...) Tässä taas jotain sepustusta, osa osuu varmasti oikeaan, osa menee mahdollisesti päin metsiä!

Testistä/linkistäsi:
Siinä ei mitattu mitään, vaan uskon että kyse ole animaation tekemisestä. Siinä lopussa oli kuvia tietokonepeleistä.
Eli nuo pallurat olivat niissä kohdin kehoa mistä raajat/jalat/muuten taipuu. Kun on nuo pisteet niin liikkeet ovat helpompia siirtää suoraan tietokoneelle. Ymmärtääkseni nykypäivinä homma toimii niin että kun äijä hyppii sensorit päällä niin hyppii ukkokin ruudulla samaan tahtiin samalla lailla. (hyvin yksinkertaistettuna) Tällä tavalla saadaan animoitua liikkeet mahdollisimman realistisesti!

Pakko lisätä tähän tämä linkki.. (eläinten omituiset käytöstavat...)
Tuli naurettua aika makiasti, johtuu varmaan unenpuutteesta..
Linkki ei liity mitenkään keskustelun aiheeseen!
http://www.riemurasia.net/jylppy/displa ... =11&pos=38

Kyllähän nuilla puvuilla mittaillaan oikein mallikkaasti; kiihtyvyyksiä ja liikeratoja. Monesti fysiikkamallinnuksia varten, mutta tieteellistä tutkimusmateriaaliakin olisi revittävissä. Kelaisin niin ettei kasibittisissä peleissä fysiikkamallinuksia käytettäne, joten se ei välttämättä ole pätevä johtopäätös, kung fu nyt kun on peliskedessä varsin suosittu aihe. Olenpa jopa kuullut(:lue sättäillyt), että jotkin snobit käyttäisivät nuita härvekkeitä omien kykyjensä hiomiseen. Todella tyylikkään näköistä meininkiä on promiesten huitominen muuten.
Tässä lisää clippejä:
http://216.55.162.43/videos/joe%20eigo%20demoreel.mpg

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat