Lahtivalaan liha

Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Mistä saa ja paljonko maksaa lahtivalaan liha?
Ajattelin lähettää entiselle tyttöystävälleni.

Kommentit (8)

Vierailija
CE-hyväksytty
Mistä saa ja paljonko maksaa lahtivalaan liha?
Ajattelin lähettää entiselle tyttöystävälleni.

Japaniinko meinaat lähettää?
Vai syöko sitä joku muukin?

Vaiko vittuiluksi "kettutytölle"?

Japskeista saa torilta ja kaupasta.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Maukka Perusjatka
CE-hyväksytty
Mistä saa ja paljonko maksaa lahtivalaan liha?
Ajattelin lähettää entiselle tyttöystävälleni.



Japaniinko meinaat lähettää?
Vai syöko sitä joku muukin?

Vaiko vittuiluksi "kettutytölle"?

Japskeista saa torilta ja kaupasta.

Lahtivalasta kun ei ole harvinainen voi saada joskus kaupan lihatiskiltä suomestakin.

Vierailija
CE-hyväksytty
Valaiden rakastajalle tanne suomeen mieluiten hyvällä kylmäketjulla norjasta.
Haluan olla kusipää.

Eihän tuo ole kusipäisyyttä. Valas on hyvää, kun oikein laittaa. Norjasta saa ja hintakaan ei ole paha. Tummaa ja jänteetöntä lihaa. Pihviin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Kuumalla pannulla molemmin puolin paisto, mutta muista, että valaanlihaa ei saa paistaa kypsäksi tai se sitkistyy.

En tosin hyväksy valaiden tappamista. Lahtivalas ei tosin ole harvinainen, mutta tuo "tieteellinen" pyynti voi johtaa muidenkin lajien pyyntiin. Tuleehan tuota kyllä Norjassa syötyä... Noh minkäs ihminen itselleen voi?

Vierailija
Peksu
CE-hyväksytty
Valaiden rakastajalle tanne suomeen mieluiten hyvällä kylmäketjulla norjasta.
Haluan olla kusipää.



Eihän tuo ole kusipäisyyttä. Valas on hyvää, kun oikein laittaa. Norjasta saa ja hintakaan ei ole paha. Tummaa ja jänteetöntä lihaa. Pihviin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Kuumalla pannulla molemmin puolin paisto, mutta muista, että valaanlihaa ei saa paistaa kypsäksi tai se sitkistyy.

En tosin hyväksy valaiden tappamista. Lahtivalas ei tosin ole harvinainen, mutta tuo "tieteellinen" pyynti voi johtaa muidenkin lajien pyyntiin. Tuleehan tuota kyllä Norjassa syötyä... Noh minkäs ihminen itselleen voi?

Lahtivalas on kieltämättä hyvää. Siitä voi tehdä myös hyvää käristystä. Nopea ohuille paistaminen suikaleille tosi kuumalle pannulle ja äkkiä kermaa päälle. Vain nopea kiehautus ja se on siinä. Ei haudutusta kuten poronkäristykselle. Kokeile mausteeksi salvia/rosmariini-yhdistelmää.

Vierailija
Bomt Kneder

Lahtivalas on kieltämättä hyvää. Siitä voi tehdä myös hyvää käristystä. Nopea ohuille paistaminen suikaleille tosi kuumalle pannulle ja äkkiä kermaa päälle. Vain nopea kiehautus ja se on siinä. Ei haudutusta kuten poronkäristykselle. Kokeile mausteeksi salvia/rosmariini-yhdistelmää.

Kiitti vinkistä. Täytynee kokeilla ensi kesänä kun taas lähden naapurimaan tuntureille töihin. Itse olen tosiaan aina kohdellut kuin pihviä ja sitten vaikkapa punaviinikastike ja kermaperunat kylkeen niin aijai kun maistuu, varsinkin jos ruokajuomakin on hyvaa ja sitä on riittävästi.

Vierailija

Oh, mulla taitaa olla aukko sivistyksessä:)
En ole syönyt kuin valaanrasvassa paistettuja popcorneja. Pitääpä joskus oikein maistella valastakin.

Uusimmat

Suosituimmat