Seuraa 
Viestejä45973

Haluaisin nimittäin järjellisen selityksen näkemääni vähän Hubblen näköiseen pötkylään joka killui korkealla. Hyvä selitys olisi myös kangastus, mutta onko niitä näin pohjoisessa. Sarjakuvissahan ne on aina Saharassa...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Tietenkin voi, ja näkeekin etenkin keväisin ja syksyisin useitakin, mutta ei niistä yksityiskohtia erota, eli sellainen kirkas taivaalla kohtuunopeudella liikkuva "tähti". Parissa minuutissa menee taivaankannen halki. Välillä voi "sammua", kun ei auringonvalo enää heijastu maata kohden siitä, tai joutuu maan varjoon.

on niitä pohjoisessakin, ei satelliittien näkyminen siitä ole kiinni.
mutta se, että se oli pötkyän muotoinen, ei minusta tee siitä hubblea, koska jos kerran ISS:kään ei näy, kuin kirkkaana pisteenä.

joten tuskin se muoto maahan näkyisi.
ja todennäköisempää on ,että hubblesta näkyisi vaikkapa aurinkopaneelit.

en edes ole varma, että näkyykö hubble Suomesssa.

se kiertää myös normaalia korkeammalla, eli n. 500 km korkeudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Osa satelliiteista näyttää vilkkuvan valoa edetessään. Vilkkuminen jotuu siitä että satelliitti pyörii painopisteensä ympäri samalla kun etenee rataansa. Auringon valo heijastuu satelliittin tasopinnoilta vain tiety(i)ssä pyörähdyksen asenno(i)ssa.

Oli muistaakseni jokin gsm-tietoliikennesatelliitti joka kaikkein selvimmin tekee noin. Satelliitin nimeä en muistia... Se oli jonkun Commodore 64 pelin niminen ;-)

Gravity sucks.

Siitä näkyi kyllä yksityiskohtia. Se oli ikäänkuin pystyssä oleva kartio. Itse veikkaisin että kyseessä oli optinen kangastus, jossa esim. savupiipusta tai muusta tornista pätkä heijastui ylös taivaalle. Voihan toki olla, että meikäläisellä on alkanut iso ratas heittää. Kiitos vastauksista kuitenkin.

Juro Vonkaaja
Seuraa 
Viestejä274
gin
Voihan toki olla, että meikäläisellä on alkanut iso ratas heittää.

Älä nyt hyvä mies ala itteäs epääilemään. Sinä olet nähnyt UFO:n. Tuollaista onnea ei moni kohtaa

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438
Se oli ikäänkuin pystyssä oleva kartio.

Todennäköisesti Kiirunasta ammutun kantoraketin jäännös kyseessä tai vaikka Venäjältä, jos se kerta pötkylän muotoinen oli.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
de Selby
Oli muistaakseni jokin gsm-tietoliikennesatelliitti joka kaikkein selvimmin tekee noin. Satelliitin nimeä en muistia... Se oli jonkun Commodore 64 pelin niminen

Iridium. 64:n pelistä minäkin sen muistan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat