Seuraa 
Viestejä45973

1. Miksei Diploideja utareen tumia/soluja ympätty suoraan näiden solujen luovuttajan omaan munasoluun?
2. Miksi sama utaresolujen luovuttaja ei voinut olla myös kohdunvuokraaja? Ts. olisi kantanut omaa klooniaan? Jostain rivien välistä olen ymmärtänyt, että piti käyttää kiimassa olevaa uuhta, mutta olenko oikeassa?
Vai kävikö vain niin että Dolly saatiin sattumalta aikaiseksi näillä kombinaatioilla lähes 300 yrityskerran tuloksena.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Nyt ei ole kirja käsillä, mutta kannattaa tutustua teokseen Wilmut-Campbell-Tudge: The Second Creation, jossa Dollyn kloonaajat kertovat koko tarinan (jossa Dolly on tieteellisessä mielessä melko vähäpätöinen tekijä!).

Ainakin Dolly-prosessissa oli alkiovälivaihe, jossa käytettiin erityisen hedelmällisen lammasrodun uuhia "kantajana". Solusyklin (cell cycle) vaihehan on tässä prosessissa erityisen tärkeä tekijä. Alkiot taisivat olla istutettuina "kantajien" munatorviin.

2. Munatorvissa kehittyneet alkiorakkulat siirrettiin erirotuisiin kohdunvuokraajiin, jotta voitiin olla varmoja siitä, ettei syntynyt karitsa ole synnyttäjän omaa tuotantoa.

1. Voipi olla, että diploidi tumakin siirrettiin eri yksilön munasoluun vastaavasta syystä, eli mitokondrio-DNA:sta voitiin varmistaa, että syntynyt karitsa todellakin on se "meidän karitsa".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksistasi, erityisesti kirjavinkistä. Nuo syyt voivat olla juuri niitä etsimiäni...onneksi tästä foorumista löytyi itseäni viksumpia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat