Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Belgia muuttamassa ydinvoiman vastaista lakiaan
Julkaistu: 6.3.2007 18:49
Heikki Arola
helsingin sanomat

BRYSSEL. Länsi-Euroopan merkittävistä ydinvoimamaista Belgiassa on haluja arvioida uudelleen suhdetta ydinenergian lisärakentamiseen ja mahdollisesti kumota vuoden 2003 laki, joka määrää kaikki ydinvoimalat alasajettaviksi.

Nykyinen hallitus on teettänyt alustavan energiaraportin, jossa ydinvoimakielteisen lain avaamista väläytellään. Esitys tulee mahdollisesti parlamentin hyväksyttäväksi vielä ennen ensi vaaleja, jotka käydään kesäkuun kymmenes.

Belgiassa ydinvoima ei ole pieni asia, sillä sähköntuotannosta ydinvoiman osuus on yli puolet eli 54 prosenttia. Vanhoista EU-maista vain Ranskassa osuus on suurempi.

Kommentit (1)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä13868
Liittynyt27.11.2006

Vastaavia uutisia tullaan lähivuosina kuulemaan runsaasti, jopa Saksa joutunee ottamaan lusikan kauniiseen käteen. 10 vuoden päästä Euroopassa on useita uusia ydinvoimaloita ja vielä useampi on rakenteilla. SUomen kannalat an erinomaista, että olemme tässä ydinbuumissa ensimmäisten joukossa.

Belgia on hyvä esimerkki maasta jolla ei kerta kaikkiaan ole mitään muita vaihtoehtoja kun tuontifossiilinen tai ydinvoima. Rannikkokin on niin lyhyt ettei siellä ole tilaa tuulivoimalle; tuuliolosuhteet ovat muutenkin huonommat kun esim. naapurissa Hollannissa.

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat