Seuraa 
Viestejä45973

Belgia muuttamassa ydinvoiman vastaista lakiaan
Julkaistu: 6.3.2007 18:49
Heikki Arola
helsingin sanomat

BRYSSEL. Länsi-Euroopan merkittävistä ydinvoimamaista Belgiassa on haluja arvioida uudelleen suhdetta ydinenergian lisärakentamiseen ja mahdollisesti kumota vuoden 2003 laki, joka määrää kaikki ydinvoimalat alasajettaviksi.

Nykyinen hallitus on teettänyt alustavan energiaraportin, jossa ydinvoimakielteisen lain avaamista väläytellään. Esitys tulee mahdollisesti parlamentin hyväksyttäväksi vielä ennen ensi vaaleja, jotka käydään kesäkuun kymmenes.

Belgiassa ydinvoima ei ole pieni asia, sillä sähköntuotannosta ydinvoiman osuus on yli puolet eli 54 prosenttia. Vanhoista EU-maista vain Ranskassa osuus on suurempi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä25489

Vastaavia uutisia tullaan lähivuosina kuulemaan runsaasti, jopa Saksa joutunee ottamaan lusikan kauniiseen käteen. 10 vuoden päästä Euroopassa on useita uusia ydinvoimaloita ja vielä useampi on rakenteilla. SUomen kannalat an erinomaista, että olemme tässä ydinbuumissa ensimmäisten joukossa.

Belgia on hyvä esimerkki maasta jolla ei kerta kaikkiaan ole mitään muita vaihtoehtoja kun tuontifossiilinen tai ydinvoima. Rannikkokin on niin lyhyt ettei siellä ole tilaa tuulivoimalle; tuuliolosuhteet ovat muutenkin huonommat kun esim. naapurissa Hollannissa.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat