Seuraa 
Viestejä45973

Paljon on ollut juttua viime aikoina EU:n energiapolitiikasta. Yllättävää kuinka eriäviä mielipiteitä on (tai ehkä ei sittenkään, jos on palstan viimeaikaisia keskusteluja seurannut ) Euronewsiä kun katsoin niin sieltä tuli ihan kiinnostavaa juttua jossa oli tuttuja mielipiteitä Innostuin siitä sitten vielä menemään heidän sivuilleen katselemaan ja sieltähän löytyi muitakin aiheeseen liittyviä pätkiä.

Tässä muutama, katsokaa niin tulee varmasti teillekin de-ja-vu :

http://www.euronews.net/index.php?page= ... 1&option=1

http://www.euronews.net/index.php?page= ... 469&lng=1#

http://www.euronews.net/index.php?page= ... 039&lng=1#

Vaikea kuvitella että unioni voisi päästä yhteisymmärrykseen kun on näin eriäviä mielipiteitä valtioiden kesken. Eniten itseäni yllätti se että Saksa haluaisi luopua ydinvoimasta vuoteen 2020 mennessä. Heillä ei tietääkseni ainakaan ole paljoa vesivoimaa tai muuta sellaista, olisi mielenkiintoista tietää heidän suunnitelmansa.

Toisaalta ovat muut maat ennenkin päättäneet "luopua" ydinvoimasta, mutta politiikka ilmeisesti tapaa muuttua melko nopeasti. Huolestuttavalta asia kuitenkin vaikuttaa erityisesti saksan kannalta, sillä siellä ei ole vesivoimaa samoissa määrin kuin esimerkiksi ruotsissa.

Vaikuttaa kuitenkin siltä että niin monet maat uskovat ydinvoiman olevan se oikea ratkaisu tulevaisuuden energiatarpeisiin, joten se tulee varmasti ainakin tulevaisuuden suunnitelmissa olemaan tärkeä osa energiatulevaisuutta.

EU tarvisi oikeasti jonkunlaisen energia-osaston joka ymmärtäisi asioita ja voisi luoda yhtenäisen (mutta kuitenkin eri maiden tarpeisiin sopeutuvan) energiapolitiikan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ydinvoimaan varautuminen osoittaa merkkejä halusta irrottautua fossiilisista polttoaineista, mikä on hyvä asia. Juurihan Belgiassakin tahdotaan kumota ydinvoimavastaista lakia. Mediat täyttävä paatos ilmastonmuutoksesta ei varmasti ole vähäpätöisimpiä syitä moisiin ratkaisuihin. Euroopassakin ymmärretään sentään vaihtoehtoisten energiantuotantomuotojen nykypäivän riittämättömyys ongelman ratkaisemisessa. Tehokasta, halpaa ja puhdasta perusvoimaa haluavat kaikki teollisuudesta yksityisiin kansalaisiin.

Nimenomaan Saksan pitäisi kivihiilen polttoa vähentääkseen investoida lisäydinvoimaan. Se on niin iso tekijä alalla.

A. Ankka
Nimenomaan Saksan pitäisi kivihiilen polttoa vähentääkseen investoida lisäydinvoimaan. Se on niin iso tekijä alalla.

Toisaalta Saksan ongelma on sen omat hiilikaivokset, joille on löydyttävä käyttöä kunnes ne voidaan ajaa alas. Realistisempaa olisi ehkä toivoa, että voimaloihin saataisiin edes rikinpoisto ja hiukkassuodatus kuntoon niin ehkä tapettaisiin vähemmän ihmisiä vuosittain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat