Seuraa 
Viestejä13176

Missä voi kääntyä islamin uskoon ja opetella niiden kulttuuria?

  • ylös 0
  • alas 2

Sivut

Kommentit (54)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Islaminuskoon kääntyminen ei paljon vaadi. Ikiwanhan vitsin mukaan:

"Riittää että sanot ääneen 'Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah, ja Muhammed on hänen profeettansa'. Oho..."

Kukas se oli se koomikko, joka veti tästä oikein lavashown?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

tiäremiäs
Missä voi kääntyä islamin uskoon ja opetella niiden kulttuuria?

Muuta mekkaan kumartamaan vanhaa ja paskaiseksi nuoleskeltua meteoriittia. Kulttuuria voit opetella samalla kun keittelet kamelinpaskanuotiolla kaffetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Missä voi kääntyä islamin uskoon ja opetella niiden kulttuuria?Internet auttaa tässäkin asiassa. Mutta ensin voisit tutustua
Islamin uskoon vaikka näiltä sivuilta.

http://www.kolumbus.fi/kiasno/

Peksun viesti osoittaa, että tietämystä Islamin uskonnosta olisi
lisättävä Suomessakin hyvin pikaisesti.


[size=150:19ygbl4p]
Mitä islam on ?[/size:19ygbl4p]


Yksinkertaisesti ilmaistuna Islam on alistumista rakkaudella

Jumalan tahtoon. Se voidaan myös määritellä niiden totuuksien

summaksi, joiden luokse Jumalan sanansaattajat ovat kutsuneet

ihmiskuntaa aikojen alusta lähtien. Käytännöllisessä mielessä, muinaisen

oppineen, imaami Shatibin sanoin: "Islam on järjestelmä, joka kehottaa

ihmistä alistumaan Jumalan tahtoon sillä elämänalueella, jossa on

voimassa vapaa tahto, samoin kun hän on jo alistunut sillä

elämänalueella, jossa hän ei voi muuta, kuin elää vaistojensa varassa."

Sanana islam tarkoittaa myös rauhaa. Näinollen se voidaan määritellä

elämänjärjestykseksi ja käytännölliseksi laiksi, joka saattaa ihmisen

rauhaan Jumalan ja Hänen luomistyönsä kanssa. Profeetta Muhammed,

rauha olkoon hänen kanssaan, on määritellyt Muslimin "sellaiseksi

ihmiseksi, jonka teoilta ja sanoilta toiset Muslimit ovat rauhassa".

Tarkastelkaamme nyt joitain islamin käytännön puolia.

| Top || bottom |

Islamin tukipylväät ?

Paitsi usko, Islam on myös elämänjärjestelmä, jonka mukaisesti yksilön ja yhteisön edellytetään järjestävän elämänsä. Islamiin kuuluu siis velvoitteita, joita on noudatettava ja joita ilman usko ei ole täydellinen eikä muslimin vastuuta voida ottaa kannettavaksi. Näistä velvoitteista viisi on äärimmäisen tärkeitä. Ne tunnetaan perinteisesti islamin viitenä tukipylväänä eli pylväinä, joiden varaan islam on rakennettu. Ne ovat: 1. Usko, 2. Sala (viisi päivittäistä rukousta), 3. Zaka (almujen antaminen), 4. Paasto ja 5. Hadz (pyhiinvaellus).
| Top || bottom |

Usko:

Uskontunnustus (arabiaksi shahadah), joka kuuluu: Ei ole muuta jumala kuin Jumala (yksi Jumala), ja Muhammed on hänen lähettiläänsä.
Sala:

Rukoukset): Jokaisen islaminuskoisen edellytetään rukoilevan viisi kertaa päivässä: ennen auringonnousua, keskipäivällä, iltapäivällä, auringon laskiessa ja illan pimetessä. Rukousten olisi tapahduttava seurakunnan moskeijassa, mutta ne voidaan toimittaa myös muualla.
| Top || bottom |

Zaka:

(Almut): Zaka on Jumalan tahdon mukainen almujen antamisvelvoite, joka tuottaa Hänelle mielihyvää ja puhdistaa ihmisen omaisuuden ja sielun. Zakaa on kahta lajia: vapaaehtoinen ja pakollinen. Vapaaehtoista Zakaa (arabiaksi sadaqa) muslimin on harjoitettava niin usein kuin mahdollista, ja vaikka se kirjaimellisesti tarkoittaa almuja, se voi myös sisältää mitä tahansa sellaista mikä lisää yleistä onnellisuutta. Profeetta Muhammed, rauha olkoon hänen kanssaan, on sanonut: "Hymysi veljesi kasvoilla on sadaqa; sinun (pyrkimyksesi) lisätä hyveellisyyttä ja hävittää pahuus on sadaqa; eksyksissä olevan johdattaminen on sadaqa; sokeutuneen auttaminen on sadaqa; kivien, ohdakkeiden ja luiden tasoittaminen ihmisten poluilta on sadaqa; toisen ihmisen ruukun täyttäminen (kaivolla) omasta ruukusta on sadaqa".
Jokaisen joka omistaa 80 grammaa kultaa tai samanarvoisen määrän hopeata tai rahaa on maksettava pakollinen zaka joka vuosi. zaka-summan laskeminen ja käyttökohde on jokaisen omalla vastuulla. Maksettava summa on kaksi ja puoli prosenttia kullasta, hopeasta tai käteisvarallisuudesta.
Paastot:

Muslimin edellytetään paastoavan auringonnoususta auringonlaskuun ramadan-kuukauden ajan joka vuosi. Paastossa pidättäydytään ruuasta, juomasta, tupakoinnista, sukupuoliyhteydestä sekä kaikista moraalittomista teoista ja puheista.
| Top || bottom |

Hadz:

(Pyhiinvaellus): Hadz on pakollinen kerran jokaisen sellaisen aikuisen mies- tai naismuslimin elinaikana, jolla on varaa matkustaa Mekkaan. Perinteeseen kuuluu pyhiinvaelluskaavun käyttö, Kaaban (Jumalan talon) kiertäminen seitsemän kertaa, kävely seitsemän kertaa Safasta Marvaan (kukkulat joiden välillä Ibrahimin - rauha olkoon hänen kanssaan vaimo Hajirah juoksi vettä etsien), oleskelu Arafatin tasangolla, yön viettäminen Muzdalifassa palatessa Minan laaksoon, kolmen vuorokauden oleskelu Minan laaksossa jona aikana eläin on uhrattava. Täällä on myös kivitettävä sitä paikkaa, jossa Ibrahim (rauha olkoon hänen kanssaan) kivitti Saatanaa kun tämä yritti vietellä hänet uhraamasta omaa poikaansa, niin kuin Jumala oli määrännyt koetellakseen Ibrahimia. Pyhiinvaeltaja ajaa päänsä paljaaksi (naiset leikkaavat vain pari senttiä) saattaakseen päätökseen Hadzin menot.
| Top || bottom |

Yhteenveto:

Shahada korjaa ihmisen suhteen Jumalaan. Se täyttää myös vähimmäisvaatimukset pelastumiselle Tuonpuoleisessa, sillä sellainen, joka on Pitänyt muita Jumalan vertaisena, ei koskaan pääse paratiisiin. Maallisessa elämässä on kuitenkin tehtävä ero uskovan ja ei-uskovan välille; tämä on vähimmäisehto jota ilman kukaan ei ole oikeutettu kutsumaan itseään muslimiksi. Vähimmäisvaatimuksena on salah ja zaka; toinen niistä on Jumalan oikeus ja toinen ihmisen oikeus. Toinen vahvistaa hänen sieluaan ja toinen synnyttää oikeat olosuhteet vahvistumiselle. Islamin neljäs tukipylväs eli paasto auttaa muslimia löytämään uudelleen oman luonnollisen itsensä. Pidättäytymällä elämän perusedellytyksistä, hän vapautuu omasta -itsestään ja oppii miten vähällä on mahdollista tulla toimeen. Ja siitä vähästä hänen ei tarvitse luopua. Toisaalta paasto myös puhdistaa sisintä, kun pidättäydytään kaikesta alhaisesta ja pahasta sanoissa ja teoissa, ja näin ihmisen mieli ja sielu puhdistuvat.

Hadz irrottaa ihmisen hetkeksi uuteen monirotuiseen, monikansalliseen yhteisöön, jossa ihminen on vain ihminen ilman henkilöllisyyttä, hän on vain vaatimaton osa ihmisyyden merta, jossa käytetään samaa asua, syödään samaa ruokaa ja jaetaan samat mukavuudet ja epämukavuudet; ihminen oppii että vaikka ihonvärit, kielet, kasvonpiirteet ja ruumiinrakenteet poikkeavat toisistaan, ummah eli islamin kansa on yksi. Hän havaitsee myös välittömästi suurta ihmisjoukkoa tarkastelemalla, ettei hän ole yksin Jumalaa palvelemassa, että on miljoonia kaikenvärisiä ihmisiä jotka elävät vaikeammissa olosuhteissa kuin hän ja ovat kuitenkin syvemmin antautuneet Jumalalle. Tämä opettaa hänelle ihmisyyttä.

Lisäksi tarvitset sakset joilla suoritat itsellesi ympärileikkauksen.Pitkä parta lisää myös muslimin katu-uskottavuutta.

Hyvähyvä. Senkus hurahdat tiäremiäs islamiin. Saavat aivotuontia suoraan Suomesta siihenkin uskontoon

tiäremiäs
Missä voi kääntyä islamin uskoon ja opetella niiden kulttuuria?

Arvasinkin että otat tuon askeleen ennemmin tai myöhemmin!

Tiettyjä merkkejä olikin jo ilmassa...

Oi Sinä Islamin kirkastaja: Kuule varoittavat sanani ruotsalaisen talibaanin kohtalosta:

Ruotsalainen poika kyllästyi pikkurikoksiin ja syntiseen elämään, ja päätti tulla kunnon muslimiksi. Hän matkusti Kuraanikouluun Afganistaaniin.

Afganistaanissa hänen piti saada itselleen kuraani ja turbaani, mutta jenkit tulivatkin isolla ryminällä. Kotiinsa palautettu ruotsalainen sanoi:

"Minun piti saada turbaani mutta sainkin turpaani!"

Älkää hyvät ihmiset jatkuvasti provosoiko minua näillä lukuisilla
samaa asiaa jauhavilla viestiketjuillanne.

Pitäkää vihanlietsontanne yhdessä ketjussa.

En halua, että Tero Tekojärki-tunnuksenikin suljetaan Vakaan ja Liittyneen ohella..

kalmankenkku
tiäremiäs
Missä voi kääntyä islamin uskoon ja opetella niiden kulttuuria?Arvasinkin että otat tuon askeleen ennemmin tai myöhemmin!

Tiettyjä merkkejä olikin jo ilmassa...

Oi Sinä Islamin kirkastaja: Kuule varoittavat sanani ruotsalaisen talibaanin kohtalosta:

Ruotsalainen poika kyllästyi pikkurikoksiin ja syntiseen elämään, ja päätti tulla kunnon muslimiksi. Hän matkusti Kuraanikouluun Afganistaaniin.

Afganistaanissa hänen piti saada itselleen kuraani ja turbaani, mutta jenkit tulivatkin isolla ryminällä. Kotiinsa palautettu ruotsalainen sanoi:

"Minun piti saada turbaani mutta sainkin turpaani!"

Ennakkoluulottomalle tiedoksi, tunnen kyllä islamia ihan tarpeeksi. Sanotaanko, että vihaan ja halveksun uskontoja ihan tasapuolisesti. Elikkä en minä sen enempää tunne inhonväristyksiä islamia kuin hristus uskoakaan kohtaan. Samanlaista heikkojen harhojen renkien orjamaista kumartamista kaikki.

kingkong
Lisäksi tarvitset sakset joilla suoritat itsellesi ympärileikkauksen.Pitkä parta lisää myös muslimin katu-uskottavuutta.

Talmudin mukaan myös juutalaisten orjat ja palkolliset tulee ympärileikata (jos miespuolisia ovat). Kun Nokia ja mm. ylikansallinen siivousfirma ISS ovat nyttemmin joutuneet amerikkalaisia eläkerahastoja hallinnoivien juutalaisten omistukseen... ???

Ilmankos Ollila lähti kiireellä öljy-yhtiöön.....???

Mitä ISS:ään tulee, pakollinen leikkaus näyttää vaikuttaneen sikäläisen työnjohdon mielialoihin?

Trosbekännelsen (Shahada)
"Det finns ingen Gud utom Allah, och Muhammed är Guds sändebud." Dessa ord uttalas dagligen i bönen. De innehåller två viktiga satser – att det bara finns en Gud (Allah) och att Muhammed fått denna uppenbarelse. Om denna trosbekännelsen läses inför två muslimska vittnen anses det vara tillräckligt för att konvertera till islam.

Shahada , suom. Todistus

"لآ اِلَـهَ اِلاَّ لله محمد رسول ال" eli "i-lā ilāhā illā-llāh; wa muḥammadun wa rasūlu-llāhi" suomeksi "Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, ja Muhammad on hänen lähettiläänsä"

Täytyy siis lukea tuo "trosbekännelse/todistus" kahden todistajan läsnaollessa, se riittää, jotta on muslimi, mutta......

....muslimilta odotetaan että hän tottelee Koraania ja elää Koraanin ohjeitten mukaan. Jotta muslimiksi tulo myös edellyttää että opettelet Koraania ja otat oppia lukemastasi.

Olisi kiva tietää islamin kritisoijien oma uskonnollinen maailmankatsomus.

Tietenkään ei kukaan kerro, koska tietää itsekin niiden olevan yhtä naurettavia. Siis eniten äänessä olevien omat vakaumukset.

Armitage
Olisi kiva tietää islamin kritisoijien oma uskonnollinen maailmankatsomus.

Tietenkään ei kukaan kerro, koska tietää itsekin niiden olevan yhtä naurettavia. Siis eniten äänessä olevien omat vakaumukset.

Omani kerroin ainakin aiemmin. Muitten uskonnollinen vakaumus ei oikeastaan edes kiinnosta.

Ayla
"i-lā ilāhā illā-llāh; wa muḥammadun wa rasūlu-llāhi"
...
Täytyy siis lukea tuo "trosbekännelse/todistus" kahden todistajan läsnaollessa, ...

Siis.
Ila-ilaha-illa-allah-muhammud-rasulallah? Mutta miten sen voi perua??

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Tuossa ennakkoluulottoman postaamassa tiedotuksessa silmään pisti kohta:"sellaiseksi ihmiseksi, jonka teoilta ja sanoilta toiset Muslimit ovat rauhassa".
Kertooko tämä jotain ko. uskonnosta?

Vierailija

8 vuotiaasta astin olen halunnut olla muslimi, se vaikuttaa ihan järkevältä asialta ja niillä arvot on paremmat.

En usko siis mihinkään en kuulu edes kirkkoon erosin heti kun täytin 18

kalmankenkku
Ayla
"i-lā ilāhā illā-llāh; wa muḥammadun wa rasūlu-llāhi"
...
Täytyy siis lukea tuo "trosbekännelse/todistus" kahden todistajan läsnaollessa, ...Siis.
Ila-ilaha-illa-allah-muhammud-rasulallah? Mutta miten sen voi perua??

Hahaa!!! Taisit sitten mennä sen lukemaan ja nyt iski hätä, että noinkohan sinusta muhamettilainen tuli. Ei sitä voi perua, eli tervemenoa mekkaan kumartamaan. Lenkkimakkaran ja alkomahoolin voit unohtaa myös jos meinaat paratiisiin päästä neitseiden kanssa viiniä juomaan. Voivoi eipä käy kateeksi.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
tiäremiäs
8 vuotiaasta astin olen halunnut olla muslimi, se vaikuttaa ihan järkevältä asialta ja niillä arvot on paremmat.

En usko siis mihinkään en kuulu edes kirkkoon erosin heti kun täytin 18

Juuri vähän aikaa sitten sanoit lopettavasi huomionkeräämisen provoilulla.

Peksu
kalmankenkku
Ayla
"i-lā ilāhā illā-llāh; wa muḥammadun wa rasūlu-llāhi"
...
Täytyy siis lukea tuo "trosbekännelse/todistus" kahden todistajan läsnaollessa, ...Siis.
Ila-ilaha-illa-allah-muhammud-rasulallah? Mutta miten sen voi perua??Hahaa!!! Taisit sitten mennä sen lukemaan ja nyt iski hätä, että noinkohan sinusta muhamettilainen tuli. Ei sitä voi perua, eli tervemenoa mekkaan kumartamaan. Lenkkimakkaran ja alkomahoolin voit unohtaa myös jos meinaat paratiisiin päästä neitseiden kanssa viiniä juomaan. Voivoi eipä käy kateeksi.

Minä vain Aylan vuoksi....

Vierailija
Juoni
tiäremiäs
8 vuotiaasta astin olen halunnut olla muslimi, se vaikuttaa ihan järkevältä asialta ja niillä arvot on paremmat.

En usko siis mihinkään en kuulu edes kirkkoon erosin heti kun täytin 18
Juuri vähän aikaa sitten sanoit lopettavasi huomionkeräämisen provoilulla.

En ole provoillut

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat