Seuraa 
Viestejä14361

[size=150:1f5e54ef]Kuinka tulonjakopuolue onnistuu SAK:n ja Eero Heinäluoman kanssa[/size:1f5e54ef]

[ ... SAK räväytti puhuttelevalla ravistelulla, tietoisesti tietäen jo etukäteen tulevan palautteen. Operaatio onnistui hyvin ja ihmisten mieliin jäivät mm. alitajuntakytköksinä Fortum/ Lilius optioiden tolkuttomuudet. Ruoka on elinehto ja tällä leikitteleminen ylitti aivan tavallisen kansalaisen sietokyvyn... ]

Puheenjohtaja Eero Heinäluoma on ammattiyhdistyskasvatti. Hakaniemen ammattijyränä, toki valveutuneena sellaisena - oli suuri harppaus valtiovarainministeriön linnaan ja puolueen johtoon. Eero Heinäluoma esittää suurena pienellä äänellä sanailijana henkistä alistumista karismaattisemmalle Niinistölle ja hiukan pidemmälle Vanhaselle.

Demarit ja SAK ovat rakentaneet Suomeen osaltansa vertaansa vailla olevan tulontasauskoneiston. Suomessa on keskimäärin erinomainen elintaso, keskimäärin erinomaiset turvajärjestelmät ja toistaiseksi keskimäärin riittävästi rahaa jakava eläkejärjestelmäsysteemi. Miksi aina tämä keskimäärin - yksinkertaista, koska hiljalleen niin lapsiperheissä, opiskelijoissa, yksineläjissä, työttömissä ja vihdoin myös eläkeläisissä muhii hiipivä tulotason lasku, osallistumattomuus, tietämättömyys huomisesta, luottamuspula ja syrjäytyminen sekä lopulta kansantaloudellinen mahdottomuusyhtälö: valtiostamme loppuu raha, kun kilpailukykymme murenee mm. korkeiden kustannusten ja kohdisteettomien koulutusjärjestelmien vuoksi.

SAK perustettiin taisteluun patruunoita, tehtaanomistajia, ... siis työnantajia vastaan - huolehtimaan hiukan enemmän rahaa myös duunarin massiin. Siinä tehtävässä työmarkkinajärjestöt, SAK etunenässä, onnistuivat hyvin. Meillä Suomessa oli pienimmät tulotasoerot vielä 1970 ja -80 luvuilla, kunnes viime vuosikymmenenä tulotasoerot ovat olleet jälleen kasvussa. Lauantaiseurassa YLE-TV1:llä SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen osoitti valtiomiesmäistä taitoa selostaa epäsuorasti miksi SAK:lla oli oikeus raflaten valistaa katsojia hyllytetyllä tv-mässäilyllä ylipaisuneita osinkoja, optiojakoja ja työpaikkojen sekä pääomien karkailua.

Ihminen on aina ollut ahne keksittyään minäkeskeisyytensä ja varastoi ylijäämäänsä varastoiksi rahana, omaisuutena ja ihonalaisena rasvana pahojen päivien varalle. Demarit, vasemmisto ja SAK ovat kamppailleet myös työväestölle "varastoja", omaisuutena, kulutusvoimana ja sijoituksina. Ihminen on ns. kerääjä, joka mittaa arvoansa mm. "varastojensa" määrällä ja koolla. Jokainen varasto tavarana, omaisuutena ja ostovoimana on aina pois aktiivisesta luonnon kiertokulusta. Näin ihminen onkin varastoivin eläinlaji, joka hamuaa itselleen sellaista kasvu - ja elonjatkamisvoimaa, joka on muilta pois. Kulutamme määräämme suuremman osuuden maapallollisista yhteisistä varannoista.

Demarit ovat vastavoima yliähkyoptioille, suhteettomille osingoille ja ostovoiman jemmaamiselle liian harvojen taskuun. SAK halua jakaa sitä, mikä kuitenkin yhdessä tehdään. On kansantaloudellisesti sama kuka mahdollistaa, kuka suunnittelee ja kuka tekee - oleellista on se, kuka kuluttaa yhteiset tuotokset ja kuinka/ miten paljon niitä kulutetaan. Kysymys on jakaantumisesta. Eero Heinäluoma oppi Helsingin Hakaniemessä jakamisen periaatteen, hän oppi myös mikä voima SAK:ssa piilee - kukahan vielä osaisi kanavoida tämän voiman kansankunnan eduksi?

SAK:n ongelma on jäsenistön ikääntyminen. Suomen ongelma on väestön ikääntyminen. Puolueiden ongelma on nuorten puute aktiivisista toimijoista. Nuoret eivät ole kiinnostuneita puolueista, ei ammattiyhdistysliikkeistä, eikä oikeastaan puoluepolitiikastakaan. Missä vika? Demarit, SAK ja Eero Heinäluoma ovat tosi paikan edessä. Kuinka herätetään joukkoihin ymmärrys, ettei kaltaisemme meno voi jatkua - olisiko todellisuuden tunnustus keino sytyttää joukot, sytyttää nuoret osallistujiksi huolehtimaan huomisesta. Sytytys ei onnistu lupauksilla, joissa jaetaan sellaista, mitä ei ole olemassa. Paras sytytys on lupaus olla kuuntelija, olla kokoaja ja olla esille ottaja.

Demarit toivat osaltansa elintasoa Suomeen, SAK lyhensi työaikaa. SDP paransi työehtoja, SDP nosti palkkoja vastavoimaksi loputtoman ahneille osinko- ja spekulaatiokiipijöille. Duunarikin ansaitsi ostovoimaa helpommalla, nopeammin ja tehokkaammin. Palkkiona meillä on osin tietyillä toimialoilla ulkomaisiin toimijoihin nähden kilpailukyvytön markkinamekanismi. Emme pärjää puolta halvemmille työtovereillemme. Mitä me teemme? Tässä olisi SAK:n, demareiden ja Eero Heinäluoman mahdollisuus saada uutta sytykettä joukkoihin, osallistumiseen ja yhteenkuuluvuuteen.

Niin duunari, suunnittelija kuin pääoma voisivat katsoa Suomemme etua, jokainen meistä voi leikata sellaista, mitä meillä on liikaa - tilalle saisimme kilpailukykyä, kauppaa ja toimeliaisuutta. Me saisimme voimaa kohdata vieläkin suuremmat haasteet; ympäristömme korjaamisen, kohentamisen ja elinkelpoisuuden palauttamisen monimuotoisuudelle ja harmonialle, jonka olemme kulutuskiihkossamme tuhoamassa.

Aika on nyt loppunut. On vain tekojen aika - leikkaamisen ja säästämisen aika. SAK ja demarit kantoivat vastuuta, kun liian itseriittoisilta patruunoilta neuvoteltiin ja lakkoiltiin tulonsiirtoa myös duunarien varastoihin. Nyt nämä varastot ovat täynnänsä sellaista, joka kuuluu muille. On aika purkaa se - se tulee palauttaa luonnon omaan kiertoon ja valinnoiksi myös muille. On tasapainoittamisen aika - työtätekevä väestö suurempana massana voi ottaa vallan ja tehdä elämänsä suurimman ympäristöteon, luoda elämän edellytyksiä tuleville sukupolville.

Huhu kertoo, että Eero Heinäluoma olisi vuokrannut vihreydessään Toyota Prius hybridiauton vaalikampanjaansa juuri vaalien äänestyspäivään saakka. Onko tämä merkki demareiden vihertymisestä, jää nähtävksi - äänestäjät valitsevat nyt vedenjakajaeduskunnan, joka valmistelee pohjaa neljän vuoden päästä valittavalle eduskunnalle, jolle sälyttyy kaikki suuret, vaikeat ja jopa kipeät päätökset kulutuksesta, verotuksesta, tulontasauksesta ja nykykaltaisen hoivayhteiskunnan osittaisesta purkamisesta. Rajat on nyt saavutettu. Olemme syöneet liikaa ja se näkyy.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

[size=75:1f5e54ef]Pääkuva:

http://photos1.blogger.com/blogger/4810 ... C_1983.jpg

Pääkuvan teksti:

Suomen valtapuolueen Sosialidemokraattien puheenjohtaja Eero Heinäluoma puhui sinänsä asiaa, mutta idealismina, ei konkreettisena ja toteutuskelpoisena asiakokonaisuutena. Puoluepolitiikka on käymässä tiensä päähän nykymuodossaan. Kansa ei enää kiinnostu "tyhjistä sanoista". Heinäluoman puhe oli sanoina selkeää ja ymmärrettävää, muut käytännössä toteutuskelvotonta. Puheessa ei nähty metsää puilta. Puhujalavan takana siintää demareille tyypillisesti kulttuuri; "vaalean punaiset" ovat myös innokkaita työväenteatterin kannattajia, vaikkakin takana siintää Suomen teatterimaailman pyhättö Suomen Kansallisteatteri, josta aivan viime aikoina jäi eläkkeelle yksi erinomainen näyttelijä ja herrasmies; Martti Järvinen, joka pitkän teatteriuran päätteeksi sai ansaitsemansa eläkepäivät. Demarit sen sijaan kamppailevat kulttuurin ja markkinatalouden välillä. Demarit kuten Kepukin joutuu muutokseen, joka voi ravistaa koko puoluekonetta, siksi kyllästynyttä kansan syvät rivit ovat. Yltäkylläisyyttä ja hyvinvointia kaltaisellamme kulutustasolla ei yksinkertaisesti voi kaikille maapallon kansalaisille jakaa ja tämän tietää erinomaisen hyvin myös valtiovarainministeri Eero Heinäluoma. DSC_ 11983.JPG, klo 12:14. 1/400s, f10, 40 mm.

Lisäkuvat:

1)

http://photos1.blogger.com/blogger/4810 ... 1987.1.jpg

Kuvateksti 1.:

Vapulla on monet juhlijansa, toinen odotti ja toinen sai armeliaasti irakilaisilta islamilaisilta ilmaisen ruoan. Elämän laitapuolen kulkijat ovat muistutus kaiken katoavaisuudesta, kuten kulutuksen hedelmistä joiden perään ponnistelemmme selostuksella kasvava hyvinvointi ja työn teon helpotus. Kuinka pitkälle kasvutalous etenee, milloin tulevat rajat vastaan? Kuvan vahvasti vaatettunut henkilö ei ota osaa kulutusjuhlaa, hän ainoastaan taistelee elämästään. Meillä kaikilla on ansiomme ja ainutlaatuisuutemme, kukaan ei ole syntymähetkellä toistaan "arvokkaampi" kuten ei myöskään lähdön hetkellä, jolloin kaikki se maallinen muuttui salamannopeasti turhaksi ja hyvin kaukaiseksi. Pitäisikö evoluution poistaa minkäkölaiset kulkijat, miten kullakin on oma oikeutensa, vai antaako luonnon huolehtia kuten muualla eläinkunnassa. Kuka on kelvollinen antamaan sen oikean vastauksen? Kello 12:53. DSC_11987.JPG. 1/320s, f9, 97 mm.

2)

http://photos1.blogger.com/blogger/4810 ... C_1975.jpg

Kuvateksti 2.:

Marssille oli lähdössä myös Anarkistit, joille näyttää myös pääomien loputon rahankasvatus tuoneen mielipidettä purkamaan kasvuntaloutta maapallon kustannuksella. Anarkistit olivat pieni ryhmä, vain satakunta henkeä. Suomi on vapaa maa, siksi sen ovat tehneet isämme ja isoisämme, Kiitos heille. Meillä voivat kaikki kukat kukkia, myös vaihtoehtoiset. DSC_11975.JPG, klo 11:59. 1/250s, f8, 36 mm. Anarkisteille musta väri oli vaatetuksessa tyypillistä ja heidän lippunsa olivat enteellisesti musta-punaisia.[/size:1f5e54ef]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (43)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361

Eero joutuu kamppailemaan paikasta auringossa, on jäämässä Vanhasen varjoon... demareita tarvitaan, jos haluamme jakaa tuloja eniten.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361

Nyt alkoi ennustaminen:

Eerosta ei tule pääministeriä.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361

Ai niin, tähänkin vielä äänimäärä: Eero saa vähemmän kuin Erkki Tuomioja, mutta enemmän kuin 9.000....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Spede
Itse veikkaisin, että Eero ei pääse eduskuntaan lainkaan.

..............

Jeps, pitää paikkansa, ... mutta vasta neljän vuoden kuluttua

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Ilkka Luoma
Ai niin, tähänkin vielä äänimäärä: Eero saa vähemmän kuin Erkki Tuomioja, mutta enemmän kuin 9.000....

......

Tässä ennustelogiikka piti aika hyvin, Eero sai 10.849, siis enemmän kuin 9.000, mutta vähemmän kuin Tuomioja, joka sai 12.885...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361

Orastavaa oppositiopolitiikaa on demareilta havaittavissa - saako Suomi vihdoin "varjohallituksen" ....?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361

Vahvojen huhujen mukaan demarit kokevat jo Eeron "rasitteeksi" puolueen uudessa ajatusmaailmassa... ?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Eikös SAK... eikun Heinäluoma ollut siinä hallituksessa joka hyväksyi ylisuuret osingot.

Olen miettinyt, että miten SAK... eikun SDP voi äänestää omien palkkojensa nostamisen puolesta jos he mukamas ovat työntekiöiden puolella.
Taitaa tuo kolme kertaa keskipalkkojen suuruinen palkka hävittää todellisen tajun suomalaisen työn palkkauksesta. Samaan aikaan kun omia palkkoja nostetaa useita satoja euroja kuussa, jäävät opiskelijat ja eläkeläiset ilman tasokorotuksia, ja useimmin selitys on ettei ole rahaa!

SDP voi syyttää vain itseää vaalitapiosta. Kun Lipposen ajoista asti olleelta hallituspaikalta ole saatu lupauksia toteutettua, niin kansa haluaa muutosta.
Ei Suomen kansa niin sokea ole etteikö se näkisi Liposen ja Heinäluoman omaan napaan tuijotusta.
Mutta en usko, että mikään noista kolmesta suurpuolueesta, joista aina kaksi ovat hallituksesa, mikään muoto toisi muutoksia eduskunnan toimintaan. Sama homma jatkuu oli hallituksessa mikä puolue hyvänsä.

Pari ja puoli vuotta sitten joulun alla, oli uutisissa otsikko, että SDP äänestää miten rangaista jäsentä joka kehtasi äänestää Suomen kansan etuja ajatellen ja unohtaa puoluejohdon rahan- ja vallanhimon.
Luulen, että tällaiset tapaukset jäävät hieman pidemmäksi aikaa ihmisten alitajuntaan ja osaltaan vaikuttavat, jopa parin vuoden päästä, pidettävissä vaaleissa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
kolki
Pari ja puoli vuotta sitten joulun alla, oli uutisissa otsikko, että SDP äänestää miten rangaista jäsentä joka kehtasi äänestää Suomen kansan etuja ajatellen ja unohtaa puoluejohdon rahan- ja vallanhimon.
Luulen, että tällaiset tapaukset jäävät hieman pidemmäksi aikaa ihmisten alitajuntaan ja osaltaan vaikuttavat, jopa parin vuoden päästä, pidettävissä vaaleissa.

..................

Demarien pelastus on uudistus, ja se pitää aloittaa nyt. Puskat on ravisteltu, nyt on tekojen aika - SDP:stä voisi tulla todellinen kansalaisliike, sillä nyt on aloitettava "hyvinä aikoina" varauma vuosisadan lamaan, joka muhii pinnan alla.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Varmasti jatketaan samaa linjaa: vanhukset tapetaan, lapset huostaan, biologiset vanhemmat kadulle, jolloin ei tarvi antaa mitään sosiaalitukia, eihän siinä sen kummempaa.

Siihenhän ollaan rakennettu yhteiskuntaa jo vuosia ja oli vallassa kuka tahansa, siihen mennään! Nyt vastuun kantajina ovat kokoomus ja keskusta. Sossut eivät sitä kunniaa enää kanna.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Mestariampuja PiPi
Varmasti jatketaan samaa linjaa: vanhukset tapetaan, lapset huostaan, biologiset vanhemmat kadulle, jolloin ei tarvi antaa mitään sosiaalitukia, eihän siinä sen kummempaa.

Siihenhän ollaan rakennettu yhteiskuntaa jo vuosia ja oli vallassa kuka tahansa, siihen mennään! Nyt vastuun kantajina ovat kokoomus ja keskusta. Sossut eivät sitä kunniaa enää kanna.

......

Kun nykyhallitus säätää perinnöt tietyiltä osin verovapaiksi ja se tapahtuu tiettynä hetkenä, esim. 31.12.2008, niin arvatkaa kuinka moni mummo pidetään hengityskoneessa tuon ajankohdan yli...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Entä vähävaraiset ja köyhät perheet? Jatkuuko huostaanottobuumi ja vieraita ihmisiä tuetaan rahallisesti mielummin kuin lasten biologisia vanhempia?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Mestariampuja PiPi
Entä vähävaraiset ja köyhät perheet? Jatkuuko huostaanottobuumi ja vieraita ihmisiä tuetaan rahallisesti mielummin kuin lasten biologisia vanhempia?

.............

Viime kädessä vastaamme itse itsestämme - kukaan ei "ruokaa" suuhumme laita... luonnon kierrosta saamme monia hyviä osviittoja kuinka harmonia toimii...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
Entä vähävaraiset ja köyhät perheet? Jatkuuko huostaanottobuumi ja vieraita ihmisiä tuetaan rahallisesti mielummin kuin lasten biologisia vanhempia?.............

Viime kädessä vastaamme itse itsestämme - kukaan ei "ruokaa" suuhumme laita... luonnon kierrosta saamme monia hyviä osviittoja kuinka harmonia toimii...

Väärin Ilkka Luoma!

Sossuthan ne ovat tähänkin asti lapset huostaan ottaneet! Ja kuinka moni perhe onkaan joutunut hätää kärsimään ja suuriin vaikeuksiin kun eivät ole lakisääteistä toimeentulotukea saaneet vaikka ovatkin hakeneet. Ja kaikki eivät "raaku" internet-palstoilla eivätkä jaksa kirjoitella lehtiin.

Viime kesänä eräs tuttavani, joka on kotisairaanhoidossa vanhustyössä sanoi, että vanhukset ovat helisemässä koska eivät ole saaneet toimeentulotukea eivätkä voi ostaa lääkkeitä eikä maksaa vuokraa. Kysymys on Espoosta, siis!

Lakisääteinen toimeentulotuki on kysymyksessä!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
Entä vähävaraiset ja köyhät perheet? Jatkuuko huostaanottobuumi ja vieraita ihmisiä tuetaan rahallisesti mielummin kuin lasten biologisia vanhempia?.............

Viime kädessä vastaamme itse itsestämme - kukaan ei "ruokaa" suuhumme laita... luonnon kierrosta saamme monia hyviä osviittoja kuinka harmonia toimii...
Väärin Ilkka Luoma!

Sossuthan ne ovat tähänkin asti lapset huostaan ottaneet! Ja kuinka moni perhe onkaan joutunut hätää kärsimään ja suuriin vaikeuksiin kun eivät ole lakisääteistä toimeentulotukea saaneet vaikka ovatkin hakeneet. Ja kaikki eivät "raaku" internet-palstoilla eivätkä jaksa kirjoitella lehtiin.

Viime kesänä eräs tuttavani, joka on kotisairaanhoidossa vanhustyössä sanoi, että vanhukset ovat helisemässä koska eivät ole saaneet toimeentulotukea eivätkä voi ostaa lääkkeitä eikä maksaa vuokraa. Kysymys on Espoosta, siis!

Lakisääteinen toimeentulotuki on kysymyksessä!

.....

koetetaanko huostaan otolla pelastaa itse lapsi/ lapset?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
.....

koetetaanko huostaan otolla pelastaa itse lapsi/ lapset?

Olen ymmärtänyt -omien lasteni huostaan otolla, naapurini lasten huostaan otolla, ja suomi24 palstaa lukiessa vielä tänäkin päivänä -, että monasti onkin kysymys antaa leipä ja leivän päälle paksusti muutakin kuin se ylähuuli joillekkin lapsille täysin ventovieraille ihmisille.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14361
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
.....

koetetaanko huostaan otolla pelastaa itse lapsi/ lapset?
Olen ymmärtänyt -omien lasteni huostaan otolla, naapurini lasten huostaan otolla, ja suomi24 palstaa lukiessa vielä tänäkin päivänä -, että monasti onkin kysymys antaa leipä ja leivän päälle paksusti muutakin kuin se ylähuuli joillekkin lapsille täysin ventovieraille ihmisille.

............

Mitä tuolla tarkoitit? --- Moni lapsi otetaan hyvin aiheellisesti huostaan, koska useillä näistä tapauksista vanhemmilla/ vanhemmalla ei ole kykyä (lopullisesti tai väliaikaisesti) huolehtia jälkikasvusta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Muistelen Ilkka Luoma, että olet joskus komentoinutkin Länsiväylän keskustelupalstalla johonkin huostaanottoon liittyvään juttuun vuonna 2005. Olenko väärässä?

No joka tapauksessa esim. täällä voit käydä lukemassa, onko kysymys vanhempien kyvyttömyydestä huolehtia lapsistaan:

Diagnoosi

Insestitutkimus

Lapsen hinta

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat