Seuraa 
Viestejä45973

elikkäs;

Jos oletetaan että nykyihminen on etelänapinoista h. erectuksista ym. polveutuva (niin, kreationistisatuilijat ja valoravintohörhöt voivat pitää mölyt mahassaan) tiedostava olento, niin missä vaiheessa tämä tietoisuus on 'puhjennut kukkaan'?

Joitakin kynnyspisteitä on mielestäni erotettavissa.

300000-30000bca varhaisimmat koristekuviot, varhaisimmat merkit esteettisistä ja/tai hengellisistä arvoista, ja myöhemmin korujen valmistus ja luolamaalaukset ilmentyivät. Näihin evoluution kummajaisiin varmasti liittyi runsaasti uskomuksia ja rituaaleja jotka edesauttoivat lauman yhteistyökykyä ja yhteisöllisyyttä.

30000-10000bca ensimmäiset korkeakulttuurit syntyvät luokkajaon seurauksena. Syntyy ns. ajatteleva luokka, jolloin ihmiskulttuuri sai joitain nykyaikoihin säilyneitä piirteitään (historia, filosofia, futurologia ym.)

10000bca-1500ca uskonnolliset käsitteet vaihtuvat ulkoisista sisäisiin. Antiikin ajan polyteistille vastoinkäyminen tai tunne on jumala, ja jumala väline tunteen käsittelemiseen mutta nykyaikaan tultaessa moinen on jo osin saanut väistyä modernin oman onnensa sepän tieltä.

Milloin luulette että ihmismieli on ottanut ratkaisevan askeleen kohti nykyisen kaltaista tietoisuutta ja individualismiä?

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat