Seuraa 
Viestejä45973

Britannia torjuu ilmastonmuutosta täysillä renkailla

STT-JR, 11.3.2007

Britannian hallitus kehottaa autoilijoita ajamaan täysillä renkailla, jotta ilmastonmuutos hidastuisi. Liikenneministeri Gillian Merronin mukaan autojen hiilidioksidipäästöt voisivat laskea kahdeksan prosenttia, jos kaikki kuljettajat noudattaisivat uusia ohjeita.

Autoilijoiden pitäisi ohjeistuksen mukaan myös välttää turhaa kuormaa ja liian suurilla kierroksilla ajamista.

- Ajotapamme voi auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia, ja kuluttamalla vähemmän polttoainetta autoilijat voivat myös säästää rahaa, Merron muistutti sunnuntaina.

Britannian liikenneministeriö on laittanut verkkosivuilleen laskurin, jolla voi arvioida, kuinka paljon järkevällä ajotyylillä säästää. Parinkymmenentuhannen kilometrin vuotuisella ajolla säästöä voi kertyä noin 150 euroa.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=105225

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Kyllähän tuo täysillä renkailla ajo teoriassa saattaa vähentää hiilidioksidipäästöjä, pääseehän auto pienemmällä voimalla etenemään, mutta oikeesti...huh huh.
Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen autoilussa kun olisi niin paljon tehokkaampiakin keinoja.

Joskus testasin 1600cc Astrallani, kun pistin vanhoihin kesämunkkeihin mielettömät ylipaineet, niin sain maantiekulutusta putoamaan normaalista vajaasta 6 litrasta muutaman desin jopa hyvin alle 5.5 litraan satasella

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa vastaava kampanja käydään autokoulussa, myös monet yritykset ostavat taloudellisen ajon kursseja työntekijöilleen.

Ihan hyvää tilastoa tulee esim. yhden kurssin otannalla. Seka-ajossa pari kurssilaista sai kulumaan vähän enemmän bensaa autokoulun opeilla, mutta loput parista kymmenestä sai säästettyä muutaman desin. Parilla tyypillä säästö oli jopa parin litran luokkaa satasella. Omalla kohdalla säästö oli 5 desiä sataselle, keskinopeus nousi 1km/h.

Väärillä pyöränkulmilla ja paineilla tulee helposti litra kulutukseen lisää. Paineet pitäisi tarkistaa ainakin kerran kuukaudessa, ja pidemmän reissun alussa. Rahaa säästyy lähes ilmaiseksi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Onpa fiksua säästää muutama sentti ja vaarantaa samalla itsensä ja muiden turvallisuus. Ylipaineisilla rengailla pito laskee.

Ylipaineisilla renkailla rengas kuluu keskiosastaan nopeasti käyttökelvottomaksi. Hulluja ohjeita. Rengassatsien vaihtaminen on takuulla kalliimpaa, kuin muutaman desin säästö.

Ennemminkin uraiset ja rosoiset tiestöt pitäisi saada Suomessa ajettavaan kuntoon ja käyttää "hiljaista asfalttia".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat