Seuraa 
Viestejä45973

Mustesuihkutulostimen voi ostaa 40 €:lla ja tulostusjälkikin on kohtuullista hintaan nähden.
Mukana tulee myös tarvittava määrä väsikasetteja, jotka eivät kuitenkaan välttämättä ole täysiä.

Kun sitten menet ostamaan 40 €:n printteriisi uusia mustesäiliöitä, niin
voi herranjumala säiliöiden hinnat ovat 15 -50 € ja pahimmassa tapauksessa halvassa printterissäsi on 4 kpl erilaisia mustekasetteja.
Lisäksi tulevat mahdolliset vaihdettavat tulostuspäät.

Joku vetää välistä välistä, niin että €urot kahisevat!

Värilaserit halpenevat ja niiden väriaineet ym. käsittääkseni kestävät kauemmin kuin mustesuihkuissa ja laserit ovat muutenkin sistimpiä, ei esim. tarvitse varoa tulostuksen värien suttautumista niin paljoa kuin mustesuihkuissa.

Hintasuhteet eivät ole kohdallaan!!!

Kommentit (12)

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Tosin Kodak julkisti vähän aika sitten uuden hinnoittelutavan, jossa uuden mallinen printteri on entistä kalliimpi ja musteet entistä halvemmat.

Tämä oli mielestäni tervetullutta, vaikkakin tavallaan paluuta 80-luvun loppuun, jolloin printterit (plotterit) olivat kymmenien tuhansien markkojen laitteita ja musteet maksoivat satoja markkoja...

Tuotantokustannukset ja sitä kautta hinnat ovat toki tulleet alas mutta ikäänkuin suhdelukuna suunta on Kodakilla oikea. On varmaan ympäristöystävällisempää ostaa todellakin niitä pieniä mustepulloja kuin printteri ja pieniä mustepulloja, kun omasta printteristä loppuu muste.

Samalla Kodak tullee nostamaan tuotteidensa kokonaismyyntiä. On ilmeistesti nimittäin niin, että houkutus vaihtaa printteri uuteen ja jopa erimerkkiseen on korkeimmillaan juuri silloin kun musteet on loppu.

Gravity sucks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ei tarvi tulostella väreillä, halvimmaksi tulee kun ostaa käytetyn yrityslasertulostimen, joita saa nykyisin hyvin halvalla. Esim. HP LaserJet 5:en patruunat maksaa 100e (eli ei kovin paljoa enempää kuin jonkin uuden halpalaserin patruunat) ja niillä voi tulostaa jotain yli 8000 sivua tyypillisen 2000:n sijaan.

Joku
Jos ei tarvi tulostella väreillä, halvimmaksi tulee kun ostaa käytetyn yrityslasertulostimen, joita saa nykyisin hyvin halvalla. Esim. HP LaserJet 5:en patruunat maksaa 100e (eli ei kovin paljoa enempää kuin jonkin uuden halpalaserin patruunat) ja niillä voi tulostaa jotain yli 8000 sivua tyypillisen 2000:n sijaan.

Canonin mustepatruuna maksaa hongkong tavaratalossa 3,95 euroa, vastaava hevlet packardiin yli 20 euroa.
Canonin väripatruuna maksaa n. 5 euroa, värit ovat kuitenkin vääriä, punainen näyttää ruskealta ja vihreä tulee sinisenä.

Kannattaa käyttää Inkclubia, se on halpa.

Kerran NetAnttilassa oli tarjouksena printteri joka oli halvempi kuin sen musteet. Olin ostanut sen tulostimen kun se oli halpa ja etsin siihen mustetta kun se meni äkkiä loppuun. Ei paljon naurattanut. Inkclubiin olen ollut tyytyväinen. Nopea toimitus ja hyvät valikoimat ja huokeakin. Spammataan nyt. Printtereihin kannattaa laittaa rahaa, ei halvalla saa hyvää.

Itse olen ollut ostamaani lasertulostimeen todella tyytyväinen. Aikaisemmin musteet aina kuivuivat kun tuli harvoin tulostettua, mutta tuossa ei ole sitä ongelmaa. Kertaakaan en ole vielä kasettiakaan joutunut vaihtamaan, vaan alkuperäiset jauheet ovat vielä riittäneet.

Lasertulostimissakin hinnat kaseteille ovat todella kovia, mutta jos hinnat suhteuttaa tulostusmääriin, niin laserilla pääsee kyllä reilusti halvemmalla kuin musteella.

Ensimmäinen tulostimemme oli matriisitulostin, joka oli ikäänkuin äänekäs kirjoituskone, jossa oli kirjoituskoneen kaltainen mustenauha, joka piti sitten tarvittaessa vaihtaa. Paperit olivat toisissaan kiinni, liittymäkohdissa oli pienet reiät mistä paperin sai helpommin revittyä irti. Värejä oli vain yksi.

Lasertulostimen jauhesäiliön voi myös täyttää itse. http://www.mustekasetti.com/ -osoitteesta saa täytejauhetta. Siellä on osaavaa porukkaa, joka antaa oikeanlaista jauhetta, kun kertoo tulostimensa merkin.

Jos rumpu ei ole paljoa kulunut, voi yhtä säiliö-rumpu-yhdistelmää käyttää useamman uudelleentäytön ajan. Tuolla muistaakseni täytetään myös pyynnöstä jauhekasetteja, mutta se tietenkin maksaa enemmän, kuin itse tehty. Useimmat kasetit on helppo täyttää itse. Kolvilla reikä säiliön kattoon ja suppilon kanssa jauhe sisälle. Korkki päälle. Kannattaa olla varovainen jauheen kanssa. Se sotkee todella tehokkaasti.

Itse täyttelen kasettia ammeessa ja läikkyneet jauheet yritin huuhdella kuumalla vedellä viemäriin. Nepä jämähtivät samantien kiinni emaliin, ja niitä sai jynssätä oikein voimalla irti. Kylmällä vedellä huuhtominen, ei pitäisi pintää jauhetta niin helposti. Tekstiileistä ja huokosista pinnoista jauhetta ei saa irti millään.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35106

Tietääkö joku, paljonko pienet painofirmat maksavat väreistä ja millaisissa erissä ne niitä ostavat. Vaikka painoväri lienee ominiaiuuksiltaan printtereihin soveltumatonta, kaipa ne pigmentit ovat samoja ja liuotinten ei pitäisi mitään maksaa. Saisi vähän osviittaa, kuinka ruokottomia katteita printteriväreistä vedetään.

.
Seuraa 
Viestejä846

Reilu vuosi sitten piti hommata uusi kasetti HP:n laserjettiin.
Alkuperäinen oli n.15% kalliimpi, mutta vanhan sai palauttaa postissa ilmaiseksi kierrätyskäyttöön.

Pienet firmat ostavat lähinnä 4,5kg purkeissa. Seuraava pakkauskoko taitaa olla ~200kg. Hintaa en muista tuolle purnukalle, mutta helvetin halpaa se on verrattuna printteri musteeseen. Tosin ovat niin eri tököttejä, ettei niitä voi mitenkään verrata keskenään. Painoväreissä ja musteissa on niin erilaiset sidosaineet. Toki pigmenttien hintoja voi verrata. Tiedot löytää varmaankin webistä.

Ja mitä printtereihin tulee, niin itselläni on tässä canonin 460 ja hp:n 1010. Käyttö on huomattavasti edullisempaa kuin kertakäyttöiset mustesuihkut.

fenomenologi
Canonin mustepatruuna maksaa hongkong tavaratalossa 3,95 euroa, vastaava hevlet packardiin yli 20 euroa.
Canonin väripatruuna maksaa n. 5 euroa, värit ovat kuitenkin vääriä, punainen näyttää ruskealta ja vihreä tulee sinisenä.

Juu, no ovathan mustesuihkutulostimen patruunat selvästi halvempia kuin laserpatruunat, mutta per sivu laaserit vievät silti voiton..

Säiliön täyttö maksaa meilläpäin noin euron. Kertoivat että kymmenen kertaa voi täytellä. Pieniä palveluputiikkeja on joka puolella runsaasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat