Seuraa 
Viestejä45973

Entäpäs jos onkin niin, että meistä jokaisesta haarautuu jatkuvasti useita ilmentymiä vaihtoehtoisiin multiversumeihin?

Eli joissain multiversumeissa minua ei oli ollenkaan, joissain toisissa tekisin jotain muuta kuin nyt, jne, siten, että kaikki mahdolliset kohtalot ovat yhtä aikaa olemassa, ja jokainen tietoisuus vaeltaa omassa kohtalonhaarassaan. Muut haarat sisältävät "kaiun" tästä tietoisuudesta, ja nämä kaiut täyttävät jokaisen "sielun" sisältämät muut tietoiset olennot.

Eli jokainen olemme oman todellisuutemme "vankeja", ja meistä jokaisesta havaitsemme ainoastaan "kaiun", ja "kaiun" kuollessa emme enää sitäkään.

Syy, miksi kokisimme olevamme juuri tässä nimenomaisessa todellisuudessa, emmekä jossain rinnakkaisessa, olisi se, että kokemamme todellisuus on tekojemme sekä ympäristön muodostama summa. Muut rinnakkaistodellisuudet olisivat epätodennäköisempiä, koska olisivat ristiriidassa valintojemme kanssa, mutta ne olisivat silti olemassa, kaikuina suhteessa kokemaamme rinnakkaistodellisuuteen.

Ja joskus, esim. kahden ihmisen vilpittömästi rakastaessa toisiaan, nämä haarat olisivatkin itse asiassa sama haara, ja silloin, ja ainoastaan silloin, kun kaksi tietoista olentoa on samassa rinnakkaistodellisuudessa, on mahdollista tavata toinen olento olennon tuottaman "kaiun" sijaan.

Ja jotta veljeys maan päällä voisi tapahtua, tarvittaisiin siihen kaikkien vilpitöntä rakastamista toisiaan kohtaan. Tällöin kaikki rinnakkaistodellisuudet niputtautuisivat ja yhdistyisivät yhdeksi julmetun voimakkaaksi joeksi, vahvemmaksi todellisuudeksi.

Sellaisessa haarassa elämä tuntuisi voimakkaammalta kuin nykytilanteessa, jossa useat haarat ovat ristiriidassa keskenään, sotkeutuneina toistensa ympärille. Siitä seuraa riitoja ja eripuraa ja sotia, ja ihmisten mielistä kaivautuu esille negatiivisia tunteita ja aistimuksia. Kellon koneisto ei ole synkronissa, vaan jokainen ratas jauhaa rikki toisiaan. Sellaisessa rinnakkaistodellisuuden haarassa elämä ei ole kauhean mielekästä.

Mutta ken tietää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Homman nimihän on se, että joka ikiselle valinnalle/tapahtumalle on olemassa
oma universuminsa.

Tämä ei edes ole omaa keksintöäni, vaan asiasta on kirjoitettu vakavasti
tiedeaiheisissa lehdissäkin.

Hullultahan se kuulostaa, mutta ymmärtäkää että kaikkeus/tila on ääretön.

Tilaa kyllä riittää loputtomiin.

Vierailija

Ei, vaan kaikki tapahtuu samassa tilassa, mutta eri aikaan. Siis ääretön määrä tapahtumia vuorotellen(älkää kysykö miten ääretön määrä asioita tapahtuu vuorotellen). Riippuu sitten ihmisestä, milloin hänen tajuntansa on enabletilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipäs, vaan yhtä aikaa "eri suuntiin".

EDIT: Perusteluiksi sanon sen, että aikaa ei ole olemassa, on vain nykyhetki ja muutos.

Mitään tapahtumia (esim. hiukkasten liike) ei voi ennustaa tarkasti, voi vain arvioida todennäköisyyksiä. Mikään ei kai periaatteessa estä kaikkia mahdollisuuksia toteutumasta, kylläkin omissa, erillisissä maailmankaikkeuksissaan.

Tämä on muuten hyvä argumentti ID-teoreetikkoja vastaan, juuri tällaisen maailmankaikkeuden "tapahtuminen" oli nimittäin alusta saakka varmaa, jos ajatellaan kaikkien mahdollisten vaihtoehtoisten maailmankaikkeuksien toteutuvan.

derz
Seuraa 
Viestejä2470
saru
Tämä on muuten hyvä argumentti ID-teoreetikkoja vastaan, juuri tällaisen maailmankaikkeuden "tapahtuminen" oli nimittäin alusta saakka varmaa, jos ajatellaan kaikkien mahdollisten vaihtoehtoisten maailmankaikkeuksien toteutuvan.

Aivan! Tästä on tehty tieteellinenkin selvitys:

Evolution in the Multiverse

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat