Seuraa 
Viestejä45973

Ydinvoima on yksi talouden pyöristä. Talousideologiaa voi ajatella uskonnoksi silloin, kun sitä käytetään talouden vahvistamiseen, vaikka nähdään vahvan talouden jo aiheuttamat ympäristöhaitat.

Ydinvoima voi olla myös ylpeyden aihe: "Me osaamme ja hallitsemme ydintekniikan". Samasta syystä se voi olla nyös kansakunnan omanarvontuntoa vahvistava: "Me osaamme ja hallitsemme ydintekniikan - näpit irti!".

Jenkkien seteleissä vakuutetaan luottamusta Jumalaan. Iranin setelissä on ydinvoimalan symboli.

Lainaus:

"TEHERAN. Uraanin rikastamisesta Yhdysvaltojen kanssa kinasteleva Iran julkisti maanantaina setelin, jossa on ydinvoimaa kuvaava symboli. Setelissä on oranssia, vihreää ja sinistä ja siinä perinteinen ydinvoiman symboli – atomi elektroneineen – on Iranin kartan päällä.

Uusi 50 000 rialin eli noin neljän euron arvoinen seteli korostaa tietysti sitä, että ydinvoima on Iranissa kansallisen ylpeyden aihe, eikä Iran aio myöntyä ulkovaltojen pakotteiden edessä.
...
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ira ... 53?ref=rss
Julkaistu: 12.3.2007 21:46
"

Kommentit (5)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Sitä atominmallia jossa elekktronit kiertävät ydintä, käytetetään kyllä enemmän ja oikeastaan aina, teknisen edistyksen symbolina kuin ydinvoiman. Bohr ei ydinvoimaa tiennyt vielä kun yritti noin kuvata atomia.

Mallihan on siinä mielessä virheellinen, ettei elektronin paikkaa jollain hetkellä voi mitata, tai sitten muut mittaukset menee perseelleen. Miksikähän meidän fysiikassa opetetaan tuota partikkelina olomuotoa eikä samalla muisteta mainita että se nopeutensa ansiosta on myos meille ainoastaan havaittava kuori. Niinkuin kananmunassa. Kaikki ollaan kuitenkin tyhjää täynnä.

Olisivathan nuo iranilaiset voineet laittaa sienipilven rahoihinsa, niin olisi helpommin ymmärettävissä.

Lierikki Riikonen

Iran taitaa tosissaan aikoa liittyä ilmastonsuojelun vastaiseen taisteluun - nyt Iran heittää ajatuksena tarjouspyynnön 19 ydinvoimalan rakentamisesta islamistisiin maihin:

"Tehran, Dec 23 (IANS) In what could further increase the West's worry over Iran's nuclear ambitions, a top Iranian official said Sunday the Islamic country would soon float an international tender for construction of 19 new 1,000-megawatt nuclear power plants."

http://in.news.yahoo.com/071223/43/6os13.html

Suomalaisetkin voivat pieneltä osaltaan olla ylpeitä ydintekniikan kehittymisestä myös islamistisiin korkean kulttuurin ja ydintekniikkaa taitaviin valtioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valtion pääuskonto ei tietenkään saa olla este ydinenergian tuotannolle. Siitä osoituksena Bangladeshin suunnitelma ydinvoimalasta:

Dhaka, Dec 25 (Xinhua) Bangladesh's plan to install its first nuclear power plant by 2015 to meet the country's increasing electricity demand has been received positively by the International Atomic Energy Agency (IAEA), a senior official said Tuesday
...
http://in.news.yahoo.com/071225/43/6ou35.html

Bangladeshissa on muslimeja 85%.

Heti, kun ydinenergia on vapaasti ja tasavertaisesti kaikkien sitä haluavien valtioiden käytettävissä, poistuu yksi syy sen vastustamiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat