Seuraa 
Viestejä45973

[size=200:362mk0s1]Verisistä ryöstöistä yli 6 vuoden tuomiot kahdelle[/size:362mk0s1]

Julkaistu: 13.3.2007 21:00

Lasse Kerkelä

helsingin sanomat

Helsingin käräjäoikeus on langettanut helsinkiläiselle Jamanur Hassan Dahirille, 23, ja espoolaiselle Astrit Miftarille, 25, kuuden ja puolen vuoden ehdottomat vankeustuomiot muun muassa törkeistä ryöstöistä.

Rikokset tapahtuivat syyskuussa 2005. Ensimmäinen niistä sai alkunsa aamuöisellä Mannerheimintiellä, jonka jalkakäytävää pitkin eräs mies oli palaamassa ravintolasta.

Dahir ja Miftari pakottivat miehen ampuma-aseella ja veitsellä uhaten autoonsa. Kaksikko pahoinpiteli uhria lyömällä häntä kyynärpäällä päähän ja kylkeen sekä anasti hänen omaisuuttaan.

Kolmituntinen vapaudenriisto päättyi Lauttasaaren rantaan. Siellä uhri vedettiin ulos autosta ja häntä potkaistiin kylkeen. Ryöstäjät kaasuttivat pois paikalta.

Muutaman päivän kuluttua kaksikko hakkasi puolimetrisellä metalliputkella ennestään tuntemaansa miestä päähän, käsiin ja jalkoihin yksityisasunnossa. Jossain vaiheessa pahoinpidelty mies kertoi heille, että hän tietää Kustaankadulta erään asunnon, jonne he pääsevät sisään. Asunnon omistajien piti olla Amsterdamissa.

Dahir ja Miftari pakottivat erään neljännen miehen avaamaan asunnon oven työntämällä käden postiluukusta. Asunto ei ollutkaan tyhjä, vaan siellä asuvat mies ja nainen heräsivät, kun nelikko pääsi sisään.

Dahir ja Miftari potkivat ja hakkasivat miestä metalliputkella päähän ja muualle ylävartaloon, kunnes tämä ei pystynyt enää nousemaan.

Naisen he käskivät pysyä peiton alla makuuhuoneessa. Sieltä hän joutui kuuntelemaan tappouhkauksia ja uhrin "hirveää huutoa", kun tätä pahoinpideltiin.

Dahir ja Miftari veivät asunnosta omaisuutta joidenkin tuhansien eurojen edestä.

Oikeus tuomitsi kaksikon kahdesta törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Heidän rangaistuksiaan kovensi se, että molemmat oli aiemmin tuomittu yli kymmenestä ryöstöstä tai sen yrityksestä.

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ver ... 5225798436

ps. Lisää seuraa.....

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Vai ehkä vihreät sittenkin tarkoittavat tätä Oslon mallia?

[size=150:qllajund]Sadat nigerialaiset ilotytöt hämmentävät Oslossa[/size:qllajund]

Julkaistu: 13.3.2007 23:45

Kalle Koponen

helsingin sanomat

KALLE KOPONEN / HS

Afrikkalaiset prostituoidut partioivat Oslon pääkatua Karl Johania sateisena yönä.

oslo. "Hei kulta, haluatko pitää hauskaa tänään?" Afrikkalainen nainen katsoo kysyvästi silmiin ja räpyttelee ripsiään maaliskuisen yön kylmässä tihkusateessa.

Muutaman kymmenen metrin päässä toinen nainen esittää saman kysymyksen. Kohta kysyy kolmas, ja ennen pitkää sama ehdotus on esitetty monen monta kertaa.

Oslon pääkadusta on lyhyessä ajassa kehittynyt Pohjoismaiden näkyvin katuprostituutiokeskus. Kolmen viime vuoden aikana katuprostituutio on siirtynyt sivukujilta pääkadulle Karl Johanille.

Myös prostituoidut ovat vaihtuneet. Lähes kaikki ovat nykyisin mustia naisia Afrikasta, Edon osavaltiosta Nigeriasta.

Nigerialaisten nopea joukkomuutto Osloon on ällistyttänyt ja hämmentänyt kaupunkilaisia. Hallitus on painostanut Oslon poliisin perustamaan uuden yksikön ihmiskauppaa vastaan. Kaupungin prostituutiokeskus pyrkii laskemaan ja auttamaan nigerialaisia.

Kaikki ihmettelevät samaa: Miksi kesällä 2004 Norjaan alkoi yhtäkkiä saapua nigerialaisia naisia Italiasta? Heidän arvioitu lukumääränsä Oslossa on noussut runsaassa kahdessa vuodessa nollasta yli 400:aan.

Oikeusministeriön poliisiosastolla ollaan selväsanaisia. "Täällä on rahaa, ja täällä on asiakkaita", koordinaattori Birgitte Ellefsen sanoo.

Naisista tiedetään silti jo melko paljon. Sosiaalityöntekijät ovat haastatelleet heitä. Vuosi sitten Norjan ulkoministeriö lähetti valtuuskunnan Nigeriaan selvittämään taustoja.

Kaikki alkaa köyhyydestä.

"Isälläni on neljä vaimoa ja 22 lasta. Kasvoin köyhyydessä, ruokaa ja vaatteita ei ollut tarpeeksi. Nyt elätän isovanhempiani, vanhempiani ja osaa sisaruksistani", Prosentretin haastattelema nainen kertoo.

Suurin osa Norjassa toimivista nigerialaisista kuuluu edo-heimoon.

Kaikki ovat itse halunneet lähteä Eurooppaan paremman elämän toivossa. Juuri kenelläkään ei ollut omaa rahaa matkaan, eikä laillista mahdollisuutta muuttaa Välimeren pohjoispuolelle. Värvärit, useimmiten tuttavat tai sukulaiset, järjestävät Benin Cityssä rahoituksen, paperit ja kuljetukset. Useimmat matkustavat pohjoiseen Saharan yli ja jatkavat laivalla Italiaan tai Espanjaan.

Kun naiset pääsevät Eurooppaan, koittaa maksun aika: he ovat jääneet 30 000–40 000 euroa velkaa matkan järjestäjille. Prostituutio on useimmiten ainoa tapa lyhentää velkaa.

Norjan oikeusministeriössä yritetään koordinoida apua ja suojelua mahdollisille ihmiskaupan uhreille. Birgitte Ellefssenin mukaan kulttuuriero on suuri. "Heidän tavoitteensa on parantaa omaa ja perheidensä elämää´. Useimmat eivät koe itseään uhreiksi. Vaikka heitä kuinka täällä riistettäisiin, kotona meni vielä huonommin, monet ajattelevat", Ellefssen sanoo.

Tilanne voi kehittyä silti vieläkin huonompaan suuntaan. Osloon on alkanut ilmaantua naisia myös suoraan Nigeriasta, mikä viittaa varsinaiseen ihmiskauppaan.

Niin miksei. Ovathan sentään työssä. Tosin tuleekohan veroja lainkaan
maksettua? Epäilen, joten eipä ole asiallista tuokaan. Saattavat nostaa
sossun maneja samalla!? Perkkele!

Mutta, jos vihreät aivan välttämättä vaativat, niin minkäs teet?

Edit: Lähde:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sad ... 5225802093

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
No mitäs luulet? Ovatko?

Vastaanpa minäkin vaikka ei kysytäkään.

Eivät varmasti ole mutta mukana tulevat niiden toivottujen kanssa.
Jos ei muuta niin alaikäisinä sotien runtelemina lapsina tai sitten
roikkuvat vielä munanpäässä. Ja, jos/kun uskonto ja kasvatus
tehoavat niin jälki saattaa olla aika karua.

unski

[size=150:hamxca79]Sadat nigerialaiset ilotytöt hämmentävät Oslossa[/size:hamxca79]
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sad ... 5225802093[size=150:hamxca79]Miespuolisia kanssa![/size:hamxca79] Sellaisia joilla on kykyä, kokoa ja taitoa.

Olisi kiva kotitalousvähennyksellä vuokrata sellainen nuori mies tädin

(tai sedän!) palveluksen sen sijaan että joutuu

vikittelemään näitä kaljalta haisevia persjalkapenoja.

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 0&start=10

at
Aweb
No mitäs luulet? Ovatko?Vastaanpa minäkin vaikka ei kysytäkään.

Eivät varmasti ole mutta mukana tulevat niiden toivottujen kanssa.
Jos ei muuta niin alaikäisinä sotien runtelemina lapsina tai sitten
roikkuvat vielä munanpäässä. Ja, jos/kun uskonto ja kasvatus
tehoavat niin jälki saattaa olla aika karua.

Totuus on, että usein lapsia lähetetään ankkureiksi eikä välttämättä sota ole niitä lapsia runnonut vaan ne joko perässä tai mukana tulevat "vanhemmat". Asia on monissakin paikoissa tabu. Mistä tiedätte kuinka moni lapsi on myös sotaorpo jonka tekopakolaiseksi luokiteltavat härskit aikuiset esim. Suomeenkin lähettävät ja ovat sitä ennen vakuuttaneet lapsille olevansa ainoita jotka hänestä huolta pitävät, maahan pitäisi perässä päästä.

Eikö esim. naiskaupan uhrejakin vain olla uhkailtu sukulaisten telomisella mikäli suunsa avaavat eikä "hommat" maita? Miksei samaa pelottelukäytäntöä käytettäisi myös lasten kohdalla...

Suvun yhdistämisen nimiin ei kuitenkaan aina "sukua" yhdistetä ja usein "sukulaisina" onkin enemmin miespuolisia aikuisia joiden kaiken järjen mukaan pitäisi olla joko sotimassa tai ehkä jopa menehtyneitä ?

Ja ketäs nämä sitten ovat?

Vantaalaisopiskelijan tappanut sai yhdeksän vuotta vankeutta

Julkaistu: 11:32

stt

Opiskelijanuorukaisen surmannut mies on tuomittu yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta Vantaan käräjäoikeudessa. Mielentilatutkimuksen mukaan puukottaja oli teon tehdessään syyntakeinen.

Teko tapahtui 22-vuotiaan uhrin asunnossa Havukoskella heinäkuussa. Surman taustalla saattoivat vaikuttaa kiistat rahasta. Jutun päätodistajan mukaan 23-vuotias Mikko Simo Tapani Kosonen myi opiskelijalle aiemmin tietokoneen näytön, jota tämä ei koskaan tiettävästi maksanut.

Vantaalainen päätodistaja kertoi, että päivän tapahtumat saivat alkunsa kun hän ja Kosonen menivät uhrin luokse kylään. Lähes heti asunnolle päästyään Kosonen meni keittiöön ja tuli sieltä yllättäen veitsen kanssa. Hän iski teräaseella opiskelijaa kylkeen.

Puukotuksen jälkeen mies käski toveriaan soittamaan ambulanssin ja häipyi paikalta. Kosonen otettiin kiinni neljä päivää teon jälkeen.

Oikeudessa marraskuussa Kosonen kiisti asianajajansa välityksellä syyllisyytensä ja totesi, ettei muista kyseisen viikon tapahtumia.

**********

Mitäs näille eli teille pitäisi tehdä?

On sillä hieman eroa jos kunnollinen Suomalainen mies tappaa kun hermot menee ja sillä kun muutama somali ryöstelee työkseen.

HaraldKaunotukka
On sillä hieman eroa jos kunnollinen Suomalainen mies tappaa kun hermot menee ja sillä kun muutama somali ryöstelee työkseen.

Mikä tekee tappavasta miehestä kunnollisen?

skOh
HaraldKaunotukka
On sillä hieman eroa jos kunnollinen Suomalainen mies tappaa kun hermot menee ja sillä kun muutama somali ryöstelee työkseen.Mikä tekee tappavasta miehestä kunnollisen?

Nojoo olisi pitänyt varmaan poistaa tuo sana. Mutta tarkoitin lähinnä sitä että Suomessa on varmasti puolimiljoonaa miestä jotka tappaa kun olosuhteet ovat otolliset.

skOh
HaraldKaunotukka
On sillä hieman eroa jos kunnollinen Suomalainen mies tappaa kun hermot menee ja sillä kun muutama somali ryöstelee työkseen.Mikä tekee tappavasta miehestä kunnollisen?

Hyvin harva tilanne. Esimerkiksi itsepuolustukseksi tappavaa tuskin voi syyttää kelvottomaksi, jos muuta vaihtoehtoa ei ollut. Pikaistuksissaan tappava puolestaan sietääkin mennä vähintään vankimielisairaalaan.

Tarkoittaako se kuitenkaan sitä, että kelvottomia yksilöitä pitää ehdoin tahdoin haalia maahan lisää?

Veikko

Tarkoittaako se kuitenkaan sitä, että kelvottomia yksilöitä pitää ehdoin tahdoin haalia maahan lisää?

Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että tarkoituksena on saada Suomeen
maahanmuuttajia paikkaamaan tulevaa ja jo osin olevaakin työvoimapulaa.

Nämä marginaaliryhmien rikollisuudella mässäilevät avaukset eivät liity
mitenkään asiaan. Osoittaa vain ketjun avaajalta äärettömän huonoa
makua.

Veikko
skOh
HaraldKaunotukka
On sillä hieman eroa jos kunnollinen Suomalainen mies tappaa kun hermot menee ja sillä kun muutama somali ryöstelee työkseen.Mikä tekee tappavasta miehestä kunnollisen?Hyvin harva tilanne. Esimerkiksi itsepuolustukseksi tappavaa tuskin voi syyttää kelvottomaksi, jos muuta vaihtoehtoa ei ollut. Pikaistuksissaan tappava puolestaan sietääkin mennä vähintään vankimielisairaalaan.

Tarkoittaako se kuitenkaan sitä, että kelvottomia yksilöitä pitää ehdoin tahdoin haalia maahan lisää?

Jei saivartelua, oli puhe tuosta tappavasta miehestä. Tuo viimenen lause taas ei liittyny juttuun mitenkään?

Vai meinaakko, että se Diablo kannattaa piestä heti vai kehittää äijii ensi?

ennakkoluuloton
Veikko

Tarkoittaako se kuitenkaan sitä, että kelvottomia yksilöitä pitää ehdoin tahdoin haalia maahan lisää?Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että tarkoituksena on saada Suomeen
maahanmuuttajia paikkaamaan tulevaa ja jo osin olevaakin työvoimapulaa.

Nämä marginaaliryhmien rikollisuudella mässäilevät avaukset eivät liity
mitenkään asiaan. Osoittaa vain ketjun avaajalta äärettömän huonoa
makua.

Mitenkäs ne suomen työttömät?
Vai onko jo poissa muodista?

Ja sanotaan vielä että; mitenkäs näiden pääasiallisesti afrikkalaistaustaisten mahdollisesti tulevien kiintiöveijareiden ammattitaito / kielitaito?

Kummasta enemmän kustannuksia valtiollisesta näkökulmasta; kouluttaa mamuja afrikasta töihin (+ maksaa niiden eläminen ennen oleskelulupaa), vai yrittää saada suomalaiset (jo usein ammatillisen koulutuksen/ jonkinlaista työkokemusta omaavat)työttömät töihin?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
HaraldKaunotukka

Nojoo olisi pitänyt varmaan poistaa tuo sana. Mutta tarkoitin lähinnä sitä että Suomessa on varmasti puolimiljoonaa miestä jotka tappaa kun olosuhteet ovat otolliset.


Eikä ole.

Edit: Rauhan aikana.

Lierikki Riikonen

HaraldKaunotukka

Nojoo olisi pitänyt varmaan poistaa tuo sana. Mutta tarkoitin lähinnä sitä että Suomessa on varmasti puolimiljoonaa miestä jotka tappaa kun olosuhteet ovat otolliset.

Milloin olosuhteet ovat otolliset? Silloin kun ei jää kiinni vai?

Sitähän tuo pässi ei ajatellu, ku maksamatta jääneen monitorin takia veitsellä tuikkasi.

lierik
HaraldKaunotukka

Nojoo olisi pitänyt varmaan poistaa tuo sana. Mutta tarkoitin lähinnä sitä että Suomessa on varmasti puolimiljoonaa miestä jotka tappaa kun olosuhteet ovat otolliset.


Eikä ole.

Mitenkäs se sodissa oli?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Pannahinen
lierik
HaraldKaunotukka

Nojoo olisi pitänyt varmaan poistaa tuo sana. Mutta tarkoitin lähinnä sitä että Suomessa on varmasti puolimiljoonaa miestä jotka tappaa kun olosuhteet ovat otolliset.


Eikä ole.Mitenkäs se sodissa oli?

Laitoin jo viestiini Editin, ennen kuin luin sanomaasi. Siis Eikä ole, rauhan aikana. Mulloin eivät olosuhteet ole kovinkaan otolliset tappamiseen. Tiedän ettei se silloinkaan suomalaisista miehistä ole mukavalta tuntunut.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat