Seuraa 
Viestejä45973

Olen omasta kokemuksestani huomannut, että pienenä lapsena leikin kaikenlaisten, väristen ja kokoisten lasten kanssa. Vanhempana sitten yhteiskunta ja tuttavapiiri ovat avittaneet tietämään sen, kenen kanssa olisi suotavaa olla ja kenen ei. Mediallakin on tähän vaikutusta.

Lapsi: Mulla on tummaihonen kaveri se on kiva
Isä: WTF??!!! Siis ei neekerit voi olla koskaan kivoja mitä sä oikee puhut
Lapsi: Mut kyl se oli ihan...
Isä: Ei neekereistä oo ku harmia usko ny

Tuo on vain kärjistetty karikatyyri, mutta kertoo asiansa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

de Selby
Tässä tapauksessa mainitsemasi "tieto" on tuskin "the Tietoa", vai mitä?

Niin, siksi se onkin "tietoa".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Missä siis pointti?

Otsikkohan voisi olla se että (väärät) ennakkoluulot lisäävät rasismia - asia joka lie useimpien tiedossa.

Toki asiaa voi pohdiskella syvällisestikin.

Gravity sucks.

de Selby
Missä siis pointti?

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon tuo viha lisää vihaa.
Pienestä sananvaihdosta tappeluun ja sitä kautta joukkotappeluun. Kyräilyyn,
happamiin katseisiin ja muuhun vastaavaan. Jopa asiasta tietämättömät saavat "tietoa" ja "varoituksia" ja näin lisäävät itsekin rasismia.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Kun sanoit että "mediallakin on tähän vaikutusta", niin vaikutus on toki molempisuuntainen; mediaa voidaan käyttää sekä epäeettisten ajatussuuntien vahvistamiseen että niiden poistamiseen.

Samalla voi miettiä mitä on oikea tai väärä tieto, ja vaikka kaikki esitetty tieto olisikin oikeaa, niin silti voidaan kysyä onko se oikea tieto hyvää tai huonoa, joko itsessään tai esittämistavasta tai asiayhteydestä riippuen.

Koska on helpompi hajottaa kuin rakentaa (empiirinen elämän viisaus), niin myös informaatiossa hetken esiintynyt väärä voi vaatia suhteettoman paljon oikeaa ennenkuin väärän aiheuttama vahinko saadaan poistettua.

Siksi viha aiheuttaa helpommin lisää vihaa, kuin hyvä hyvää, riippumatta siitä onko niiden alku hyvässä ja oikeassa tiedossa vai huonossa ja valheellisessa.

edit: pientä viilausta...

Gravity sucks.

On aika tavallista täällä Ruotsissa että kouluissa lapset mielellään leikkivät saman maalaisten kanssa, ei kaikki, mutta aika monet. Nuoriso jatkaa samaa rataa, kerääntyvät porukkaan saman maalaisten kanssa. Pitävät toistensa puolta ja niin edelleen. Vieraita eivät mielellän laskisi omaan piiriinsä, siis vierasmaalaisia. Etnisyys vetää puoleensa aika montaa. Ei kai siinä mitään pahaa olisi, jos nämä etniset eri sakit hyväksyisivät toisensa. Mutta valitettavasti näin ei usein ole. Lapset ja nuoret syrjivät muun maalaisia porukoissa, yksin he he ei uskalla sitä tehdä, mutta porukassa tuntevat että heidän täytyy olla yhtä, vastaan muita.

Usein nuo ajatukset saa lapsi muilta lapsilta ja tietenkin ehkä omilta vanhemmiltaan. Monet vanhemmat ei halua että heidän lapsensa leikkii kaikkien laasten kanssa, pitävät joitakin lapsia lasten etnisyyden takia huonoina. Tuollaiseen syyllistyy melkein kaiken maalaiset.

Esim. suomalainen syrjii täällä romaaneja (zigenare), muslimit usein syrjii ruotsalaisia ja opettaa lapsilleen kuinka ruotsalaiset on syntisiä.

Vanhempien antama "tieto" ei aina ole järkevä tieto mitä vanhemmat lapsilleen syöttää. Toisin sanoen vanhemmat syöttää lapsilleen omia mielipiteitään ja omia ennakkoluulojaan ja rasismiaan. Lapsi saattaa ottaa sen tietona, koska se on aikuisen sanoma asia.

Omakohtaisten kokemuksieni kautta voisin luulla että ns. mokumeininki vaan lisää rasismia ja syrjintää.

Pannahinen
Omakohtaisten kokemuksieni kautta voisin luulla että ns. mokumeininki vaan lisää rasismia ja syrjintää.

Onneksi monet suhtautuvat rasismiin ja syrjintään niin vakavasti, että kehittelevät oma-aloitteisesti uusia suvaitsevaisuuskasvatukseen ja lainsäädäntöön liittyviä ehdotuksia, kuten tässä eräässä keskustelussa vilahtaneessa ja erääseen toiseen keskusteluun johtavassa linkissä.

http://forum.ufs.fi/showthread.php?t=3741

Syrjintää riittää kaikenlaista. Pohjoisitalialaiset eivät hyvällä katso tummia eteläitalialaisia, jotka paremman toimeentulon toivossa muuttavat pohjoiseen.

Rasismia on esiintynyt aina ja tulee esiintymään. Rikas, olkoon, vaikka sinipunainen kyllä hyväksytään, joten usein on samalla kysymys tulonjaosta.
Muualta tulleet nähdään uhkana, kuten monta kertaa ovat olleetkin. Eurooppalaiset hävittivät Amerikan alkuasukkaita niin paljon kuin ehtivät ja ottivat heidän maansa ja mahdollisuuden harjoittaa traditionaalisia elinkeinoja.

Syrjintä ei ole aivan sama asia kuin rasismi. Kaikkia ihmisiä voidaan syrjiä. Suomalainen voi syrjiä toista suomalaista, arabi voi syrjiä toista arabia, ja niin edelleen. Rasismi kohdistuu aina eri rotuiseen ihmiseen, pidetään omaa rotua parempana ja jotain toista rotua pidetään alempiarvoinena.

ps.
ikärasismi ja muut nykysanat, ei ne ole mitään rasismia. Rasismi kohdistuu aina ero rotuiseen ihmiseen.

EDIT

rasismi syrjintä; sorto; tasa-arvon vastaisuus; edellä mainitut erityisesti rotuun liittyvinä; rotuviha ¶ Alkujaan englannin sana "racism" muodostettiin (v. 1936) tarkoittamaan rotuun (engl. "race") perustuvaa syrjintää tai sortoa, jopa pyrkimystä kokonaisen rodun tuhoamiseen, taikka sellaisten taustalla olevia ajatussuuntia. Tähän liittyi alusta alkaen epämääräinen käsitys siitä, mitä "rotu" on. Sanaa on sittemmin käytetty yleisesti leimaamaan pahoiksi tai vääriksi koettuja (oletettuja) oppeja ja käytäntöjä, yhä yleisemmin sellaisia, joilla ei ole mitään tekemistä rodun kanssa, esim. "ikärasismi" 'ikään perustuva syrjintä'.

Ayla

ikärasismi ja muut nykysanat, ei ne ole mitään rasismia. Rasismi kohdistuu aina ero rotuiseen ihmiseen.

Eikös tieteen suunnalta ole saatu semmoinen lausunto, että ihmiset ovat liian samanlaisia ollakseen eri rotuja. Ja miksi kaikki maailman ihmiset saavat rangaistuksetta kertoa vitsejä valkoisista ihmisistä, mutta vitsit muun värisistä tai jopa muista kuin kristitystä vaikutuspiiristä peräisin olevista ovat kiellettyjä. Jos muut eivät salli vitsejä itsestään, niin vaadin kaikki vitsit jotka käsittelevät mitään määriteltyä tai määrittelemätöntä ihmisryhmää ehdottomasti kiellettäviksi.

Horrabin
Ayla

ikärasismi ja muut nykysanat, ei ne ole mitään rasismia. Rasismi kohdistuu aina ero rotuiseen ihmiseen.Eikös tieteen suunnalta ole saatu semmoinen lausunto, että ihmiset ovat liian samanlaisia ollakseen eri rotuja. Ja miksi kaikki maailman ihmiset saavat rangaistuksetta kertoa vitsejä valkoisista ihmisistä, mutta vitsit muun värisistä tai jopa muista kuin kristitystä vaikutuspiiristä peräisin olevista ovat kiellettyjä. Jos muut eivät salli vitsejä itsestään, niin vaadin kaikki vitsit jotka käsittelevät mitään määriteltyä tai määrittelemätöntä ihmisryhmää ehdottomasti kiellettäviksi.

Olen aikaisemmin sanonut että sanalle rotu olisi keksittävä uusi sana, joka ei häiritsisi eräitä. Koska se on näkyvissä että on erilaisia ihmisiä/kansoja/värejä, miten tuon nyt sitten haluaa ilmaista, niin moninaisuuden nimissä ei pitäisi yrittää laittaa pimentoon sitä että on eri "rotuja".

Eräät eivät näe sitä rasismina jos värilliset ihmiset (kaikki muu mutta ei valkoinen) näyttää rasismia valkoista ihmistä kohtaan. Valitettavasti eräät valkoiset ihmiset näkevät rasismin yksipuolisesti, eivät täydessä kokonaisuudessaan.

Ayla
Horrabin
Ayla

ikärasismi ja muut nykysanat, ei ne ole mitään rasismia. Rasismi kohdistuu aina ero rotuiseen ihmiseen.Eikös tieteen suunnalta ole saatu semmoinen lausunto, että ihmiset ovat liian samanlaisia ollakseen eri rotuja. Ja miksi kaikki maailman ihmiset saavat rangaistuksetta kertoa vitsejä valkoisista ihmisistä, mutta vitsit muun värisistä tai jopa muista kuin kristitystä vaikutuspiiristä peräisin olevista ovat kiellettyjä. Jos muut eivät salli vitsejä itsestään, niin vaadin kaikki vitsit jotka käsittelevät mitään määriteltyä tai määrittelemätöntä ihmisryhmää ehdottomasti kiellettäviksi.Olen aikaisemmin sanonut että sanalle rotu olisi keksittävä uusi sana, joka ei häiritsisi eräitä. Koska se on näkyvissä että on erilaisia ihmisiä/kansoja/värejä, miten tuon nyt sitten haluaa ilmaista, niin moninaisuuden nimissä ei pitäisi yrittää laittaa pimentoon sitä että on eri "rotuja".

Eräät eivät näe sitä rasismina jos värilliset ihmiset (kaikki muu mutta ei valkoinen) näyttää rasismia valkoista ihmistä kohtaan. Valitettavasti eräät valkoiset ihmiset näkevät rasismin yksipuolisesti, eivät täydessä kokonaisuudessaan.

Rotu sanaa ei voi poistaa. Se on aito alkuperäinen Suomalainen sana .
Rotu voi tarkoittaa koirarotua, kaikkia, eläin- ja kasvitieteessä aik. käytetty lajia pienempi taksonominen yksikkö, joka vastaa lähinnä alalajia tai muunnosta (vrt. taksonomia). Kotieläinten jalostuksessa rodut määräytyvät yleensä käyttöominaisuuksien mukaan.

Tieto lisää rasismia?

No tottakai, kun kokoajan saa lehdestä lukea kaikenmaailman somalien
joukko-raiskauksista sun muista naisiin kohdistuneista muslimi-julmuuksista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat