Seuraa 
Viestejä45973

Kävinpä pitkästä aikaa Hakaniemen ent. Elannossa ostoksilla ja samalla lähikirjastossa. taas ennätysmäärä häiriintyneitä ja itsestään huoltakykenemättömiä pyöreksi siinä Ympyrätalon liepeillä.

Joku yli 50-liki 60v? ukkeli puhua paasasi sekavia, karjahteli välillä kiihkoissaan/raivoissaan ja teki äkkisyöksyjä ohikulkevien perään.
(Ei kuitenkaan ollut PK:ssa käymässä ollut Savor teorioineen...) No, ok, tämä oli huono vitsi, anteeksi. Mutta tämä setä paasasi maailmanlopusta ja hävityksen kauhistuksesta. Vaikutti siltä, että siteerasi Mustaa Raamattua ja Ennustuskirjaa vähän sekaisin, vaan olipa itsekin. Täysin hallitsematon tapaus, vaaraksi itselleen ellei muille.

Samoin näkyi jokin noin 35-40v? naisihminen. Pukeutuminen kuin vanhalla hipillä aina raidallista rastapipoa myöten, mutta kaikki kauhtunutta ja repeillyttä. säälittävä tapaus, joka pyyteli apua... näytti nälkäänkuolevalta kylläkin, luutanahkaa suunnilleen. "Auttakaa ihmistä..." mieltä käänsi ja väänsi kun tuonkin näin.

Ja kirjaston liepeillä joku ei paljonkaan yli 20v poika ties missä notkuissa, pupillit laajentuneina. Mikkihiirisilmät ja ympyrämäinen hoipperehdinta välillä maahan istuen ei ole ihan normaalia. Eikä taatusti pystynyt siinä kunnossa katsomaan eteensä.

Miksi? Miksi näiden annetaan olla vapaana, jotka ovat jo mielenterveyden rajan ylittäneet? Hehän voivat yhtähyvin kuollakin johonkin tuosta vain. Ohikulkijat vain jäisivät varmaan katsomaan viimeisiä korinoita hymynväre suupielissä vai? Minua se asenne ärsyttää, se on eräänlaista ylimielisyyttä. ja lakikin on tässä asiassa väärä. Minusta henkilö, joka on ilmiselvästi täysin "out of distance" voitaisiin yhteiskunnan taholta huostaanottaa pakkohoitoon. Suljetulle, ja vähintään puoli vuotta päihteetöntä kuuria rankattuna. Se saisi nämä ehkä palaamaan jopa veroamaksavien piiriin, edes jonkun. Ja näitä on aina vain enemmän.

Vasta, kun joku ottaa mukaan kirveen metroon, asia noteerataan jotenkin.
Sivullisetkin voivat olla vaarassa. Vääränlaista valvontaa on liikaakin yhteiskunnassa. Rivikansalaisten kyttäämistä. Sen sijaan ne, jotka ovat normikansalaisen rajat ylittäneet, heivataan yli.
Miksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Suomessa ei voi periaatteessa pakottaa ihmistä hoitoon ellei hän itse halua. Pakkohoitopäätös voidaan tehdä kuitenkin tietyin vakavin perustein. Pakkoihotopäätökset (M1 ja M2) tehdään useinmiten silloin, kun asiakas on välittömässä vaarassa vahingoittaa itseään tai toisiaan. Näitä päätöksiä ei tehdä heppoisesti.

Jos asiakkaan todetaan olevan mielisairas, mutta hän ei vahingoita tällä itseään tai toista, ei hätä voida pakottaa pysymään hoidossa. Tässä vaiheessa asiakas jää vapaaehtoiseen hoitoon. Kaikki eivät kuitenkaan jää. Tämä johtuu varmasti osittain sairaudentunnottomuudesta joka on osana/oireena heidän sairauttaan. Jokaisella on oikeus elää sellaista elämää kun hän haluaa, vaikka sitten yhteiskunnan normituksen ulkopuolella.

http://www.finlex.fi, mielenterveyslaki
Hoito tahdosta riippumatta
8 §
Hoitoon määräämisen edellytykset

Henkilö voidaan määrätä tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon vain:

1) jos hänen todetaan olevan mielisairas;

2) jos hän mielisairautensa vuoksi on hoidon tarpeessa siten, että hoitoon toimittamatta jättäminen olennaisesti pahentaisi hänen mielisairauttaan tai vakavasti vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan taikka muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta; ja

3) jos mitkään muut mielenterveyspalvelut eivät sovellu käytettäviksi tai ovat riittämättömiä.

Alaikäinen voidaan määrätä tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon myös, jos hän on vakavan mielenterveydenhäiriön vuoksi hoidon tarpeessa siten, että hoitoon toimittamatta jättäminen olennaisesti pahentaisi hänen sairauttaan tai vakavasti vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan taikka muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta ja jos mitkään muut mielenterveyspalvelut eivät sovellu käytettäviksi. (23.10.1992/954)

Edellä 1 ja 2 momentin nojalla hoidettavana olevan alaikäisen hoito tulee järjestää yksikössä, jolla on edellytykset ja valmiudet hoitaa häntä. Alaikäistä tulee hoitaa erillään aikuisista, jollei katsota olevan alaikäisen edun mukaista menetellä toisin. (23.10.1992/954)
9 §
Tarkkailuun ottaminen

Sen selvittämiseksi, ovatko edellytykset henkilön hoitoon määräämiseen hänen tahdostaan riippumatta olemassa, hänet voidaan ottaa tarkkailuun sairaalaan.

Tarkkailuun lähettämistä varten lääkärin on tutkittava potilas ja, jos hän pitää potilaan hoitoon määräämistä välttämättömänä, laadittava hänestä kirjallinen lääkärinlausunto (tarkkailulähete eli M1). Tarkkailulähetteen tulee sisältää perusteltu kannanotto siitä, ovatko edellytykset hoitoon määräämiseen todennäköisesti olemassa.

Potilas voidaan ottaa enintään kolme päivää aikaisemmin tehdyn potilaan tutkimukseen perustuvan tarkkailulähetteen perusteella tarkkailuun, jos hoitoon määräämisen edellytykset todennäköisesti ovat olemassa.

Hitto että aiheuttaa hillitsemättömiä repeilyjä, kun kuvittelee
Neidin puhuvan jossain Savorin teoriaa käsittelevässä viestiketjussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taiteilijatyyppi

Suljetulle, ja vähintään puoli vuotta päihteetöntä kuuria rankattuna. Se saisi nämä ehkä palaamaan jopa veroamaksavien piiriin, edes jonkun.

Miksi?

valitettavasti useimmat mt asiakkaat jotka ovat pitkään sairastaneet, menettävät ns. työmuistiaan jokaisen rohmahduksen jälkeen. Toimintakyky alenee jokaisen "pahan" kauden aikana. Harvoin he toipuvat takaisin työkykyisiksi. "kuivaamoon" ihmisen voi lähettää, samoin psyk. osastolle jossa päihteitä ei saada, mutta asiakas itse päättää jatkaako päihteettömällä urallaan. Valitettavan harvoin asiakas pysyy kuivilla. Tähän kaikkeen pätee vanha (kettumainen) viisaus, sitä on itse haluttava, pakottamalla se ei onnistu.

Hyvä puhua pakkohoidosta, kun edes vapaaehtoisesti ei näytetä parantolaan otettavan ellei ole esim. yrittänyt tappaa jotakuta.

Perkele
Hitto että aiheuttaa hillitsemättömiä repeilyjä, kun kuvittelee
Neidin puhuvan jossain Savorin teoriaa käsittelevässä viestiketjussa.

TÄH ? nyt jäi multa napit ottamatta kun en ymmärrä.

Perkele
Hitto että aiheuttaa hillitsemättömiä repeilyjä, kun kuvittelee
Neidin puhuvan jossain Savorin teoriaa käsittelevässä viestiketjussa.

tää foorumi on kyllä pirteä tapaus siinä mielessä, että näitä hulluja ja sekoilijoita voi tutkiskella rauhassa täällä

John Matrix

tää foorumi on kyllä pirteä tapaus siinä mielessä, että näitä hulluja ja sekoilijoita voi tutkiskella rauhassa täällä

Just. kumpaas kastiin mä kuulun, hulluun vai sekoilijaan? Ei vaineskaan. Mä en silti vieläkään ymmärrä mitä niin hihitettävää on siinä että mä jossain trollinpoikasen ketjussa juttelisin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat