Seuraa 
Viestejä45973

Vaikka tuossa rinnalla käydään keskustelua samasta aiheesta, avaan tämän saitin erikseen, koska tämän päivän uutisaiheista löytyi Iranin virallinen reaktio Israelin viisukappaleesta "Push the button".

Teapacks-yhtyeen Push the Button -kappaleessa viitataan epäsuorasti Iraniin ja maan kovasanaiseen presidenttiin Mahmud Ahmadinejadiin. Iran siis reagoi tänään virallisesti, että kappaleella halutaan loukata ja halventaa maata ja sen presidenttiä tekaistun ydinsotauhkan vuoksi.

Saapa nähdä, millainen soppa tästä taas kehittyy: suomalaiset "viisuviranomaiset" ovat hyväksyneet Israelin biisin esitettäväksi muiden joukossa. Kaikki muistavat Tanskan ongelmat pilakuvasarjasta syntyneen mekkaloinnin vuoksi. Nyt ilmeisesti pikkuinen Suomi haluaa nöyryyttää koko arabimaailmaa sallimalla Push the buttonin esittämisen! Nokia boikottiin, koko Suomi boikottiin!!!
Allah on suurin!

Kommentit (6)

kiittäen
Alkaisipa Suomikin konkreettisemmin näkemään millaisesta uhkasta Israel kappaleessaan laulaa.

Eiköhän se Israel ole ainoa valtio alueella, joka oikeasti voi nappia painaa. Jeesustele sinä vaan niitten juutalaistesi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tarkkailija
Nyt ilmeisesti pikkuinen Suomi haluaa nöyryyttää koko arabimaailmaa sallimalla Push the buttonin esittämisen!

Iran ei ole arabimaa.

Iranilaisista vain noin 1% on arabeja:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Iran

"Yli 2/3 Iranin väestöstä puhuu jotain indo-arjalaista kieltä. Tärkeimmät indo-arjalaiset ryhmät ovat persialaiset (50-60% väestöstä), kurdit (n. 10%), gilakit ja mazandaranit (10%), lurit (2%) ja balutshit (2%).

Vain persia arabialaisilla kirjaimilla kirjoitettuna on virallinen kieli. Koraanin kielenä käytettävää arabiaa opetaan kouluissa.

Turkkilaissukuisia vähemmistöjä ovat azerit (n. 20%) ja turkmeenit (2%). Muita etnisiä vähemmistöjä ovat mm. arabit (1%), armenialaiset, assyrialaiset ja juutalaiset.

89% iranilaisista on shiiamuslimeja, joka on myös virallinen valtionuskonto. 10 % kuluu sunnimuslimeihin, jotka ovat enemmistönä useimmissa muissa islaminuskoisissa maissa. Virallisesti tunnustettuja vähemmistöuskontoja ovat juutalaisuus, kristinusko ja zarathustralaisuus. Lisäksi on muiden uskontokuntien, kuten Iranista lähtöisin olevan baha'ilaisuuden, kannattajia."

Moses Leonelle: Kiitos oikaisusta, näinhän asia toki on.

Halusin kuitenkin avauksellani korostaa sitä, miten tulenaralla alueella periaatteessa jälleen kerran liikutaan suhteessa Israel/muut Lähi-Idän valtiot. Kun shaahi Pahlavi ajettiin vallankumouksessa maanpakoon v. 1979, uusi hallinto oli äärikonservatiivinen. Se kansallisti teollisuuden ja palautti islamilaiset traditiot kulttuuriin ja lakiin. Länsivaikutteet estettiin ja länsimielinen eliitti pakeni maasta. Tässä suhteessa nykyinen Iran asenteiltaan muistuttaa arabivaltioita.

Tarkkailija muistakoon että Shaahin diktatuurin Iran muistutti arabivaltioita epäshiialaisen vallanjakonsa muodossa. Tarkkailija muistaa myös että USA ja Britannia heikensivät Iranin demokratiakehitystä dramaattisella tavalla 1950-luvulla, ja tarkkailija muistaa myös että USA antoi poliittisen tukensa arabivaltio Irakin johtajalle Saddam Husseinille tämän hyökätessä Iraniin. Irak sai tukea myös eräiltä muilta arabimailta.

Ja tarkkailija muistakoon että shiiamuslimeiden hallitsemassa maassa pätevät shiiamuslimeiden arvot, myös vallanjaossa. Eivät sunnien tai amerikkalaisten. Shiiojen perinteet imaamien uskonnollisesta JA maallisesta vallasta ovat ikivanhaa perua, ja vaikka USA hyökkäisi maahan ja asettaisi sinne uuden länsimielisen diktaattorin, maan enemmistö ennemmin tai myöhemmin kuitenkin syöksisi tämän vallasta. Maan väestö ei muutu "demokraattisemmaksi" hyökkäämällä, ja ns. demokratia on tiennyt Irakilaisille siviileille kuolemaa, kidutusta ja pakolaiseksi joutumista.

Tarkkailija muistakoon myös että länsimaiset vaikutteet kieltänyt uusi hallinto (1979) toimi jyrkästi lännen etuja vastaan maksuna lännen ilkitöistä eli koska USA oli tukenut aiempaa diktatuuria Iranissa, ottipa USA vielä shaahin hoiviinsakin vallankaappauksen jälkeen. USA:n tukema shaahihan hajotti monipuoluejärjestelmän ja vaati kaikkia kansalaisia liittymään yhteen puolueeseen jonka kautta shaahi hallitsi maata. Unohtuikos tämä asia? Tässä mielessähän Shaahi toimi kuin Hitler. USA siis riisui Iranin orastavan demokratian ja tuki kidutusta yleisesti käyttävää pakkovaltaa. Kysypä itseltäsi, miksi USA kukisti Iranin demokratian ja pääsemmekin polttavien kysymysten kynnykselle.

Niin, ja sehän on häpeä että juuri Suomessa tuo Teapack laulaa propagandaulostelaulunsa. Uutta Mûncheniä lienee kuitenkin turha pelätä, vaikka hieman nenästä verta kaivetaankin. Israelilta voitaisiin kyllä vaatia osuutta mahdollisesti kasvaneisiin turvallisuuskustannuksiin, mutta eiväthän he mitään maksa. Osaavat kyllä ottaa muilta sitäkin tehokkaammin, ja laskun lähettävät amerikkalaisille veronmaksajille lobbausjärjestönsä kautta. Kätevää...

Asia voitaisiin ratkaista kutsumalla Iran välittömästi samoihin Euroviisuihin. Saataisiin ainakiin hyvä vastakkainasettelu. Ja kaksi push the button-biisiä. Toisaalta se yksikin jo ällöttää...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat