Seuraa 
Viestejä45973

Eli tällainen ajatus heräsi tässä, kuinka täydellisesti ihminen on purettavissa osiin, siis onko mahdollista purkaa kaikki muut huoletta ja jättää vain aivot ja ihminen kumminkin "eläisi" aivoihin vain pumpattaisiin hapekasta verta ja ihminen kykenisi ajattelemaan itsekseen mutta ei aistimaan ympäristöä, olisiko tällainen mitenkään mahdollista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Annetaan nyt vielä sellainen lisäehto, että tämä tehdään steriilissä ympäristössä ja aivoja säilytetään jossain suoja-aineessa (mikä suojaa kuivumiselta, epäedullisilta lämpötiloilta, iskuilta jne). Myös veren pumppaamistiheyden muutokset jouduttaisiin mahdollisesti huomioimaan.

En usko että käytännön kokemusta tuollaisesta olisi, mutta en näe mitään syytä miksei ideasi toimisi. Teoriassa pitäisi myös olla mahdollista sekin, että aivoihin kytkettäisiin piuhoja joiden kautta voitaisiin "keskustella" aivojen kanssa.

Tuosta kehittyi vielä jatkoajatus, mutta jospa otetaan ihmisen tilalle jokin toinen luontokappale ensin. Eli otetaan eläimeltä aivot ja laitetaan purkkiin ja kytketään johtoihin. Teoriassa meidän pitäisi nyt kyetä palkitsemaan ja rankaisemaan aivoja sen tuottamien vastauksien perusteella, jolloin meillä olisi oppiva (teko)äly. Koska kurkunpäät ja muut eivät olisi kommunikaation esteenä, pitäisi olla mahdollista opettaa esim. koira "puhumaan".

Näin voisimme tehdä vertailukelpoisia älykkyystestejä eri eläinten välillä tai jopa kasvattaa niitä ratkaisemaan jotain laskutehtäviä.

Gravity
kasvattaa niitä ratkaisemaan jotain laskutehtäviä.

Kädet ja jalat voi poistaa, jos ei tarvitse niitä.
Aivoja ei voi erottaa selkärangasta, kun se on osa keskushermostoa.
Periaatteessa muut voisi poistaa jos korvaa tärkeät elimet jollain.
Systeemistä tuskin tulisi kovin pitkäikäinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fenomenologi

Aivoja ei voi erottaa selkärangasta, kun se on osa keskushermostoa.

Voi, pannaan vaan vastaava johtokimppu aivojen perään kiinni. Sitä kautta voidaan sitten vaikka antaa syötettä aivoille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat