Seuraa 
Viestejä45973

osaisko joku kertoa, että miksi joskus kirkkaina pakkaspäivinä sulien vesistöjen läheisyydessä voi sataa lunta?
jos joku viisas tämän tietää, niin voisiko hän kertoa sen yksinkertaisesti, ilman mitään yli-ihmisen tarinointia?
kiitos!

Kommentit (5)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kosteus nousee sulasta lämpimästä vedestä pakkasilmaan ja kiteytyy sitten muodostaen lumihiutaleita.

Sulan vesiaulueen päällä ilma on lämpimämpää, jolloin sen absoluuttinen kosteus voi olla suurempi. Näin vesi pääsee haihtumaan, kunnes ilman suhteellinen kosteus on 100%. Pieni tuuli siirtää sitten lämpimämmän ja kostean ilman kylmempään ilmaan, jolloin vesi tiivistyy, koska kylmemmässä ilmassa vettä voi olla ilmaan sitoutuneena vähemmän. Pakkasesta johtuen tiivistynyt vesi kiteytyy lumihiutaleiksi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Mitä kylmempää ilma on sen vähemmän siihen voi olla kosteutta sitoutuneena. Vastavuoroisesti mitä lämpimämpää on, sen enemmän vettä (kosteutta) ilma voi sisältää. Tämän vuoksi vesi haihtuu lämpöisessä nopeammin ja vastaavasti kovilla pakkasilla ilma on kuivaa.

Ilman suhteellinen kosteus kertoo sen prosentuaalisen lämpötilasta riippuvan (absoluuttisen) vesimäärän, joka ilmaan voi olla sitoutuneena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

tuo ilmiö aiheuttaa ameriikan ihmemaassa joskus reippaitakin lumisateita niiden suurten järvien ympäristössä, jossain luontodokkarissa tuli ja oli tyylikkäitä satelliittikuvia kun muuten maa vielä paljaana ja järvien kaakkoispuolella (muistaakseni) maa aivan valkoisena

Kun näin lauhana maaliskuun päivänä klo:1 yölä kyselee tälläistä voisi olettaa, ettei yli-ihmisen tarvitse tälläista kysyä.

Pakkasestakaan ei ole tietoa, mutta sade toden näköisesti on tulossa, luulenpa, että kysyjä saa tulevasta säästä osansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat