Seuraa 
Viestejä45973

Kai tämä on biologiaa eikä lääketiedettä... eli kun ihmiseltä "palaa iho" aurongon takia esim. hartioista, niin miksi se "kuumottaa" niin kauan, eli iho pysyy hyvin lämpimänä vaikka sitä viilentää esim. vedessä? Mistä se lämpöenergia tulee, polttaako keho kaloreita että se pysyisi lämpimänä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Calor, dolor, rubor, and tumor: Heat, pain, redness, and swelling. The four classical signs of inflammation, originally recorded by the Roman encyclopedist Celsus in the 1st century A.D.

Klassista medisiinaa. Ihon palaessa siihen syntyy tulehdusreaktio: calor, dolor, rubor, and tumor; litania, joka tulee osata tulehdusreaktiota määriteltäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
msdos464
Eli iho tulehtuu auringon takia?

Ja miksi se lämpenee?

Nääs no just sen tulehrusriaktion takia

Anteeksi manselaisuuteni... on toi ny vain päällä.

Siis tamperelaistartunnan saanut MD jos selittää sen infektion ja inflammaation eron, suomenkielessä kun on van yksi tulehdusta tarkoittava sana.

(Hoida nyt tohtori itteäs hyvin, ettei muutu turkulaiseksi tuo murre)

Mummo

Tulehrus= pakteerin nimpal mukavast tai ei mar viruksen aiheuttama kyl mar sit tulehrus(reaktio).

Muu tulehrusreaktio: kuroksen tulehrus, esim. totanoi mekaanisen ärsytyksen aiheuttama. Kaikkihan tunnemme termin ei sunkka tenniskyynäsrpää, joka erustaa jälkimmäist.

Kauheeksi mongerrukseksi meni tämä topicki..

eli keho keksii että kun on tulehdusta niin täytyy laittaa lämpöä ettei pöpöt leviä liikaa? Niinkuin kuumeessa? Mistä se tulehdus alkaa? Kun eikös siihen pidä nimen omaan olla niitä bakteereja että tulee tulehdus? Aiheuttaako se palaminen jonku ongelman ettei keho saa torjuttua pöpöjä?

Etkö ny ymmärrä mahtaks sitä sanokka kehrata selvää suamen kielt, et tulehrusreaktio, inflammaatio o eri ku parkteeri- kui vaa tai virustulehrus. Ei sunkka ei siihen tulehrusreaktiossen, inflammaatiossen ei mar mitään pakteereit tarvit.

Etkö ny ymmärrä, että varmaankaa siihen tulehrusriaktioo tarvita viruksia eikä pakteereita.

Juu, mulla on viä nin kuin juhannusloma, enkä palaa asiaa vakavassa mielessä viä. Muut saavat anskattoonny hoitaa viransijaisuutta.

Minä ny koetan selvittää, mitä tuo läpittetulehtunu tohtori koettaa selvittää.

Tulehduksia on siis kahenlaista sorttia: infektio on sitä, kun sinne menee joku pasilisko.
Jos on pakteeri, siin talttuu antibiootilla.
Jos sienipöpö, siihen omat tropit.
Jos viruspöpö, pitää vaan sairastaa, paitti jos on aivan erityinen virus kuten HIV tai herpes, siihen sitten täsmäaseita tohtoreilta löytyy.

Inflammaatio on sitte semmosta, mitä ruumis ihan ittensä kesken kehittää, ei tarvita ulkopuolisia pahiksia.
Esmes tuo liikanainen hinkkaaminen tai muu kirutus voi aiheuttaa nivelen karmean ärsytystilan, jolloin se kuumenee, turpoaa punottaa ja mitä vielä, eli niinkun teeskentelee olevansa pasiliskon uhri, mutta paskat mitään oo.
Mutta on pirun kipeä. Sitte siihen on omat tulehduskipulääkkeet ja korttisooni ja kylmäpakkaukset ja kiroilu. Sama pätee auringonpolttamaan. Ja sitte paita päälle ja pysyt poies sieltä ittees käristämästä!

Tämä on nyt tämmönen Mummoversio, uskokoon ken uskaltaa.

Jätetään tuo MD nyt toipumaan, Murteenlaajentumaan tepsii vaan riippumatossa makailu, murhakirjat ja alkoholi, maltillisesti ja säännöllisesti nautittuna

Mummo

Mä voin tuurata kanssa MD:tä,tulehduksessa vapautuu elimistössä histamiinia
ja kuumotus johtuu siitä että pintaverisuonet laajenevat jonka takia verenkierto alueella lisääntyy ja lämpöä pääsee siirtymään enemmän iholle.

Hyvinhän tuo tuuraus sujui. Voin huoletta viettää juhannuslomat, kesälomat ja kongressimatkat. Maailma ei mene vinksin vonksin ja elämä jatkuu kuin ennenkin.
-------------

Inflammation

From Wikipedia, the free encyclopedia.

Inflammation is the first response of the immune system to infection or irritation and may be referred to as the innate cascade. Inflammation is characterized by the following quintet: redness (rubor), heat (calor), swelling (tumor), pain (dolor) and dysfunction of the organs involved (functio laesa). The first four characteristics have been known since ancient times and are attributed to Celsus; functio laesa was added to the definition of inflammation by Rudolf Virchow in 1858.

Leukocytes and cytokines

Various leukocytes are involved in the initiation and maintenance of inflammation. These cells can be further stimulated to maintain inflammation through the action of adaptive cascade through lymphocytes: T cells, B cells, and antibodies. These inflammation cells are:

* Mast cells which release histamine and prostaglandin in response to activation of stretch receptors. This is especially important in cases of trauma.
* Macrophages which release TNF-α, IL-1 in response to activation of toll-like receptors.

TNF=tumor necrosis factor
IL= Interleukin

Tarkempaa tietoa löytyy linkistä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Inflammation

Mummo
mitään oo.
Jätetään tuo MD nyt toipumaan, Murteenlaajentumaan tepsii vaan riippumatossa makailu, murhakirjat ja alkoholi, maltillisesti ja säännöllisesti nautittuna

Mummo

Kaikki hoitokeinot olivat käytössä eli olin niin kuin tehohoidossa. Murhakirjana oli Isprinsessan, joka tuli Damernas Värld-lehden mukana. Sauna, lisänä hyppäys veteen ja olut laiturilla nautittuna.
Grillissä paistuivat herkut nautittavaksi. Kyllä noilla taasen pärjää. Verenrasvoja nyt on turha mittailla tai edes ajatella.

eiköhän punoitus ja lämpeneminen johdu palaneen alueen pintaverenkierron huomattavasta kasvusta. tämä lienee välttämätöntä iholle aiheutuneiden vahinkojen mahdollisimman nopean korjaamisen vuoksi.

iskela
eiköhän punoitus ja lämpeneminen johdu palaneen alueen pintaverenkierron huomattavasta kasvusta. tämä lienee välttämätöntä iholle aiheutuneiden vahinkojen mahdollisimman nopean korjaamisen vuoksi.

selevä kiitoskia..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat