Seuraa 
Viestejä45973

Maanantaina (12.03.2007) ympäristöjärjestö Greenpeace osoitti mieltään metsäyhtiö Stora Enson pääkonttorilla Helsingissä. Mielenosoituksella protestoitiin Metsä-Lapin hakkuita. Greenpeacen ja Luonnonsuojeluliiton puolustavat poikkeuksellisen hienoja ja harvinaisen laajoja erämaisia metsäalueita. Niitä ei saa hakata - niitä kelpaa esitellä turisteille.

Ympäristöliikkeiden toiminta on muka kuolettava uhka Lapin puunjalostusteollisuudelle. Metsurithan joutaakin joutua autuaammille hakkuuaukioille. Ikimetsän siimeksestä on niin rattoisa katsella tunturin parturoituja kupeita, hiihtohissien vaijereita ja mastoja.

Suurten kuusten alla tuhannet moottorikelkat pörrää toisiaan väistellen. Somaa on pysähtyä toviksi juottopaikan rakovalkealle, ottaa kiireesti valokuvia muistoksi, sillä samana iltana lentokone nousee, vie kotiin - Australiaan, Japaniin, Kiinaan, Kanadaan. Mutta ensin kone purkaa uuden lastin. Tulevat ihastelemaan erämaisia metsäalueita, hiitohissejä, rinteitä, kelomökkejä, joulupukkia, heinäpaalista aterioivaa sarvipäistä poroa, kurvailemaan Lynxillä.

Oppii kai metsurikin töihin baaritiskin taakse. Eikös tajua sen kuuro Erkkikin, että ympäristöä ei pidä tuhota. Elanto on hankittava kestävän kehityksen ehdoilla eikä yli-ikäisiä puita kaatamalla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Esiksikin. Tarkoitatko metsurilla motokuskia? Toisekseen, en oikein tiedä missä päin Lappia tuollainen sekamelska metsässä on. Suurimmaksi osaksi moottorikelkkailijat ajavat reiteillään, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. (En ole kelkkailun ystävä)
Kirjoituksestasi ei oikein saa selvää onko se sarkasmia, vai oletko ihan tosissaan tuota mieltä. Muuten aihe on mielenkiintoinen. Selvennä hiukan pointtiasi.

[quote="K. K."]Esiksikin. Tarkoitatko metsurilla motokuskia?

Sitä vain tarkoitin, että metsurin egologinen saappaanjälki on suuri (motossa tai maassa).
Toisaalta turisteja Lapissa on kyllä enemmän kuin metsureita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Turismi on huono pelastus Lapin luonnolle, koska osaltaan se saastuttaa ympäristöä aivan järjettömästi.

Joka tapauksessa se taitaa olla ainoa varteenotettava. Siihen on siis tyydyttävä.

Metsäteollisuus kuitenkin tuhoaa Lapin metsiä monta kertaluokkaa enemmän ja pahemmin.

Lapin työllisyys ei ole metsäteollisuuden varassa. Se on matkailun varassa. Metsäteollisuus on kaikissa tapauksissa väistyvä ala, joka työllistää joka hetki vähemmän ja vähemmän, ja kaiken lisäksi sen tuotto valuu suurelta osin ulkomaille, koska omistajat ovat ulkomaalaisia.

Tässä työllisyysjutussa pitäisi olla vain kylmäpäinen. Aina on ollut edesmenneitä ammatteja siellä sun täällä, ei sitä pitäisi ruveta estelemään. Jos puut loppuvat niin mikä siinä, ei tarvitse olla metsuri sitten. Kyllähän se on ymmärrettävää että hieman nakertaa jos menee työ mutta ei sitä tarvitse ruveta toisen makkaroita kuorimaan jos omat on loppu.

Metsäteollisuus on kaikissa tapauksissa väistyvä ala ....... lisäksi sen tuotto valuu suurelta osin ulkomaille, koska omistajat ovat ulkomaalaisia.[/quote]

Myös turismi on huono pelastus Lapin luonnolle, koska osaltaan se saastuttaa ympäristöä aivan järjettömästi. Lisäksi sen tuotto valuu suurelta osin ulkomaille, koska omistajat ovat ulkomaalaisia.

Vierailija
Tikku
Metsäteollisuus on kaikissa tapauksissa väistyvä ala ....... lisäksi sen tuotto valuu suurelta osin ulkomaille, koska omistajat ovat ulkomaalaisia.Myös turismi on huono pelastus Lapin luonnolle, koska osaltaan se saastuttaa ympäristöä aivan järjettömästi. Lisäksi sen tuotto valuu suurelta osin ulkomaille, koska omistajat ovat ulkomaalaisia.[/quote]

Njääh. Turismi työllistää merkittävästi Lapissa, ja matkailuyrittäjät ovat pääosin suomalaisia, usein perheyrityksiä. Korjaa esimerkein, jos olen väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat