Seuraa 
Viestejä45973

Olimme juhlimassa perjantai-iltana Juhannusta Janakkalassa,
Tervakosken Tietyn rannalla.. Meitä oli paikalla noin 50-60 ihmistä, joista kaikki pääsivätkin todistamaan tätä odottamatonta tapahtumaa.
Istuimme grillaamassa nuotion äärellä, kun muutama kaverini huomasi kirkkaan välähdyksen puitten latvoissa. Kello oli suunnilleen 21-22.00.. Koska taivas oli sillä hetkellä pilvetön, ajattelimme siirtyä aukeammalle paikalle katsomaan josko vaikka saisimme selville välähdyksen alkuperän. Huomiomme kiinnittyi eteläiselle taivaalle, arvioisin jonnekin riihimäki-loppi välille. Se näytti ensin lentoeste-valoilta, mutta n 10-15 min. ilmiötä katsottuamme huomasimme sen lähtevän liikkeelle. Tähän asti se oli siis pysynyt paikallaan, väläyttämättä kertaakaan valojaan.. Liikkeelle lähtiessään 'UFO' rupesi vilkuttamaan kahta kirkasta valoa noin 10 sek. välein. Liikkuminen oli todella hidasta, kuin etanan kulkemista..mutta vakaata. Kun 'UFO' oli siirtynyt taivaanrannassa n.200m, se pysähtyi jälleen! Nyt huusin jo ihmisille rannalla, josko joltain löytyisi kiikarit.. Näkemämme 'laite' nimittäin vaikutti olevan meistä maksimissaan viiden kilometrin päässä. Eräs paikalla-olijoista
löysi kuin löysikin autostaan kiikarit, ja rupesimme nyt vuorotellen noita valoja tähyämään. Ne eivät enää vilkkuneet, vaan paloivat kirkkaina kuin spottivalot. Oman havaintoni mukaan valot olivat kiinni sikarin mallisessa objektissa, joka pysyi nyt liikkumatta paikallaan. Muutkin kiikareilla katsojat kertoivat nähneensä 'nakin ja kaksi natikkaa'.. Maksimissaan ehdimme kiikaroimaan tuota 'ilmiötä' vielä noin 5min, jonka jälkeen
'alus' ikäänkuin laski toisen 'siipensä' alemmas.. (vaikka ei muuten pysty -tai sivusuunnassa liikkunutkaan..) ..kääntyi 45:n asteen kulmaan, 'sytytti'
molemmat 'valonsa' hehkuvan punaisiksi tulipalloiksi ja hävisi silmänräpäyksessä taivaanrantaan. Liikkuessaan se ei ainakaan pyörinyt, sillä kohdetta kiikaroidessamme 'spottivalot' ikäänkuin näkyivät 'aluksen' kyljessä kahtena suurena neliönmuotoisena lamppuna.. Vasta ennen häviämistään, kun 'alus' oli kääntynyt 45:n asteen kulmaan, lamput muuttuivat 5 kertaa suuremmiksi tulipalloiksi, jättäen peräänsä jotain joka muistutti jättövanaa. Mitään ääntä emme missään vaiheessa kuulleet, vaikka
porukalla keskityimme kuuntelemaan, josko jotain kuuluisi...
Silti tulimme porukalla siihen lopputulokseen, että näkemämme täytyi olla jokin mekaaninen laite..
Mutta mikä?

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (94)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
tiäremiäs
Olisiko ollut iss

Heh, vai vielä iss Kaikki satelliitit ovat niin etäällä, ettei niistä erotu mitään yksityiskohtia edes kiikareilla. lisäksi satelliitit etenevät taivaalla vakionopeudella, eivätkä pysähtele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huh, jopas. Mukava nähdä tuoreita ufo-havaintoja. Ja tässä on selvästikin kyseessä ns. todellinen ufohavainto. Olen kateellinen, koska en itse ole ikinä nähnyt vielä minkäänlaista ufohavaintoa

Vierailija
Heksu
tiäremiäs
Olisiko ollut issHeh, vai vielä iss Kaikki satelliitit ovat niin etäällä, ettei niistä erotu mitään yksityiskohtia edes kiikareilla. lisäksi satelliitit etenevät taivaalla vakionopeudella, eivätkä pysähtele.

Ei iss oo satelliitti. siellä o ihmisiäkin sisällä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Taitaa olla päihteillä osuutta asiaan.

Ensimmäinen välähdys voi olla esim. Iridium-satelliitin välähdys.

Jälkimmäinen kuvaus taas omaa klassisia autokinesian piirteitä.

Kun porukkaakin on vielä noin paljon ja kun vielä ilmiötä yksitellen tarkastellaan kiikarien välityksellä, on joukkosuggestio lähes fakta. Kun kaveri kertoo nähneensä jotain, niin aivot "virittäytyvät" vastaanottamaan samanlaista tulkintaa.

Keskustelun aloittaja voisi täsmentää hieman silminnäkijöiden päitymyksen tilaa ja luonnetta - eli millä aineilla aikaansaatu ja kuinka vahva oli päihtymyksen tila. Oliko mukana psykeeseen vaikuttavia aineita?

Allekirjoittanut oli itse selvinpäin.. Ja voin kertoa ettei kyseessä ollut mikään joukkoharha. Eikö ole pikkasen liikaa hakee selitystä tällaiseen ilmiöön
joukkosuggestiosta? Aikamoinen mestarikusettaja saa olla, jos saa 60 muutakin ihmistä näkemään taivaalla jotain noin erikoista, eikö??
Luepas nyt toi juttu kunnolla uudestaan!

--<<

Pitkäaikaisen havainnoinnin tuloksena paikallaan pysyvä esine tai kohde saattaa näyttää liikkuvan. Näennäinen liike johtuu silmälihasten väsymisestä.>>>--

-Aivan varmasti tässä nyt olikin kyse autokinesiasta..

Aika erikoista, jos monta ihmistä 'kohahtaa' aluksen pysähtyessä paikalleen,
että " Nyt se taas pysähty!" tai "Näittekö sen jättövanan?"

Kyseessä ei siis ollut joukkosuggestio,
vaan toistaiseksi tunnistamaton lentävä esine.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Oli Juhannus, niin eikö kellään 60:stä ollut kameraa mukana? Edes autossa kun kiikarikin harvinaisempana löytyi, on kännykkäkameratkin nykyään.

Lierikki Riikonen

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Trigmegistus
Allekirjoittanut oli itse selvinpäin.. Ja voin kertoa ettei kyseessä ollut mikään joukkoharha. Eikö ole pikkasen liikaa hakee selitystä tällaiseen ilmiöön
joukkosuggestiosta? Aikamoinen mestarikusettaja saa olla, jos saa 60 muutakin ihmistä näkemään taivaalla jotain noin erikoista, eikö??
Luepas nyt toi juttu kunnolla uudestaan!

No kyllä näitä joukkosuggesio havaintoja on aika helppokin saada aikaan nimenomaan suuremmassa joukossa. Itsekin olen ihan itseäni huvittaakseni ja samalla ihmisen psykologiaa oppiakseni useastikin aikaansaanut joukkosuggestioita. Monesti vain muutama sana sopivalla äänenpainolla riittää laukaisemaan joukkosuggestion synnyn. Tilanne ruokkii itse itseään.

Havaintoraportti oli kuitenkin sen verran puutteellinen, että erilaisille tulkinnoille jää liiankin paljon sijaa.

Esineen koko ja etäisyys ovat kovin vaikeita arvioitavia, ellei sitten esineen takana ole jokin tiedetty maamerkki tms. Oleellisempaa olisikin määritellä esineen koko asteina, esimerkiksi suhteessa kuun tai auringon halkaisijaan.

Kyse voi olla myös erillisistä ilmiöistä, jonka ihmisen aivot sitten sitovat "loogisesti" toisiinsa. Ensimmäinen välähdys voi olla esim. Iridium, autokinesia voisi olla selitys seuraavaan vaiheeseen. Välkkymisen voisi selittää ilmakehän väreily.

Näissä tällaisissa UFO-havainnoissa on yleensä ongelmana se, että havaitsijat vain harvoin voivat tehdä kunnollisia havaintoja. Vaikka itsekin niitä peräänkuulutan, niin silti omakohtaisestikin kokemani UFO-havainnot joutavat mappi Ö:hön putteellisien havaintojen johdosta (eli siis havaintojen, jotka olisi voinut tehdä).

Kun havaitisijoita on useampia, tulisi kaikkien havainnot pystyä kirjaamaan ylös erikseen - ilman, että havaitsijat voivat vaikuttaa sanomisillaan toistensa kuvaukseen.

Myös esineen kirkkaus olisi hyvä tietää. Mikä oli UFO:n kirkkaus? Valaisiko ympäristöä?

Kuinka nopeasti kohde liikkui? Mikä oli kohteen väri? Kuinka korkealla kohde oli (asteissa)? Mihin perustuu arvio "200 m" kohteen liikkumisen matkaa arvioitaessa?

Jälkiosa havainnosta viittaisi suihkukoneeseen, joka kiihdyttää jälkipolttimilla.

Esim. Harrier -hävittäjä osaa leijua paikoillaan, vaikea tosin kuvitella mistä tuohon tilanteeseen olisi sellainen löytynyt. Onko helikopterikaan täysin suljettu ulos tuosta tilanteesta, ehkä "spottivalot" olivat juurikin niitä, helikopterin valonheittimet ?

Jälkiosa havainnosta viittaisi suihkukoneeseen, joka kiihdyttää jälkipolttimilla.[/quote]

Taisi Harrier olla visiitillä

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438

Lauantai aamuna Hornet huitaisi todella matalta Himoksen leirintäalueen yli, sekin oli kyllä komea näky, pohjoisesta päin tuli, kaartoi ja meni vauhdilla yli Länsi-Himoksen rinteen. Melkoinen aamuherätys juuri "väsähtäneelle" kansalle...

Ilman kuvia tai videota ei ole mitään syytä uskoa tätä "havaintoa". Pelkkää huomionhakua. 50-60 henkeä eikä kellään kamerakännykkää? Juhannuksena?

Asimov;
Ilman kuvia tai videota ei ole mitään syytä uskoa tätä "havaintoa". Pelkkää huomionhakua. 50-60 henkeä eikä kellään kamerakännykkää? Juhannuksena?
[/list:u:pytbrm23]

[size=134:pytbrm23]Ilman kuvia ja videoa meillä ei ole mitään syytä uskoa, että tieteen havainnot mendelevium-alkuaineesta ovat totta.[/size:pytbrm23]

Pelkkää huomionhakua väittää mendelevium -aineen olevan olemassa, koska nykyaikana kuka tahansa tiedemies omaa kamerakännykän tai digikameran, jos labra on niin köyhä, ettei siellä ole todennuslaitteita, joilla saisi kansanomaiset todisteet.

Hei tiedemiehet? Jos teillä ei ole digikameraa, niin minä voin kyllä antaa teille sellaisen, jotta voitte esittää kansalle todisteet uusista alkuaineista, joita luonnosta ei löydy luonnostaan.

Asimov;
Ilman kuvia tai videota ei ole mitään syytä uskoa tätä "havaintoa". Pelkkää huomionhakua. 50-60 henkeä eikä kellään kamerakännykkää? Juhannuksena?
[/list:u:20msfl80]

Ilman tieteellisiä todisteita meillä ei ole mitään järkeä uskoa, että vesi on märkää, koska tiedemiehet väittävät meitä uskovaiksi, jos väitämme veden olevan märkää, vaikka tiede ei ole sitä vielä todistanut!

Kaikille viisaille: Älkää missään tapauksessa uskoko veden märkyyteen, koska te olette tieteen vastaisia, jos uskotte veden olevan märkää ilman tieteellistä todistuaineistoa. Vaatikaa välittömästi tiedemiehiä todistamaan veden märkyys, jotta he lopettaisivat Teidän parjaamisen UFO-uskovaiksi!

Jos tiedemiehet eivät kansan vaatimuksesta pysty todistamaan veden märkyyttä tieteelliseksi totuudeksi, niin vaatikaa välittömästi palkanmaksun keskeyttämistä tiedemiehille, koska mitä järkeä on maksaa palkkaa UFO-tieteelle.

PS. Älkääkä vaan sitten uskoko rahasta-ajattelijoita, jotka opettavat, että teidän ei pidä uskoa oveen. Kävelkää aivan rahassa seinien läpi, koska niinhän Jeesuskin teki, joten siksi filosofit eivät pysty uskomaan oviaukkoa, koska he haluavat olla jeesuksia Jeesuksen pakeilla --ilman Jeesuksen verratonta ja ilmaista ajattelua.

Samasta syystä tiedemiehet vaativat teitä [size=134:20msfl80]vain [/size:20msfl80]uskomaan veden märkyyteen, kuten Jeesus vaati Pietaria vain uskomaan veden kovuuteen.
[/list:u:20msfl80]

Väitättekö te todella, että 45 sulle täysin tuntematonta ihmistä näkee taivaalla lentävän PISAN KALTEVAN TORNIN, kun sopivasti manipuloit näitä ihmisiä?? Tulee tosi ahdistunut olo, kun täälön tollasia kommareita kenen on pakko pistää ihan joka asiassa hanttiin.. Kulule, parhaat kommarit on muurattuna Kremlin muuriin! Mulle on ihan sama uskotteko vai ette.. Itseasiassa en edes kysynyt mielipidettänne koko asiaan. Tiedän itse nähneeni jotain selittämätöntä, ja se riittää mulle.. Heittäkää nyt edes parempia ehdotuksia, että mikä se 'UFO' nyt olis saattanut olla. Joukkosuggestiota se ei voinut olla, sillä Taika-Jim ja Mustanaamio olivat maailmalla muitten Kommareitten kanssa grillaamassa. Ei ollu tarpeeks hyviä aivopesijöitä tällä kertaa mukana menossa,nääs! -Eikä taida toi Räyskälän lentokenttäkään olla käytössä Juhannusaattona. Et vissiin on aika hiljasta helikoptereittenkin kanssa..

Lisätään nyt tähän vielä sen verran, että itselleni ei tullut edes mieleen alkaa etsiä kamerapuhelinta, koska näkemämme ilmiö kiinnitti kaikkien huomion..
Ja koska ilmiö ei ollut mitenkään luonnollinen, se ainakin salpasi mun hengitykseni. Kaveri sanoi mulle lauantai-aamuna, että "Oishan tolla mun digikameralla saanu videokuvaakin!" -Vaan eipä se tullut mieleen edellis-iltana, kun ihmeteltiin UHVOja kuola poskella. Se kiikari nyt vaan sattu olemaan mukana eräällä Tanskalais-ystävälläni.. Eikä tolla mun Ericsson-688:llakaan saa kovin hyviä kuvia otettua.

lentokoneelta vaikuttaa, sitä ennen se välähdys voi olla tähdenlento tai Iridium. Voi olla lentokone, vaikka pienlentokone, jolla oli laskeutumisvalot päällä, ja joka aluksi lensi teitä päin tai pois päin teistä( silleen että se näytti pysyvän paikallaan) ja sitten vähän vaihtoi kulmaa, jolloin se näytti liikkuvan hitaasti sivuttain, ja lopuksi se kääntyi sellaiseen kulmaan, ettei ne valot enää näkyneet.

Mutta outoa jos ei näkynyt tasaista valopulssia, joka on lentokoneelle tyypillistä. Ihme ettei ole tosiaan kuvaa ilmiöstä, jos se vielä noin kauan kesti.

Kaveri ehti kaivaa kerran videokameran, ku se näki hitaasti putoavan tulipallon taivaalla, ja olen sen pätkän nähnyt itsekin. Siinä oudointa oli se, että tulipallo likkui todella hitaasti, eli oli todella korkealla, ja ilmeisesti sitten paloi pois ennen kuin putosi maahan.

Mutta on toi ilmiö UFO, niin kauan ku ei sille tunnistettavaa selitystä löydy. Se on eri asia onko kyse toisen tähden asukeista...

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438

Iltalehti

Hukkuneita oli ainakin neljä ja kaikki uhrit olivat miehiä. Tapaukset sattuivat Hämeenlinnassa, Varkaudessa, Hartolassa ja Mikkelissä.^ettei nyt liittyisi johonkin tuollaiseen hukkumistapaukseen/etsintään, jossa on ollut Mediheli tai vastaava helikopteri avustamassa. Kopterin pyöriminen valoineen taas selittää hyvin noita välkehdintöjä ja korkealla ollessaan myös aurinko näinä kesäöinä voi heijastua kirkkaana kyljistä/ikkunoista ja onhan noissa etsintä ja pelastustehtäviin rakennetuissa koptereissa varmasti muutenkin todella tehokkaat valot.
'spottivalot' ikäänkuin näkyivät 'aluksen' kyljessä kahtena suurena neliönmuotoisena lamppuna

Näin luulisin tuon ilmiön selittyvän.

salai
Seuraa 
Viestejä9180

kati sinenmaalla näkyy olevan sinisen märän mendeleviumin [size=150:2i8cqzm5]huuto[/size:2i8cqzm5]kausi menossa. Joku voisi sanoa myös maaniseksi. Uskomaton höpöttäjä. Onneksi en ole rahasta-ajattelija tiedemies; ei tarvitse todistaa mitään.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat